З огляду на прогнозовані -20 в неділю, на рибалку я не збирався.
Проте, дзвінок другу о 8.30 і отримана від нього інформація, що на льоді досить комфортно, особливо зараз - коли вийшло сонечко, вкрай змінили мої плани

.
Отже, поспіхом випиваю горнятко гарячої кави, закидаю речі в машину і близько 9.00 я вже паркуюсь поблизу меліоративного каналу...
Машин на імпровізованій стоянці в полі близько 10ти - інші перед брамою.
Перейшов по хіленкій кладочці без проблем, хоч і було досить страшно.
На льоді чоловік по за 100. Рибалки розкидані рівномірно по акваторіїї, проте більші скупчення поблизу очерету.
Я рушив на знайомі ще із осені місця...
Товариш не збрехав - дійсно на льоді під яскравим сонечком не холодно зовсім і - 12ть не відчувається, навіть куртку не прийшлось защіпати

.
Так-як на рибалку я не збирався, то і мотиля в мене не було. Був, правда, штучний від "Берклі" його і почав використовувати в якості наживки.
Окунь клював доволі погано, хоч і проскочили декілька в районі 100 гр.
З лунки вдавалось зловити 1, максимум 2 окунця - приходилось рубати нові.
Щоб зекономити сили і енергію набив близько 10 лунок по колу (по периметру найденої ямки) і почав їх методично обловлювати...
Було дуже багато холостих покльовок - штучний мотиль - уступає натуральному по-любому.
На одній із лунок отримав хорошу покльовку і приємний спротив. За лічені секунди, в маленьку луночку, вдалось втиснути щучку орієнтовно на 250-300 гр - дурничка, а приємно

.
Блище до обіду окунь почав конкретно ігнорувати штучну приманку, прийшлось підійти - поспілкуватись із блищими рибалками, та випросити в них близько 10ти живеньких мотилів

.
Із живим мотилем справи пішли значно краще - на 10ть мотилів вдалось зловити більше 20ти окунів.
Щоб окунь не знімав мотиль, я насаджений мотиль підводив до самої головки мормишки, а при знятті риби із гачка, несильно надавлював на очі окуню - тоді він машинально роззявляв рота і мотиль практично не ушкоджений повертався у воду за новим окунцем

.
Через деякий час до мене підтягнулась ще одна групка рибалок, любязно надали мотиль за короткий інструктаж по ловлі

.
Із розмов декількох груп рибалок зрозумів, що у всіх кльов досить слабий.
Ще що мене вразило, що ніхто із них не орієнтується, що Гамаліївку заграбастали і що з 1го числа рибалка буде платною. Коли я щось подібне говорив - рибалки сприймали це вкрай агресивно, думаю на перших порах люди від ТЕЦ що будуть намагатись обілетити за рибалку - відгрібатимуть і морально, і фізично !!!
Близько 15ї закінчився в мене виклянчений мотиль, зібрав я розкиданих по периметру місця ловлі окунців (більше 40-ка) і пішов до машини.
По-дорозі проаналізував сьогоднішню рибалку з точки зору її "оплатності та безоплатності".
Якщо брати відпочинок загалом то відпочив я суперово і покльовок побачив багато. Проте розмір 90 % окунців не перевищував 50ть гр. Тай лунок прийшлось нарубати більше ніж зловлених окунців.
Якщо брати із сторони безоплатності, то виїзд вдалий - а от якби мені за таку ж рибалку прийшлось заплатити 10ть грн за квиток + 10ть грн за стоянку машини + ??? грн за виловлену рибу, то я мав би на увазі їздити ще колись в Гамаліївку, принаймі, в зимовий час, коли більшість РОЗУМНИХ власників, навпаки припиняють брати гроші за виловлювання їм сорної риби і стимулюють рибалок побільше робити лунок-ополонок.
ПСи: Гамаліївку на цей зимовий сезон для себе закрив

.