» 25.03.2012 02:10 pm
...я тут вичитав що чіпляють кусок кембрика на гачок а як то на покльовки впливає не відомо...
Я тут зібрався світовий рекорд по ловлі верхівки побити (більше 600 на годину, як що не помиляюсь), та поки 90% часу йде на поправляння насадки

Привіт! Для швидкісної ловлі уклійки потрібно:
- вудлище від 1,5 до 3 м.
- на основу 0,12 повідок - 0,1-0,11 мм
- гачок №16
- прив’язати гачок спеціальним вузлом - типу класичний, тільки береш перед прив’язуванням вдвічі складену жилку. Потім обрізаєш, залишаючи 3 мм. Отримуєш два "вуса", які дивляться в бік піддіву. Ці вуса не дають уклійці збивати опариша вгору на жилку.
Грубша снасть потрібна щоб не знімати рибку з гачка, а "видирати" її. Справа в тому, якщо правильно збалансована снасть і вчасна підсічка, то 90% всі рибок будуть підсічені не за губу, а за тонку плівку в роті. Тому і "видирати" - пишу в лапках, бо якщо за губу, то видирати не вийде, треба знімати.
Безбородочний гачок - я пробував, не дуже у мене вийшло. Опариша збиває, сходів дуже багато. Рибу не знімають, а струшують в садок. Мені не сподобалось, але думаю якщо натренувати цю методу, то буде ефективно.
Ну і від організації робочого місця дуже залежить швидкість - правильна платформа, садок як розміщений, штани замість рушника... Ще є нюанси по поплавку, розміщенню грузил, по прикормці і наживці, але то вже певні напрацювання
Оскільки це фактично мова про спорт, то про штучні наживки треба забути.
Мій особистий рекорд - 5,5 кг за 2,5 години. Скільки штук - не знаю.