Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Здоровий спосіб життя

Все що не перерахованно вище

Здоровий спосіб життя

» 04.12.2011 07:20 pm

Прийшла зима, є більше вільного часу, які можна присвятити собі, адже незважаючи на те що всі ми люди активні - животик чомусь росте, сил вечором зовсім немає, а попереду новорічні і зимові свята після яких страшно ставати на вагу. Тому пропоную поділитися досвідом, як тримати себе в формі, правильно харчуватись, зберігати оптимізм і здоров"я на довгі роки.
Почну з себе, в середині осені в мене різко стрибнув тиск, що було шоком для мене, адже в 35 я вважав себе суперздоровим. Ну лікарі підлікували, але треба було щось міняти, почав з харчування - відкинув жирну їжу і почав їсти яблука кожен день, ввів в раціон салатики.
По пораді лікарів, треба більше рухатись, отже розпочав з ранішніх піших прогулянок додаючи до них потроху біг. Скажу чесно з бігом спочатку було важко, але поступово я ввійшов в кайф і тепер пробігаю кожного ранку близько кілометр - півтора. Дуже допомагає що бігаю з собачкою, деколи зранку думаєш, та ну його сьогодні той біг, але моя Соня вже чекає, і спочатку через силу а потім вже з задоволенням виходиш на пробіжку. Чому бігаю зранку - бо ввечері після роботи нема ні сил ні бажання.
Чому вирішив створити тему - сьогодні місяць як я почав тренування, а почуваю себе набагато краще, як в фізичному так і в моральному плані. Тренування планую розширити, а як відомо разом тренуватись завжди легше, отже планую ділитись своїми напрацюваннями, а вам буду вдячний як поділитесь своїми.

Tadek
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 156

Re: Здоровий спосіб життя

» 04.12.2011 10:07 pm

Я ще молодий , але також задумуюсь над здоровим способом життя...
1.Найперше я б порадив відкинути всі шкідливі звички . Це звучить досить радикально , але це перше на що потрібно звернути увагу.
2.Дальше спорт - без нього ніяк . Цілий робочий день порібно бути в тонусі і ранкова зарядка помагає в цьому. Наприклад, я кожного дня віджимаюсь 2 підходи по 40 раз(починав поступово :) ) Качаю прес 2 підходи по 25 раз. І далше трохи гантельок , еспандер і обов*язково присідання. Крім того я професійно займаюсь бальними танцями і почуваю себе дуже добре :)
3. Мій зимовий раціон - зранку: після того як встав лижу чайну ложку меду і запиваю 50 гр. водою(допомагає травленню), їм фрукти(переважно яблука), і снідаю досить ситно. Практично завжди, зимою , їм квашену капусту, салат з буряків, квашені або мариновані огірки, а літом різні салати. На обід їм 1-ше (без другого). На вечерю легкі страви(з салатами) і перед сном знов ложка меду
Мій літній раціон - зранку: після ложки меду і яблук - легкий сніданок (м*який сир, салати....). Обід їм такий самий як зимою. На вечір стараюсь взагалі не їсти (як виходить :wink: )
4. Через сильні навантаження стараюсь мало пити і їсти літом натуральний кальцій , а зимою в таблетках.
5. І звичайно рибалка :) Вона допомагає кожному... Це найкращий раціон для сірої речовини , вона допомагає при складних життєвих ситуаціях і рятує від депресії ... Без неї життя стає одноманітним :(

Я виклав принципи , яких дотримуюсь я , можливо комусь буде цікаво - задавайте питання. Раджу кожному задуматись над своїм здоров*ям , воно в нас одне , клонувати його не можна ... Його треба зберегти як найдовше.

qwertyuiop
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 126

» 05.12.2011 10:11 am

Я воду зранку теж п"ю, стакан води кімнатної температури, а яка роль меду?

Tadek

Повідомлення: 156

» 06.12.2011 06:08 pm

Помагає нормальному виділенню жовчі , травленню і взагалі , якщо хороший мед - то в ньому багато вітамінів :)

qwertyuiop

» 06.12.2011 06:17 pm

Але з медом треба акуратно. Мед підвищує кислотність і в людей схильних до гастриту чи виразки можуть виникнути проблеми...

Fishkeen

Повідомлення: 361

» 08.12.2011 06:05 pm

Андрію, головне, щоб мед був дійсно натуральний і вживати його чубату чайну ложку, при правильному вживанні, навіть у людей з такими проблемами , як гастрити , від меду погіршення не має... Ще мед сприяє міцному сну. :)

qwertyuiop

» 08.12.2011 07:31 pm

Маркіян, якби не був впевнений - не говорив би. :D В моєї дружини практично постійно присутня гіперацидність(тобто посилене вироблення кислоти в шлунку), вона сама намагалась пити зранку воду з медом(навіть не чубата ложка на склянку чи півсклянки води, точно не пам"ятаю), мед 100% натуральний, бо з власної пасіки :) . Так от такий коктейль через невеликий проміжок часу викликав печію та болі в шлунку - перевірено. Такий стрімкий ефект має місце саме через те, що мед вживається НАТЩЕ. Але після вживання меду навіть "на повний шлунок" певний дискомфорт відчувається в більшій чи меншій мірі. Навіть я, не маючи проблем зі шлунком(тьфу-тьфу :D ), інколи відчуваю печію після вживання меду.
Тому меду в чистому(або майже чистому) вигляді дружина не вживає взагалі.
Отаке...

Fishkeen

Повідомлення: 361

Повернутись в Інші захоплення

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей