Давайте поговоримо про сподове удилище і катушку до нього, хто якими кидає, кидав ( фірма,модель,тест,довжина ) яка катушка стоїть, що дальше і зручніше кидає ( спомб,парашут,ракета ) яка лєска і шок стоїть, ділимось досвідом. Планую придбати Fox Horizon XT SPOD 13ft. 5lb і катуху Shimano Aerlex XT-A Spod може вже хтось тестував дані девайси?
Ух, все нові і нові девайси... Маю дайву емблем(супер),та спод спортекс. До того був фокс горізонт, дуже непогана палочка. По катушках, кожна фірма має свої проблеми, але в цілому шимано мені більше лежать до душі,бо окрім катух випускають ровери
Користуємось (я з братом) Greys Distance Spod Plus 12' 6" та Shimano Aerlex XT-A Spod. Шнур Sunline + шок-лідер Climax. Враження - позитивні. Більше нічого сказати не можу, оскільки це перший повноцінний сподовий комплект, та перша пробна рибалка з цим комплектом. Палка має солідний запас міцності, і злегка заповненим (менше половини) спомбом її важко прогнути. По катушці - два рази закривалась дужка при забросі - передчасних висновків не роблю, списую на перший раз. Зате вимотує - дуже швидко + має 3 кліпси. Кдали виключно спомб (останній рік тільки ним і кормимо) Буду вивчати нюанси роботи на наступних виїздах.
Привіт. Панове підскажіть будь ласка в чому проблема при киданні сподом на шнурі після закиду робиться борода чим це визвано ? При закиді утворюєтьс гудз і на тюльпані тормозить в кращому варіанті, в гіршому плив за ракетою Чим це визвано підскажіть може в когось таке було ? Шнур фірми фокс намотаний до країв шпулі. І ще одне питання якого милого ракета стомп відкривається завчасно ? Відлетить метрів 30 і сама відкривається можлииво механізм відкривання не тримає ? Можливо підкрутити там щось потрібно ? P/S Всім дікую за відповідь ?
перед закиданням шпулю із шнуром варто змочити у воді... але швидше за все надто заповнена шпуля.... А стосовно спомба - можна замок зняти і переставити другою стороною, буде відмикатись тугіше...
Zaya написав:Шнур фірми фокс намотаний до країв шпулі.
Якраз проблема в цьому.Шнур до країв шпулі намотувати не потрібно.Також для шнурів рекомендую використовувати катушки з АВС намоткою (тобто укладка зміщена до краю шпулі)
Хтось може користувався такими сподами: Greys Rod Spod Plus 12' 2pchttp://carpspot.ua/shop/carp/product/greys-rod-spod-plus-12-2pc.html/ і Chub Rod Outkast Plus Spod 12' 2pc http://carpspot.ua/shop/carp/product/chub-rod-outkast-plus-spod-12.html/ . Мав змогу користуватись Ауткастом як для мене хороший спод(при тестуванні 170г груз з катушкою тіка абіс і шнуром павер-про 0,28 100-110м, думаю що можна і далі). Яким сподом можна далі кинути і яким зручніше працювати? Чи вартує грейс (не дістанс) доплати порівнянні з чабом. Де можна грейс потримати в руках(можливо взяти на тест) у львові?(Можливо ще є варіанти в ціні до 1300грн) Наперед дякую.
Я користувався першими трьома позиціями, ну і тут що кому в руку ляже і для яких потреб буде використовуватися. При тому всьому я би не зациклювався принципово на 13 футових вудилищах, це не так принципово, як може здаватися на перший погляд. Рекомендую, на рибалці спробувати покидати різними сподами і для себе зорієнтуватися для чого в першу чергу спод буде використовуватися.
Призначення споду закидати шари та ракети далеко....а ближче регулюється кліпсуванням. Сергій сумніваюсь що ти 12-ти футовим кинеш далі.....рекомендую спробувати,будеш приємно здивований.Часто тестую палки в Сокільниках візьми свою 12-ку,взамін спробуєш 13-ку. Рекомендую новий 13-ти фт.від фокса(тестували на кубку Львова 2012,щиро дякую Юрі Щоб не казали що щось рекламую: в брата Грейс,в мене Спортекс, на останніх змаганнях мали Ешбі.Гармата буде на змаганнях 25.07.12р(якщо є час, мож про неї що довідаємось)
Тарас*SOLO* написав:Призначення споду закидати шари та ракети далеко....а ближче регулюється кліпсуванням. Сергій сумніваюсь що ти 12-ти футовим кинеш далі.....рекомендую спробувати,будеш приємно здивований.Часто тестую палки в Сокільниках візьми свою 12-ку,взамін спробуєш 13-ку.
Тарас, як я писав, SPORTEX COMPETITION SPOD, Elite Alliance ГАРМАТА 50 SPOD, Greys DISTANCE SPOD ROD 12' 6 я користувався. І з чого ти взяв, що в мене 12-ка? Але, є 12-ті споди дальнобойніші, ніж деякі 13-ті. Ну і я відносно поділив би споди на більш підходящі для шарів і для ракет. Але ще раз, кому що в руку ляже.