Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Акваріум

Наші хобі. Обмінюємось інформацією, обговорюємо, шукаємо однодумців

Re: Акваріум

» 07.09.2009 09:39 am

Підскажіть початківцю,
В мене 150л акваріум і в ньому плавають Барбус огненный-2шт, сомик торокатум-2шт, скалярія-3шт, карась(звичайний)-1 шт. Яка комбінація кормів буде краща(бажано з практики)- бо в неті поначитувався і заплутався.
Карась старожил плавав в акваріумі сам майже рік часу - тоді з його годуванням проблем небуло,годував червяками,а тут почитав що декоративним рибкам неможна черяків, от він наразі сидить на кормі загальному.

mdendyuk

Повідомлення: 120

» 25.02.2010 07:41 pm

У меня треснул аквариум, пришлось выкинуть :?
Караси дело такое, а вот карпика отдам в хорошие руки :) отличается умом, сообразительностью и спокойным поведением в условиях аквариума.

1.jpg

Вова
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 2415

» 25.02.2010 09:19 pm

У меня треснул аквариум, пришлось выкинуть :?

Нового не потрібно :?: Можу допомогти :wink:

ORKO

Повідомлення: 1181

» 26.02.2010 03:57 pm

Вова написав:У меня треснул аквариум, пришлось выкинуть :?
Караси дело такое, а вот карпика отдам в хорошие руки :) отличается умом, сообразительностью и спокойным поведением в условиях аквариума.

Кажуть на Тарнавиці акваріум для карпів роблять - віддай туди ;)...

Smutok

Повідомлення: 671

» 27.02.2010 12:17 am

Візьму в подарунок акваріум :D -немає де мормишки,мушки і МДЖ перевіряти.В ванні вже нецікаво :lol:

ryvak

Повідомлення: 1634

» 05.03.2010 12:00 pm

mdendyuk написав:Підскажіть початківцю,
Яка комбінація кормів буде краща(бажано з практики)- бо в неті поначитувався і заплутався.

Привіт, з дуже юних літ займаюся акваріумістикою і по сьогоднішній день тримаюся думки що найкращий тип корму для акваріумних риб(та і для "wild" взагалі) це живий. З живого рекомендую т. зв. трубочник, який можна придбати на р.Краківський в кіоску на алеї(спуск вниз). Я постійно купляю в п.Оксани причина проста- рибу бажано привчити до корму від одного надійного і перевіреного роками постачальника(не для реклами!). Сухим кормом кормлю в безвихідь коли трапляються перебої з постачанням трубочника по причині сильних морозів, або високої води і хроба тяжко намити. Молодь як правило викормлюю мікрорачками("дафнія","циклоп" :D ), яких колись в дитинстві сумлінно щільним сачком сам намивав в стоячих калюжках в парку біля аеропорту, а зараз купляю. В раціон добавляю мілкопорізаного трубочника, але це вже коли "плаваючі мікроби" трошки підростуть. :)
Кормлю тільки раз в день і кидаю рівно стільки щоб було з"їджено все невеличкими порціями як дорослим так і "мєлюзгє". Рибу бажано не докормити ніж перекормити, вона постійно повинна недоїдати. Для мене не було трагедії залишити акваріум без корму на два-три дні, при збалансованому середовищі риба сама завжди знайде собі корм. Але тиждень це вже перебор. :wink:
Завжди з жалем і співчуттям дивлюся на розпухших від корму "золотих рибок", молінезій і "гупйох" в домашніх любительських акваріумах. Існує купа профільної літератури для ознайомленням з примітивними принципами утримування акваріумних риб і щоб не знущатися над природою.
На остаток додам,що потрібно старатися створити такі умови в системі-акваріумі щоб ви не чистили стінки від водоростей практично ніколи. Якщо Ви доб"єтеся того "балансу", можете сміло рахувати себе більше ніж просто "любитель" споглядати за життям підводного мікросвіту в домашніх умовах. :) Успіхів.
п.с. Не бажано тримати в одному об"ємі(акваріумі) штучновиведених і "диких", які були взяті з природних водойм. Не раджу(ІМХО).

RAT

Повідомлення: 380

» 10.09.2010 05:33 pm

Прошу вибачення, може хто з досвідчених дасть пораду - населеня акваріума почало під"їдати роголистник, я так розумію що їм бракує або харчу взагалі або рослинного конкретно?
ввідні умрви: у мене 50 літрова аква з усім необхідним , населення : 2 чорних телескопа (були подаровані разом з аквою), два сома невідомої мені породи :o , два Даніо реріо, одна золота рибка, три неона і два лабео.... і ще одна ампулярія
годую переважно мотильом та пластівцями, ну соми - на пелетсах
пишуть люди в книгах що якось капусту парять, манку,....
Хтось взагалі стикався з таким?

seyvalter

Повідомлення: 283

» 10.09.2010 06:38 pm

seyvalter написав:Прошу вибачення, може хто з досвідчених дасть пораду - населеня акваріума почало під"їдати роголистник, я так розумію що їм бракує або харчу взагалі або рослинного конкретно?
ввідні умрви: у мене 50 літрова аква з усім необхідним , населення : 2 чорних телескопа (були подаровані разом з аквою), два сома невідомої мені породи :o , два Даніо реріо, одна золота рибка, три неона і два лабео.... і ще одна ампулярія
годую переважно мотильом та пластівцями, ну соми - на пелетсах
пишуть люди в книгах що якось капусту парять, манку,....
Хтось взагалі стикався з таким?

Також маю акваріум з живими рослинами. Так як в мене є там пара анциструсів які плодяться як навіжені плюс пару десятків ампулярій (також розмножаються не слабо, по мірі підростання вигрібаю їх жменю і віддаю в магазин) то я дійшов до такої стратегії що тримаю виключно рослини які тяжко пожувати :D
Ну і ще про золотих рибок додам (також були в мене) - їх тримати з живими рослинами то одне ростройство психикі - вони як не зжеруть то повидьргують їх нафіг з грунту :lol:

Gonduras

Повідомлення: 104

» 14.09.2011 07:16 pm

доброго дня. порадьте зовнішній компресор,недорого і тихо робив

SeregA

Повідомлення: 5

» 14.09.2011 07:26 pm

SeregA написав:доброго дня. порадьте зовнішній компресор,недорого і тихо робив

Я маю такий http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=1_194&products_id=2233. Стоїть в тумбочці - абсолютно не чути. Будете вибирати конкретну модель - враховуйте об'єм акваріума.
P.S. Раджу подивитися цей ресурс http://aquaforum.lviv.ua/forum/ тут багато корисного зокрема з прив'язкою до нашого міста :super1

Gonduras

Повідомлення: 104

» 29.02.2012 10:24 pm

Цікава тема ) Я теж тримаю акваріум в якому живуть з місцевих риб такі як Линок,Краснопірка,Плотва 2шт Вюнів :) вже більше року в домашніх умовах)

Or4uk

Повідомлення: 19

Поперед.

Повернутись в Хобі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей