Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

карпове спорядження.Що треба для початку

Сучасні методи ловлі карпа, спорядження, тактика, насадки та прикормки

карпове спорядження.Що треба для початку

» 05.05.2007 11:06 pm

Подарували прут зебко і мясорубку зебко.Був довольний як слон.Поки не зрозумів що дана снасть потребує сигналізатора+свінгера.Купив.Род-под для 1 спіна зажирно - купив 2 стойки.1 під сигнал і свін.,2 під кліпсу.А після змагань в миклашеві зрозумів,що і 10% спорядження в мене ще немає.вже купив Леску 0.28-300 м,і 0,35-300 м(намотав на 2 шпулі);лідкор 20м,монтаж на вертоліт 2шт з груз 100гр.,кліпси на груза,гачки Овнер і камасан,флюрокарбон 0.35,вертлюги звичайні. Питання-що ще треба позаріз.
Взагалі прохання спортсменів карповиків дати в цьому розділі трохи майстер-клас.

ryvak
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 1634

» 06.05.2007 02:12 pm

Карпа :D Ты же видел на соревнованиях работу 1 и моего сектора. Хорошее снаряжение дает взможность, хотя бы уйти от нуля, но не дает гарантий выигрыша. А вообще снаряжение собирается годами. Иногда покупается много лишнего. И все пробуется методом проб и ошибок.
В твоем списке я не увидел:
-шок лидера
-мягкий поводковый материал
-принадлежности для монтажа Сафети клипс и Ин-лайн
-ну и конечно насадки (плавающие и тонущие) бойлы.

А вообще надо выделить для себя два-три дня и сьездить с кем нибудь на рыбалку и посмотреть. Тогда все станет намного понятней.

Сергей А

Повідомлення: 381

» 06.05.2007 02:45 pm

ну, и если уж быть карпятником, так не помешает карповый мат и мешки (для обычной рыбалки мешки не нужны. Поймал/взвесил/фото/ спасибо и в воду).

Pavel K

Повідомлення: 1496

» 06.05.2007 03:12 pm

Все действительно перечислить трудно...

Вот, на cerper.su уже почти два месяца одного человека снаряжают :)
На названия смотреть не обязательно, на асортимент - тож. Всему свое время.

Pavel K

» 07.05.2007 09:39 pm

да собрали там человека за 1500 $.и вроде ничего лишнего.Спасибо товарищам,которые мне сделали такой подарок.Ну ниче -я им на день варения с нахлыстом чето выдумаю

ryvak

» 24.05.2007 10:25 pm

Я вже три роки збираю все, і кінця і краю не видно. Один рік палки 2шт. катушки 2шт. лески ,шоки,прибамбаси для монтажів,сигналізатори з свінгерами зразу 4шт. Другий рік ще дві палки до тих що вже мав,дві катушки(LC),і все що потрібно для облаштування снасті,рогатки,ракети, PVA,голки,сверла,ящики ,чехол для транспортовання чотирьох споряджених вудилищ плюс подсак карповій,мат,мішки,стойки,подставки... Третій рік палатку,спальник,раскладушку,поводочницю і не забувай що треба купувати насадки,прикормки,діпи,квитки на водойму... Якщо ще не страшно то вперед. Я представляю в що обходиться спортсменам їхне захоплення(якщо звісно немає спонсора). Я ще не приймав ніде участі в змаганнях, в мене це хобі. Одна порада, якщо тебе це зацепило не купуй спорядження сумнівної якості. Краще почекай і збери необхідну суму.

simsim1972

Повідомлення: 26

» 25.05.2007 01:58 am

ше не зацепило,поки що.Борюся блесною,але друзяки постійно тягнуть на того карпа.а я борюсь

ryvak

» 25.05.2007 08:01 am

То дійсно треба декілька років збирати ). Я от спочатку байлів накупив, діпів, пва, гачків і т.д. Тепер зараз буду заказувати собі карповики. Прислухавшись до всіх порад я таки вирішив не купувати карповиків сумнівної якості. Зараз замовляю собі Fox Warrior Xt (правда ще з тестом не опреділився). А як подумаю що ще треба і катушки і род под і свінгери і сигналізатори... ужас :lol:

Mickle

Повідомлення: 75

» 08.06.2007 03:27 pm

В мене є кілька запитань по темі.
1-Чому коропові вудилища довжиною 3,6-3,9 метрів. Чому не випускають менших, скажем 2,4-2,6 м?
2-Чому при короповій ловлі не викоростовують мультиплікатори?

Igor

Повідомлення: 32

» 08.06.2007 04:36 pm

Спортивна ловля коропа передбачає закидання оснастки з берега. І чим довше вудилище тім більший радіус подачі. Зазвичай середня відстань на яку орієнтуються карпятники приблизно 120-150 м. Чи можливо це з ненадійними вудилищами малої довжини? По другому питанню: як ви встановите вудилище з мультиком на підставку з сігналізатором і розпустите фрікціон в очікуванні покльовки?При покльовці катушка мультиплікатора набере таку швидкість,що раптово не зупиниться(інерційність) Хіба що сидіти біля род-пода і хватати відразу після потяжки притримуючи пальцем. Три -пять діб так не проседиш.

simsim1972

Повідомлення: 26

» 08.06.2007 07:34 pm

Igor написав:В мене є кілька запитань по темі.
1-Чому коропові вудилища довжиною 3,6-3,9 метрів. Чому не випускають менших, скажем 2,4-2,6 м?

Скажу так - довжина тут впливає на дві речі - якість/зручність виважування не легкої і потужної рибини і необхідна міцність самого прута. Дистанція закиду тут скоріш за все наслідок, а не ціль. Але і не без неї :). Створити коротке, потужне, посилисте і в одночас зручне, м'яке при виважуванні, не "дубове" вудилище не реально. Крім того за багато десятиліть довжини 12, 12,6, 13 футів стали типовими, відпрацьованими для карпових вудилищ, а довжина 13" максимально дозволеною. Це за класичними міжнародними правилами. Фактично виходить, що довші не можна, коротші не зручно :)
Igor написав:2-Чому при короповій ловлі не викоростовують мультиплікатори?
А просто тому, що мульти менш зручні і потребують абсолютно інше вудилище. А безінерційні більш функціональні. І далеко кидати важку оснастку знову ж таки краще не мультом.

Pavel K

» 08.06.2007 08:15 pm

Блесняра за кілометр видно :D .Все ,що ти питаєш про довжину і мульт-це є бесткастінговий прут для джерка.. :D :D :D .От поїдем колись на змагання по БАСУ і виграємо такий :roll: :roll:

ryvak

Re: карпове спорядження.Що треба для початку

» 09.11.2007 01:24 pm

Ви моете з мене сміятися, але маю три спіни DAMовскі. 2,70м. Мо хто знає з пташками каст. 25 чогось там.
Недорогі, про ціну просто навіть серьойзно казати встидно.
Мав колись один, потім ще два прикупив.
Так от: на шпулі 130м жилки (0,28/ 0,30) (ніколи не потребував більше) закидувати на наших водоймах не приходилося так далеко, але раз тут про закидони говорили, то при оснастці бойловій з грузом 60гм не особо напрягаючись вимотується майже вся шпуля.
Це я просто пробував, тренувався в закидоні.
І при виважуванні для мене зручніше ніж довші.
Мені здається, що оснастка ПРУТ-все решта-ГАЧОК повинна підбиратися ідивідуально до самого рибака.
ВСЕ повинно бути вигідним. Тоді і карпа на 6-7кг можна буде витягнути з тонкою жилкою
Деколи легше перепробувати ніж привикнути.

giorgio

Повідомлення: 762

Re:

» 07.12.2007 01:39 pm

Igor написав:В мене є кілька запитань по темі.
Чому при короповій ловлі не викоростовують мультиплікатори?

Мультиплікатор при закиді працює на принципі інерційних котушок- розмотування, тобто вісь на яку намотана жилка при закиді і розмотці жилки також крутиться, а як би вона легко не ходила це + для гальмування.
Безенерційні катушки при закиді працюють на принципі скидання жилки зі шпулі а це мінімум опору.

giorgio

Повідомлення: 762

Re: карпове спорядження.Що треба для початку

» 10.12.2007 11:30 am

Але чомусь рекордна дальність заброса належитьмультиплікатору!
І мультиплікатиор в рази мощніший за мясорубку!
Але в роботітрохи незручний!
А якщо взяти таку водойму, як Радута, де потрібен завоз на 300 метрів і більше, мультиплікатор проживе в рази більше ніж мясорубка!

mishka

Повідомлення: 671

Далі

Повернутись в Ловля коропа

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей