08.01.2012, Антон, Саня, я - відвідали Гамаліївку.
Ранок був сонячний, доволі морозний (-4-3 гардуси).
Заїхали ми до каналу (підмерзла дорога терпима), взяли спорядження і, без проблем перейшли через канал по кладці (теж в нормальному стані).
Перше що кинулось у вічі - це закраїни льоду (3-5 м) по периметру всієї берегової лінії

...
Ну що ж, приїхали - ловимо

.
Антон із Санею пішли в напрямку Яричівки в пошуках щуки, я залишився на дамбі в намаганнях отримати покльовку окунця

.
Рибалити було вкрай не зручно - леска 0.1 мм обмерзала ще на виході із води - утворювався значний провис - чутливості нуль

. Регулярно приходилось продирати волосінь через острівки плаваючих крижин, та лід під-берегом. Спін після 2-3 закидів приходилось занурювати у воду (в пробитому льоді) щоб попустило кільця...
Власне, були деякі сумніви що в таких умовах вдасця зловити бодай одну рибку, проте, на черговому відриві приманки від дна почув спротив і протягнув невеличку рибку пару метрів

- надія є...
Вирішив пройтись по берегу в напрямку шлюзу.
На черговій точці - черговий схід окунця. Ставлю легшу головку (1,5 гр) і нарізочку "Бейт бріз" - ось воно - перша риба 2012 го впевнено заглотує приманку із головкою по самі гланди

.
Підібравши ключик до риби - продовжив пересування вздовж берегової лінії в напрямку глибших ділянок.
Помітив, що риба тримається доволі близько до берега, покльовки йдуть, але заглотати не встигає - перейшов на мормишку в 0.75 гр... Реалізація зросла на порядок

.
Проте, всерівно сходів було 10/1..., окунець брав приманку вкрай акуратно...
Далі продовжив експерименти із проводками і приманками - помітив, що набагато краще риба відкликається коли присутня максимально вертикальніша складова проводки. Проводку здійснював максимально високо тримаючи спінінг із практично рівномірним відривом від дна... кількість покльовок значно зросла, та й розмір окунця також (до 100 гр).
Піднялось сонце - перестала обмерзати волосінь, потеплішало, справи пішли ще краще

. Правда, смаки окунця дещо змінились і він почав надавати перевагу Берклівському мотилю, проте, покльовки стали агресивнішими із частими обривами приманки

.
Прийшли напарники із невдалих пошуків щуки, поснідали і по 50 гр коньячку за свята і відкриття сезону хряпнули

, приєднались до ловлі окунця.
Близько обіду небо затягнуло хмарами, почав пролітати сніжок - рибалити стало не комфортно, тай риба почала капризувати.
О 14.30 вирішили їхати домів

.
Коли покидали озеро, закраїни льоду практично не зменшились (див. світлину).
Загалом, першим виїздом 2012го я залишився дуже задоволений, доволі несподівано вдалось попасти на нормальний, як для такої пори року, кльов окуня. За увесь час я мав не менше 200 покльовок, з яких близько 30-35 вдалось реалізувати

.