Анонс

Ласкаво просимо на форум любителів активного відпочинку!

Flagman: 20-21 жовтня 2018р "Flagman - Захід Джеркфест 2018" с.Івачів Горішній (Тернопільська обл.)

Дитяча школа риболовлі та спорту: 1.06 - 1.12.2018 Конкурс дитячого фото на рибалці
Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

Все що потрібно щоб рибалити та відпочивати з комфортом

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 31.03.2016 04:39 pm

@doc написав:А, не смію запитати, навіщо вимочувати стружки?
Я кидав сухісінькі і результатом дуже задоволений. :D
Питаю серйозно, в нас нині друга серія...
IMG_20160331_161331.jpg

:dance

Це для того, щоби вони не загорілися, хоча якщо повністю перекрити доступ кисню ймовірніть дуже мала.

Аватар користувача
swiatyj
 
Повідомлення: 44
З нами з: 13.03.2009 03:39 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 31.03.2016 05:54 pm

А як вони мають диміти, якщо не загоряться?
І чОму там горіти,якщо тих стружок столова ложка з горбиком?
:notknow

Аватар користувача
@doc
 
Повідомлення: 775
З нами з: 16.03.2010 09:18 pm
Звідки: львів..., новий львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 31.03.2016 07:28 pm

В такаго плану коптилках готую не один і не два роки. Пробував по різному. Попробуй з мокрими і переконаєшся . Але не просто збризнути їх водою, а залити в посудині на 2-3 хв. і руками відцідити. Опілки швидко не перегорають а остаються похожими на опілки до кінця приготування. Вологі вони дають набагато більше диму, а це впливає на кінцевий результат. Зволожений дим і трошки пару саме то.. Ще добавляв сирих, прямо зрізаних з дерева прутиків з вишні та з кущів смородини. 20-25 хв. і готово. Рекомендую.

Слав
 
Повідомлення: 50
З нами з: 18.05.2015 08:35 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 31.03.2016 07:59 pm

P.S. Навіть щука ( на скільки вона суха) получается супер сочна.

Слав
 
Повідомлення: 50
З нами з: 18.05.2015 08:35 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 01.04.2016 09:29 am

Слав написав:Може хтось не знае і комусь згодиться (просто про це ніхто не пише). Перед коптінням опілки треба добре змочити.

Не змочити, а трішки зволожити при умові, що дерево пересушене. Волога потрібна для отримання пари (водяної, не сімейної).

Аватар користувача
AGV
Львівський клуб активного відпочинку
 
Повідомлення: 163
З нами з: 28.12.2013 09:58 am
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 01.04.2016 08:39 pm

AGV написав:
Слав написав:Може хтось не знае і комусь згодиться (просто про це ніхто не пише). Перед коптінням опілки треба добре змочити.

Не змочити, а трішки зволожити при умові, що дерево пересушене. Волога потрібна для отримання пари (водяної, не сімейної).

Щоб отримати пару то якраз не трішки зволожити , а іменно змочити, і то добре змочити. При наймі я так і роблю.

Слав
 
Повідомлення: 50
З нами з: 18.05.2015 08:35 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 01.04.2016 09:07 pm

Ніякої пари, нічого не мочив, коптив 30 хв.
Риба соковита і ващє...Зображення
IMG_20160331_210137.jpg
IMG_20160331_210916.jpg

Аватар користувача
@doc
 
Повідомлення: 775
З нами з: 16.03.2010 09:18 pm
Звідки: львів..., новий львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 01.04.2016 11:17 pm

Хлопаки! Все це ІМХО і досвід особисто кожного! Для тонкостінних коптилень не можна давати багато жару бо швидно все перегорає і буде чути гіркотою, а для товстостінних- треба, інакше не заставиш тирсу тліти. Одні рибу сушать перед копченням, інші на мокро роблять. І знову ж таки : риба є жирна та суха! Отже не можна давати однозначні поради не знаючи особливостей коптильні та виду риби яку бажаєш закоптити.
Слав написав:...добавляв сирих, прямо зрізаних з дерева прутиків з вишні та з кущів смородини. 20-25 хв. і готово. Рекомендую.

