"Впертий"- це власне те що потрібно для успішного освоєння бейткастингу.

Спробуй поставити
"Fire Line Braid"(просто "брейд" без всяких там "словосполучень") в діа. 0,14-0,16 повинно змінити картину у кращу сторону...
Так, вказана "Абуха" бюджетник, але кожна модель має своє цільове призначення і тільки віднедавна бренди почали проектувати мульти конкретно під шнур. До цього часу, як правило, всі мульти були "заточені" під моно(флюорокарбон) і власне ця модель передбачає основну роботу з моно(фл.) і може на тонких шнурах давати т.зв. врізки і псувати нерви, оскільки бігунок кладе виток до витка. В бувшому соцтаборі поширена думка мотати шнур на мульти, які розроблені під моно/флюр і це нормально на фоні умов лову і видового складу рибних запасів. На мою думку будь-який "БлекМакс" починає впевнено(комфортно) працювати від 10гр. при "ідеальних" складових(відп. прут, шнур(моно, флюр), вправність бейткастера- т.б.м. "поставлена" техніка закиду). Нормальний агрегат, часу потрібно трошки більше- не все одразу.
Доволі поширена помилка початківців- спроба застосувати мульт який конструктивно "запрограмований" виробником під конкретні завдання як
універсальний з відповідними наслідками(поломкою і т.п.) і розчаруваннями ба, навіть відразою до бейткастингу вцілому.
Для мене(в моєму розумінні) мульт- інструмент(один з багатьох) на столі в операційній, який призначений для конкретної цілі, стерильний(чистий) і справний.
Надодаток, щоб "опускатися" нижче
7гр по вазі приманух потрібно бути морально(ловити "піпісонів"),
фінансово(ключове слово) і технічно(до автоматизму відточена техніка закиду) готовим. Тільки у такому випадку все піде відносно швидко і гладко в освоєнні і прийде насолода від процесу лову. Я особисто, відверто кажучи, не готовий(по трьом аспектам) до такого "переломного" моменту

, мені вистарчає
7+++...
З пов.