Вже другий тиждень поспіль ніяк не можемо закрити спінінговий сезон. Припускали, що минулого тижня з колегами поставили масну крапку у Корчеві, тим паче, клювало на "твіч" - це ж блаженство для заядлого воблеромана. Дружина була запевнена, що сезон закрито і снасті пакуються у великий ящик. А ж ні, у п"ятницю гізметео показує що льодоставу ще не буде, то ж закриття сезону переноситься на ці вихідні. Компанія незмінна з минулого закриття : я мій кум Андрій, Вітьок Мінеро. Доплюсувався тільки мікроджигових справ майстер Богднан Столяр. Їдемо в Родатичі, не далеко... Богдан за кермом, бо попиває якусь травичку від тиску....ми з собою взяли інше "попивати", як годиться на закриття. Приїхали, розклалися. Богдан налаштувався на мікруху, склав фінезу і погнав дрюкати окуня. Кум і Вітьок оснастилися на щуку. Я склав два комплекти, на смугастого і щучий. Зранку на дамбі посмикував окунець правда дрібний - до 50-60 грам. Тож я залишив Бодю і пішов шукати більшого щастя. Здалека бачу, що кум з чимось бореться. Підходжу - гарна щука. Радості повні штани, каже перша нормальна зубаста на усвідомлений «твіч». Я біля нього заробляю дві гарних покльовки:
перша більша на паузі кусає не магалона а повідець. Під час витягування з води вона це розуміє, і просто відкриває рот. Після неї з того ж місця затвічується шнурок. Він також повертається у воду, але вже волею мисливця, що його вполював. Переходжу далі і заробляю кілька виходів на поверхневий кренк, …от цього б ніколи не міг уявити у подібну пору. Причому, якраз починає падати рясний дощ, а потім сніг. Один вихід мав чогось доволі значного. За вобом утворилася солідна кілева хвиля, однак до атаки не дійшло. Вона лише "туцьнула воба", паузи і пританцьовування, не допомогли її спокусити. В той час Мінеро , також висмикує шнурків. Найбільший під кілограм. Коли збираємося до альтанки офіційно "закривати сезон", Богдан не може собі пробачити що не взяв комплекту на щуку, бо окунь перестав клювати повністю. Він у Вітька випрошує спінінг, у мене воблер і , не повірите, за пару хвилин, поки ми закриваємо сезон, приходить з кілевою щучкою. Всі задоволені, хоча й промоклі до нитки ідемо домів.
Родатичами не наситився, пішов цілеспрямовано поганяти на півгодини наступного дня смугастого поблизу на болоті. Відгукується там лише на одну єдину приманку