Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Запрошую до співпраці! (боротьба з бреками)

Все, що пов'язано з охороною навколишнього середовища, боротьбою з браконьєрством

Re: Запрошую до співпраці! (боротьба з бреками)

» 18.11.2008 11:57 pm

Сьогодні прочитав про акцію "Громади рибалок України" http://ribaki.org.ua/rus/action.php?news_id=246. Думаю треба цю акцю підтримати. До речі раджу скачати та прочитати спецвипуск журналу "Риболовний Весник" про боротьбу з браками та торгівлею сіток.

xapuga

Повідомлення: 35

» 19.11.2008 11:50 pm

А хто може роздрукувати таких екземплярів 500? В мене прінтер полетів :oops: Я думаю що закинувши по 100-200 шт по магазинам через днів 7 можна відіслати на Київ всі 500.Треба ще в клубний бар кинути,в УТМР,на базари (краківський ,південний,сихів).Розвести і відіслати зможу я.

ryvak
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 1634

» 20.11.2008 12:45 am

to ryvak А що з принтером? Я за фахом сервіс-інженер , можу глянути на проблему (ПП). Можу друканути примірників 200-300 на свому НР

fisher

Повідомлення: 324

» 20.11.2008 01:07 am

В ньому напевно наблиндилась така штука яка випускає фарбу,або фарба закінчилась.Принтер чорно-білий hp якийсь.А відносно примірників-друкани,я заберу і розвезу всюди.Потім зберу і відішлю.Можеш це зробити якнайшвидше?-все інше в лічку :D

ryvak

» 20.11.2008 01:21 am

xapuga написав:Сьогодні прочитав про акцію "Громади рибалок України" http://ribaki.org.ua/rus/action.php?news_id=246. Думаю треба цю акцю підтримати. До речі раджу скачати та прочитати спецвипуск журналу "Риболовний Весник" про боротьбу з браками та торгівлею сіток.

А де можна прочитати сам текст законопроекту, а то в нас дуже часто під благими намірами "таке" проштовхують ...
На рахунок діяльності ГРУ є стаття від редактора журналу "Рыболов Украина"( №5 за 2008рік)Сергія Пічугіна - не знаю, що вони не поділили - але згадує він ГРУ (по російськи ОРУ) дуже "не злим, тихим словом"... Візьму журнал на зустріч.

reno72

Повідомлення: 145

» 20.11.2008 11:57 am

http://www.ribaki.org.ua/docs/vestnik/RW_2008_sp3_hi.pdf
четверта і пята сторінка це поправки до адм. кодексу.
Сам кодекс: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=80731-10

В двох словах:

1. Штрафи не тільки за виготовлення а й за збут незаконних знаряддь лову.
від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією
тут одні лиш позитиви, але читаємо далі і бачимо що:

2. громадським(!) інспекторам з рибоохорони пропонується повернути повноваження по укладанню актів про адміністративні правопорушення і передавати їх в суд за:

Перевищення затверджених лімітів та нормативів використання природних ресурсів -
тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян...

Виготовлення та збут заборонених знарядь
- накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення

Порушення правил рибальства -
тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) -
тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

А от хто буде контролювати громадських інспекторів не ясно, не даром в них ці повноваження недавно відібрали. Ці "дружинники" в більшості своїй представляють собою "браконєрів в законі" і банальних аферистів, які тепер ще й зможуть штрафувати кого попало.

3. Уповноваженим від органів рибоохорони дають можливість укладати протоколи по порушеннях за статтею 90 кодексу про адм порушення:
"Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України"
Погіршення середовища перебування (зростання) тварин і рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища....від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого (цей пункт наводить на думки, чи не так? :wink: )

Наводить на не хороші думки ще й те що раптом цю акцію підняли в такий час коли увага суспільства відвернута на економічний катаклізм. :roll:

BITR

Повідомлення: 788

» 20.11.2008 06:06 pm

:super Тепер будем ї...и браконєрів!!!! Не всі громадські інспектори такі погані як ти думаєш, тепер бери мене з собою на полювання , але на БРАКІВ!!!!

Fedia

Повідомлення: 639

» 20.11.2008 08:53 pm

Громадським інспектором може стати кожен з рибаків, правда вимоги до них теж не малі. Мені розказували що громадський інспектор має щомісячно звітуватиь перед рибінспекцією, здавати браконєрські засоби, складати акти про затримання браків, тобто писанини повно. Казали що для них навіть плани давали скільки треба сіток здати, скільки браків затримати. Не знаю наскільки правда, але чув таке.

xapuga

Повідомлення: 35

» 27.11.2008 06:22 pm

Короче ,200 екземплярів розніс по магазинам.Підписуйтесь.Найбільше в ЗК,хто може беріть по пару десятків і давайте на Краківський,Південний і т.д.На Сихові є в Зеника і на "витяжці" там де був секондхенд.
На зустріч мисливців,рибаків також здалось би роздрукувати і занести.Щось мені думається що 200 шт ми не назбираємо.

ryvak

» 27.11.2008 06:32 pm

:D :D Давай давай,оптиміст...Назбираєш з цілого Стрия шт 50-відправ на Київ листом заказним-понти коштує,але гарантія доставки є :D

ryvak

» 27.11.2008 06:48 pm

Залиши десь.Можливо і пересікнемось але 50 на 50.Можеш залишити в любому магазині.

ryvak

» 16.01.2009 10:26 am

Поверхово прочитав цю тему, вмене був випадок років 3 тому. Заріччя ловлю на річці Стрий коло великого озера ,підходить до мене ,,чорт,, та розпитує клює чи ні . Відповідаю що не клює, він мені пропонує не хочеш купити рибу за пів ціни. короче він помічник інспектора затянули сітку для контрольного вилову риби(корочку показував)

В мене така пропозизія \ ми всі знаємо де ставлять сіти і.т.д може відкрити тему МІСЦЯ БРАКІВ і зливати туда інфу, можливо на сайті є рибаки хакери а вони будуть зливати на сайти великого начальства ,атам піде реакція. Здається тоже дієве буде, Іще одне в газети давати інфу

ростик

Повідомлення: 127

» 16.01.2009 06:25 pm

Досить непогана ідея, я підтримую, дійсно потрібно зливати місця, і ще й по можливості самих браків, тобто всю інформацію, яка відома, бо нагліють на очах, аж серце крається ! :(

Sokalskuj

Повідомлення: 148

» 20.01.2009 12:32 pm

Мда...
Ну давайте "зливати":
Минулого року був десь на 15-20 ставках і на річках Дністер та Стрий.
Сітки бачив всюди.
Конкретно про ставки треба писати?
На мою думку легше перерахувати стави, де не ставлять сіток, але, якщо про них написати- сітки зявляться і там...
Я особисто неодноразово чув від людей таке: Ну ото ми приїхали на рибалку, позакидали вудки, і ніфіга, а потім випили трохи, поставили сіточку, і все, наловили мішок....
Далі що, вбивати їх будемо?
Про ефективність роботи рибінспекціі прохання не писати, я в таку роботу просто не вірю.
Як людина з зарплатою в 800 грн відмовиться від хабара в 500? Нереально!
Тому і процвітає в нас браконьєрство.

mishka

Повідомлення: 671

» 20.01.2009 06:25 pm

Рибінспекції потрібно частіше робити рейди по водоймах, навіть зараз повно рибаків стоять, на дирун ловлять, калічать рибу. На жерлиці також нагліють, ловлять на 20-40 штук, коли дозволено тільки на пять.

Sokalskuj

Повідомлення: 148

Поперед.Далі

Повернутись в Еконагляд, рибінспекція

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей