Як додавати фото на прикладі простого повідомлення
Отже, якщо ви правильно справились з пунктами 1-5(6) тоді у вас на екрані повинна з'явитись картинка схожа на наступну:

Тепер можемо подивитись що ж в нас вийшло. Для цього натискаємо "Попередній перегляд". Взагалі, перед відправкою на сайт свого повідомлення, якщо воно містить декілька картинок, зсилок, смайликів - завжди корисно подивитись що ж у вас вийшло, саме для цього і корисна ця кнопка.
Отже тепер ви маєте бачити своє повідомлення як воно буде показуватись на форумі. В мене воно виглядає так:

Нижче ви маєте побачити вже відоме віконечко для корегування повідомлення і звісно ще нижче кнопки "Попередній перегляд" і "Відіслати". Також там буде кнопка "Зберегти" - про неї можна почитати в загальній інструкції про те як користуватись форумом. Сам я цією кнопкою не користуюсь

так що особливо на неї звертати увагу не варто.
Повернемось до нашого повідомлення: в загальному вже повідомлення виглядає непогано ... але ото "Приєднані файли" ... ні прямо скажу - не естетично. Позбутись цього напису, а одночасно і поставити зображення в потрібне місце в повідомленні можна за допомогою кнопки "Вставити в текст повідомлення" яка знаходиться відразу під назвою файлу який ви додали. Перед тим як натискати "Вставити в текст повідомлення" необхідно поставити курсор в тексті повідомлення в ту позицію в якій ви хочете побачити картинку. Як на мене, то краще зображення вставляти або на початку абзацу тексту повідомлення, або відразу після нього. Вставляти картинку в середину речення немає особливого змісту, тому що це просто не гарно. Ось що в мене виходило коли я вставляв зображення в різні місця повідомлення:
на початку повідомлення (на початку абзацу):

за текстом повідомлення з нового рядку:

ну і в середині речення:

Чесно кажучи вставка всередину речення вийшла краще ніж я сподівався. Але я все рівно не рекомендую так робити, особливо якщо ви вставляєте більше ніж одну картинку в повідомлення.
Якщо ви хочете вставити декілька картинок в одне повідомлення то все описане вище необхідно повторити для кожного файла з картинкою. Але є свої особливості. Всі вставлені картинки в повідомлення відображаються зліва на право, причому текст повідомлення обтікає картинку зліва. Розглянемо простенький приклад: в повідомлення вставимо дві картинки з текстом який їх описує, картинки розмістимо перед описом.

Як видно вийшло, м'яко кажучи, кривовато. Щоб це усунути існує спеціальний BB код
- Код: Виділити все
[br][/br]
Якщо цю магічну послідовність символів (яка власне і називається BBCode) вставити в повідомлення - то все що іде за цією командую почне виводиться з початку наступного рядка (чи то абзацу). Отже, якщо вставити цю команду за текстом який описує перше зображення - то вийде:

Не скажу що дуже вже гарно, але набагато краще ніж було перед цим.
Якщо ви трошки проекспериментуєте з цією командою і кнопкою "Попередній перегляд" то підберете положення картинок таким чином щоб вони гарно виводились в вашому повідомленні.
Наостанку додам - що різні користувачі нашого форуму мають монітори з різною роздільною здатністю. Найбільш розповсюджена з них є 1024х768. Це означає що навіть якщо ви підібрали положення картинок таким чином щоб повідомлення гарно виглядало у вас, то це не означає що воно так само буде виглядати і у інших. Щоб такого не було, треба виконувати прості правила:
- якщо за картинками іде текст який має виводитись з нового рядка то команда br (описана вище) має слідувати безпосередньо за картинками, не залежно від того виводиться текст з нового рядка у вас чи ні - тоді такий текст буде завжди виводитись з нового рядка не залежно від роздільної здатності монітора того хто переглядає повідомлення
- якщо ви використовуєте коментарі для своїх зображень - то таж сама магічна команда має стояти через кожних 3 картинки які ідуть одна за одною без тексту між ними.
Напевно є і інші правила, але пригадати я їх не можу.
Обмінюйтесь досвідом - і буде нам щастя і красота

Ой, забув важливий момент - щоб повідомлення потрапило на форум і його всі побачили - натисніть вкінці кнопку "Відіслати"