Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Ротан

Що водиться в наших водоймах, де живе, як виглядає

Re: Ротан

» 16.03.2009 12:57 pm

тири роки тому весною в ставок де небуло відбою від ротана запустили щуку.......десь 500-600шт (став 0.5гектара).....в середині літа маса мертвого і покаліченого ротана плавала під берегом....
минулого року за 20 рибалок неспіймав ніодного ротана в даному ставку....висновок на лице.....

RIS
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 84

» 16.03.2009 04:43 pm

RIS написав:.....в середині літа маса мертвого і покаліченого ротана плавала під берегом....
минулого року за 20 рибалок неспіймав ніодного ротана в даному ставку....висновок на лице.....

Цікавий факт, але із висновками я би так не спішив... Мертвий ротан (маса) - це, швидше, результат діяльності "електриків"/хімії/замору ніж кровожадної щуки... Ротан рибка дуже витривала, але і вона живе смертне створіння :) ...
П.С. Але що щука любить ротана - погоджуюсь :) ...

Smutok
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 671

» 16.03.2009 06:52 pm

ryvak написав:
DSC00176.JPG
-Таких екземплярів я на джиг натягав багато.Покльвки в них своєрідні,але впираються як окуньки,барахтаються :DПерепрошую в спінінгістів що "сипнув сіль на рану" але з середи вже відлига :!:

А яка проводка??

v'JurOK

Повідомлення: 215

» 17.03.2009 01:28 am

Джиг.Різкий ривок і посмикування після падіння.Одного чи двух взагалі взяв на просто підтягуванні.

ryvak

Повідомлення: 1634

» 17.03.2009 12:34 pm

Romko +1 ротан це точно басс, і по любові до укритть і по ловлі на джиг все як в заморських журналах.
Проводка така як описав ryvak. Гра приманкою намісці бажано перед самим носом. А так як той ніс знаходиться як правило в укритті то бажано подати приманку точно в вікно в рослинності, чи між гілок затопленого куща.
В другому випадку підсічка одразу переходить в викидання риби на берег, інакше схід. Все точно як з бассом(по ідеї :oops: ).

BITR

Повідомлення: 788

» 17.03.2009 01:43 pm

BITR написав:....... А так як той ніс знаходиться як правило в укритті то бажано подати приманку точно в вікно в рослинності, чи між гілок затопленого куща.
В другому випадку підсічка одразу переходить в викидання риби на берег, інакше схід. Все точно як з бассом(по ідеї :oops: ).
От думаю, як добратись до тих уриттів влітку, коли все заросте і буде стіна очерету висотою в 2 метри :? (я про менше озерце у Звенигороді) хіба з човником туди вибратись.....

Romko

Повідомлення: 264

» 17.03.2009 02:33 pm

Реальна бассова рибалка вийде :lol:

BITR

Повідомлення: 788

» 17.03.2009 06:28 pm

"дайте мені його хоч за горло потримати" (с) баса того :)

tosi

Повідомлення: 1181

» 17.03.2009 11:16 pm

Не любив раніше Звенигород через толпи рибачків. Але на маленькому озері їх і не має а ротана валом, це я тепер точно знаю.... так шо зідзвонимся як лід зійде :)

Romko

Повідомлення: 264

» 10.05.2009 12:02 pm

ловив ротана на болотці біля аеропорту (біля того парку) там вода прозора але дуже брудна і казали навіть отруйна :!: але ротанів половити можна та шей яких! :D казали шо там дєд приходить і ловить великих розмірів (казали шо біля берега зірвався десь ротан 1 кг) але незнати чи то правда. Я сам ловив там паро раз і одного разу зловив :huge ротана :D
ds.JPG

Entey

Повідомлення: 45

» 04.07.2009 01:10 am

о........памятаю того ротана,шкода мене тді небуло, зато можна й подивитися на засушену його голову :laugh1

Fr@gn@T

Повідомлення: 11

» 06.08.2009 10:54 pm

коли мені було 12-16 років я ходив з другом на одно озеро в нас в Трускавці яке було заросле ряскою(величина озера 7/7) то ми палками робили такі віконечка у водорослях і кидали туда хроба а принцип ловлі був такий що на кінчику патичка (вудилища) стояла від годинника виріняна пружинка (полоска, принцип зимової рибалки) і ми опускали хроба на дно а потім маленькими коливаннями піднімали то брав ротан такий 200-300 грам ато і більше. як не помиляюся по статі там відрізняються забарвленням є чорніші-самка і зеленіші-самець-менший за неї. на рахунок статі то неапевнений просто пригадую щось таке. а були випадки що просто його було видно і ставив хроба перед носом і він стоїть і стоїть хіба сіпнеш ним він зразу бере. а ще одного памятаю витягнув правда маленького то він взяв просто за кінчик хроба і не відпускав то я його витягнув з води поставив на берег а він далі тримає вот такі вони жадні проглоти :D

garabets

Повідомлення: 85

» 21.01.2010 12:49 pm

жадні страшне, і проглоти тоже.
у нас (в Франківську) теж надибав одну калюжу, зарослу капець, так шо є трошки вікон, решту приходиться робити , просто збирати водорослі
так вот, на поплавок він бере нормально, трошки треба почекати поки заглотить, а не підсікати зразу, і тре щоб хробак звисав, от він його і засмоктує як спагеттю))
а коли темніє, вони підходять до берега, беру лєску в руку, чіпляю хроба довгого, шоб звисав, і тикаю йому під носа, він його засмоктує, і так витягую, світла від фонарика вони не бояться правда трофеїв ще не ловив, друг витягував на 18 см, в мене більше 14 не було ще((
цього року думаю його знову трусити))

Outsider

Повідомлення: 169

» 04.03.2012 03:55 am

Колись в дитинстві часто рибалив на водоймі яка знаходиться на території СКА(є відповідна тема в Львівських калабанях-озеро на СКА,знаходиться недалеко від стадіону Ска біля військової частини,озеро невелике,але глибоке)Так ось,в озері колись була просто неймовірна к-ть ротанів.Попадали на всі снасті-поплавочна,удочка з кивком...одним словом на все і завжди,можна було наловити у великій к-ті,попадали часто екземпляри по 150грам.Але хочу росказати не про це.На одній такій 'риболовлі' мій сусід витяг ротана на 470грам(ми спеціально його тоді зважили)Ну як згадаю,просто МОНСТР!Після цього ніколи небачив таких екземплярів,хоча чув що в природі є значно більші,навіть більше 1кг екземпляри.Зараз говорять ротан там взагалі пропав!!!,причина невідома,хоча інша риба там є і причому є трофейні екземпляри(але це вже не в цій темі)

ВОВА83

Повідомлення: 116

» 04.03.2012 02:22 pm

Я теж поміти що рутан десь подівся з багатьох водойм,і калабань .Років 10 назад коли я приїздив у село порибалити в місцвих ставках, то рутана там було навалом. А зараз дуже рідко попадається і дуже дрібний, хоча він єдиний хижак у ставках(100%). І така ситуація всюди де б я не ловив. Цікаво з чим це повязано? Але думаю це на краще.

YOrest

Повідомлення: 56

Поперед.Далі

Повернутись в Риби нашого регіону

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей