Анонс

Ласкаво просимо на форум любителів активного відпочинку!


ФішингКлад: 26.11 - 10.12.2018 р. Конкурс МОЯ ТОП-ТРІЙКА ВОБЛЕРІВ
Пінгвін: Лід - де і який: Сезон 2018 - 2019
Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

Все що потрібно щоб рибалити та відпочивати з комфортом

Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 28.08.2007 06:54 pm

Вроде бы нет ничего проще - засолить рыбу а потом высушить. Тем не менее у разных людей получается разный результат - у одних сплошная соль, у других - сыроватое мясо, у третих - просто объедение. Опять же мухи - кто заматывает рыбу в километры марли, кто советует чем-то ее намазать..
Если у кого-то есть свои секреты, рецепты, пропорции - поделитесь пожалуста.

Так же интересно - пробовал ли кто-то коптить рыбу в полевых или не очень полевых условиях? Делитесь опытом!

:cook:

Аватар користувача
Бонд
 
Повідомлення: 189
З нами з: 29.03.2007 04:36 pm
Звідки: Львів, Наукова

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 28.08.2007 07:06 pm

Также хочу поинтересоваться у знающих, как засолить и высушить рыбу в полевых условиях, что бы на нее мухи не наложили больших, толстых лечинок :woodpecker:

Аватар користувача
Юра
 
Повідомлення: 329
З нами з: 14.01.2007 03:52 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 08:54 am

найкраще сушити рибу зимою на морозі 8)

Аватар користувача
tosi
 
Повідомлення: 1423
З нами з: 29.01.2007 02:04 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 09:30 am

А літом в морозилці :D :D :D

Аватар користувача
ORKO
 
Повідомлення: 1210
З нами з: 16.03.2007 02:59 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 11:24 am

Юра написав:Также хочу поинтересоваться у знающих, как засолить и высушить рыбу в полевых условиях, что бы на нее мухи не наложили больших, толстых лечинок :woodpecker:


Колись давно ми відпочивали на Азові в Краснодарському краї і місцеві рибалки навчили так робити:
голову рибини мочимо в оцет, а саму рибину мажемо пензликом з пір'я звичайною олією. При страшенній кількості мух, яка є літом там, на рибу вони не сідають!
Дома на Волині, коли "пернаті задрочували", виходили з положення за допомогою звичайної медичної марлі.

Аватар користувача
Kostaj
 
Повідомлення: 169
З нами з: 23.05.2007 04:40 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 12:06 pm

Рыбу нужно вешать сушить с вечера, когда стемнело и все мухи ушли баиньки. К утру верхний шар присохнет и с мухами никаких (или почти никаких) проблем не будет.

Аватар користувача
Vlad
 
Повідомлення: 45
З нами з: 15.02.2007 10:21 am
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 12:37 pm

Підтверджую за ніч верній край підсихає і дійсно на другий день муха не сідає

Аватар користувача
ORKO
 
Повідомлення: 1210
З нами з: 16.03.2007 02:59 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 01:49 pm

Юра написав:Также хочу поинтересоваться у знающих, как засолить и высушить рыбу в полевых условиях, что бы на нее мухи не наложили больших, толстых лечинок :woodpecker:

Я просто закапываю тару с засоленной рыбой в прибрежный песок (естественно закрытую). Сразу убиваются два зайца:
1.Нет доступа для мух
2.На жаре рыба не портится не успев просолиться

Аватар користувача
Vlad
 
Повідомлення: 45
З нами з: 15.02.2007 10:21 am
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 02:07 pm

Сколько времени держите рыбу в соли?
К примеру, после рыбакли была всякая рыба, от верховодки до килограмовых щук. Времени было мало, так что крупная рыба была выпотрошена и вместе с мелкой в одной таре засыпана солью. Через какое время надо ее вывешивать? не надо ли мелось немного вымачивать после такой засолки?

Аватар користувача
Бонд
 
Повідомлення: 189
З нами з: 29.03.2007 04:36 pm
Звідки: Львів, Наукова

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 02:40 pm

Бонд написав:Сколько времени держите рыбу в соли?
К примеру, после рыбакли была всякая рыба, от верховодки до килограмовых щук. Времени было мало, так что крупная рыба была выпотрошена и вместе с мелкой в одной таре засыпана солью. Через какое время надо ее вывешивать? не надо ли мелось немного вымачивать после такой засолки?

Тримати можеш від 1 до 3 суток , як що це суха засолка. а промивати можеш , але тоді муха буде падло сідати , а як промив то накрий марлею, тоді ні муха ні оса .і вивішуй на протяг чи вітерець і за ніч дрібноту вже можна буде :booze:

міша
 
Повідомлення: 14
З нами з: 29.08.2007 12:43 pm

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 02:55 pm

До речі, про ос... я помітив, що вони відганяють тих "дроздофілів" чи як там їх. Може оси допомагають таким чином під час сушки??? чи вони самі шкодять?

pasha
 
Повідомлення: 73
З нами з: 23.07.2007 12:53 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 03:11 pm

Бонд написав:Сколько времени держите рыбу в соли?

Крупную от 2 до 3 суток, мелкую 1-2 суток. Мелкую, желательно не передерживать в соли и сливать, время от времени, образовавшуюся воду. Передержишь - будешь есть одну соль и никакие промывания не помогут.

Аватар користувача
Vlad
 
Повідомлення: 45
З нами з: 15.02.2007 10:21 am
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 03:14 pm

чи вони самі шкодять?

З твоїх верховодок може залишитись тільки скелет!!! а тоді з чим :booze: .під час перегляду сьгоднішнього фудболу....

міша
 
Повідомлення: 14
З нами з: 29.08.2007 12:43 pm

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 03:15 pm

Бонд написав:не надо ли мелось немного вымачивать после такой засолки?

Обязательно надо. И не только мелочь. Всю рыбу нужно промыть до удаления слизи

Аватар користувача
Vlad
 
Повідомлення: 45
З нами з: 15.02.2007 10:21 am
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 29.08.2007 03:27 pm

Всю рыбу нужно промыть до удаления слизи

Мити перед засолкою доре!!! а після нащо? яка слизь? ти знімаєш з сушеної риби шкіру і гамцяєш чистеньке мясце! :booze:

міша
 
Повідомлення: 14
З нами з: 29.08.2007 12:43 pm

Далі

Повернутись в Одяг, намети, меблі, ліхтарі, посуд, рибальска кухня, аптечка, захист



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей