» 11.03.2012 11:32 am
Привіт всім пінгвінам - жерличникам. Хочу підняти одну тему. Можливо це питання вже колись обговорювалось на форумі, якщо так скеруйте у відповідний розділ, якщо ні, давайте поділимось досвідом в плані хто які гачки використовує на жерлицях. Я особисто ставлю трійник і чіпляю живця проколом під хребет в районі верхнього плавника, трошки зміщуючи прокол в сторону хвоста. Помітив що деякі рибаки замість трійника використовують двійник. Я колись давно використовував двійник при ловлі на кружки. Памятаю що по пораді одного дєда, насиляв живця на двійник так: пропускав живцю через жабри поводок, а потім на поводок одягав двійник таким чином, що обидва жала якби стирчали з писка живця і дивились в стороноу його хвоста. Теоретично такий спосіб мав би бути ефективним, оскільки коли живець опиниться в горлянці щуки, а щука ковтає живця головою вперед, жала двійника будуть дивитись в протилежну сторону ходу живця і не будуть відлякувати хижачку передчасними поколюваннями, та при підсіканні повинні би були легко зачіплятись. На практиці такий спосіб виявився не ефективним, живець скоро здихав,(все таки плавати з поводком в жабрах і двійником в писку мабудь замахує) і щука чомусь не підсікалась. Ставлячи на жерлиці трійники , я вважаю що три гачка краще чим два, більше шансів зачепити щуку. Цікаво в кого які думки з цього приводу, так що все таки краще, трійник чи двійник???