Згоден, такий метод описував Олег (Смуток) /topic-t863-90.html#p109804. Стосовно зволоження то навіть на куплених пачках тирси писало про це, але більше коптив не зволожуючи. І тим не менше не відговорюю спробувати: щука, окунь, судак потребують вологи і бажано звязувати перед процесом.

Аватар користувача
Петрович
 
Повідомлення: 1071
З нами з: 20.08.2008 12:00 pm
Звідки: Santa Barbara, Ukraine :), Lviv

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 12.04.2017 04:16 pm

хочу придбати коптилку з гідрозатвором, наразі для тещі - там буду тестувати на травневі, а потім і до дому може візьму.
але не можу визначитись чи з звичайного металу, помальованого жаростійкою фарбою зверху, чи нержавійка?
наскільки по довговічності і зручності користування вони відрізняються?
а також з розмірами не можу визначитись
520х310х300
400х310х300
300х300х200

в планах коптити рибу, часом курку, може зрідка інше м'ясо чи ковбаску.
щось порадьте

Аватар користувача
Taipen
 
Повідомлення: 574
З нами з: 15.06.2009 02:12 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 12.04.2017 04:46 pm

400×310 в мене з нержавійки вже третій сезон працює і всьо гуд.

Аватар користувача
yrik_lvov
 
Повідомлення: 169
З нами з: 02.05.2010 09:05 pm
Звідки: Львів,Зелена

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 12.04.2017 10:30 pm

Однозначно з нержавійки і розмір якнайбільший, тут як казанок - завеликим ніколи не буває. Правда для ковбаски думаю така коптилка не дуже альо.....ковбаса вийде мабудь трошки варено-задимлена, ковбаси правда не коптив але сало пробував, вийшло варено-придимлене.

vоlvо :
 
Повідомлення: 14
З нами з: 05.01.2011 06:12 pm

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 18.04.2017 01:01 pm

Як власник коптилки з чорного металу - дуже і дуже раджу не економити і купити з нержавійки. Все решта по-перше дуже важко миється (використовую Кьорхер :) ), по друге страшенно ржавіє. Фарба все одно обгорить з часом.
Беріть нержавейку.

Аватар користувача
Бонд
 
Повідомлення: 189
З нами з: 29.03.2007 04:36 pm
Звідки: Львів, Наукова

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 18.04.2017 01:59 pm

та я впринципі уже замовив нержавійку, забув відписатись )

Аватар користувача
Taipen
 
Повідомлення: 574
З нами з: 15.06.2009 02:12 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 03.06.2017 07:05 pm

Чи використовує хтось нітрітну сіль при засолці риби ,особливо великої >1,5кг?

sknus
 
Повідомлення: 17
З нами з: 09.04.2009 10:23 pm
Звідки: Львів

Re: Вяленая/сушеная/копченая рыба - рецепты, секреты, технологии

» 25.07.2018 01:31 pm

всім доброго дня.
хочу поділитися своїми кулінарними досягненнями.
Колись наткнувся на такий рецепт
https://www.facebook.com/groups/trofey/permalink/1655774607772024/
Довгий час він "ходив " за мною, бо ніяк не міг наловити за один раз стільки верховодки. А тут якось поталанило.
Вийшло досить навіть непогано.
Вчора повторив таке саме з плотвою. Завжди просто робили консерви в духовці, а тут мені взбрело в голову підкоптити легенько рибу перед консервуванням.
Шикардоз! Шкода, але фото нема.
Рибу бажано зразу після рибалки почистити, підсолити - поперчити. Скласти в якусь посудину і в холод. Доби достатньо. Потім в коптилку. Коптив в бочці 2,5-3 год. Тільки димом, без вогню. Тирса Яблуні, бука, вишні. Потім пообрізати хвости, плавники. І трамбуємо в банки. Одну попри другу. В півлітровку входить 16-17 штук. По потребі солі, але , як правило, початкового посолу вистачає. Перець, лаврушка, душистий перець, заливаємо олією і в духовку. Температура - 200, закипіло - температура 100-110. На 4 год. Цього достатньо, щоб кісточки розм'якли.
І до столу.

Аватар користувача
kovalsasa
 
Повідомлення: 34
З нами з: 01.01.2015 05:29 pm

Поперед.

Повернутись в Одяг, намети, меблі, ліхтарі, посуд, рибальска кухня, аптечка, захист



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей