Паша, на Дністрі я особисто зловив, проти всіх правил, літом, в обідню пору і жара (можу навіть фотку знайти), в річках Закарпаття його взагалі дуже багато, на р.Стохід просто тьма
В річці - це норма Сам чекаю "правильної" сніжної, не морозної погодки і на ніч. Цікаво спробувати. А от в стоячих озерах - не чув.написав "в нас не зустрічав" - мав на увазі саме озерний варіант
Ловив випадково на р.Свічі .Попалося три штуки приблизно500-600гр. на закидушку вночі на виповзка,зразу після нереста.Відпустив.А на смак пробував в Пітері,його там море.Дуже смачна риба.Пітерскі бракі бєспрєдєльшикі з екземплярів по 10кг беруть тільки печінку,а рибу викидають.
Привіт всім... Добре ловиться налім на річці Горинь біля Рівного. невеличкі, але пару штук за вечір можна зловити... Дуже смачна риба і печінка в нього класна. клювати починає з похолоданням осінню тільки в ночі і в саму погану погоду. мало охочих знаходиться, щоб вночі в холоді чекати довгоочікуваної покльовки.... в основному ловлять на виповзка, але більші попадаються на бичка і йорша.
Ловився на Львівщині на р.Брідниця,але кілька років назад річку спустили,і тепер не знаю чи водиться чи пропав (немаю можливості пнревірити,а цікаво знати..)ловив по кілька штук за сезон,попадали в кіло і більші,головне знати "стежки"..
Найчастіше це був кінец лютого ,і кінець квітня-початок травня, десь так.Погода на кльов сильно не впливала.Залишав на ніч живця на "припоні"і все.Єдине ,що впливало_повний місяць,в такі ночі покльовок небуло ...Років 15 тому,Брідницю теж спускали,тоді всю рибу вибрали,і памятаю були налими за три кг!!!