Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Опитування

Анонси змагань з ловлі хижої риби спінінгом, обговорення, реєстрація
Правила форуму
При створенні нової теми, будь ласка, користуйтесь наступним шаблоном: <вид змагання> - <статус> - <організатор або місце проведення> - <дата>.
Наприклад : "Короп. Кубок Львова 2008р. Миклашів. 13-18 травня 2008", "Спінінг. Командні з човна. ЛКАВ. Грушів. 18 жовтня 2008", "Мормишка. Тернопільський став. ТФРС. лютий 2008"

Чому я буваю на рибалках але не приймаю участі у змаганнях з риболовного спорту

Мені це не цікаво
7
9%
Завеликі стартові внески
3
4%
Не хочу ловити дріб'язок
19
24%
Сильні конкуренти, не хочу осоромитись
8
10%
Не маю відповідних снастей, досвіду, транспорту
19
24%
Не маю постійної команди
16
20%
Не зрозумілі правила, погана організація, невдалий вибір водойм, маленький призовий фонд
4
5%
Якщо я почну змагатись, то "старожилам" пора буде на пенсію
4
5%

Всього голосів : 80

Опитування

» 08.10.2011 07:06 am

Щось неактивна реєстрація львівських спінінгістів на наші внутрішні змагання навіює - спробувати нам встановити причини, через які сама масова частина з рибалок (спінінгуї) лишається поза спортом.
Якщо є свої варіанти відповіді (або коментарі), то прошу висловлюватись.

кочевник
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 322

Re: Опитування

» 08.10.2011 12:57 pm

Я особисто дуже рідко приймаю участь у змаганнях, але маю що сказати. По-перше, щоб втягнути людей у спорт треба організовувати більше фестивалів, покидушок де обстановка менш напружена, більше часу для спілкування, обміну досвідом, тестування чужих снастей, експериментів.Для цього необов'язково виїжджата за тридев'ять земель і робити якісь внески.Оголосити на форумі анонс, безлошадні підсідають до механізованих рибаків (по бензину домовитись можна завжди), ковбаса-пляшка-кава-шашлик в рюкзак і поїхали.
Бо на змаганнях, де все розписано по хвилинах, сурові :spiteful мужчини з'їжджаються, оперативно розкладають снасті, дістають з потайних кишень секретні приманки, напружено відловлюються, зважування, нагородження і по домам. В такій конкурентній обстановці було б навіть некоректно новачкам ходити поміж лідерами, заглядати через плече, хто чим і як ловить і діставати дурними запитаннями.

oleh

Повідомлення: 627

» 08.10.2011 09:09 pm

Скажу коротко- не маю бажання щоб мій відпочинок від рутинної роботи був продовженням трудових буднів. :roll: "Пофестивалити"- це вже інша справа, є реальна можливість надати дійству будь-якого формату, т.б. спокійне не віртуальне товариське спілкування, обмін досвідом, спробувати в роботі нові снасті(новинки), порівняльна х-стика однотипних снастей, зрештою, насправді відчути себе рівним серед новачків і профі незалежно від того яка сумарна вартість і к-сть твоїх снастей(ІМХО). :wink: З пов.
p.s. П.№1;3 8)

RAT

Повідомлення: 380

» 10.10.2011 11:12 am

Я приймаю участь в змаганнях і просто тащусь від цього(тому в опитувальнику не голосував :) ), але все ж висловлюсь.
Не впевнений, що людей можна якось затягнути в спорт... Це як з оперою, треба раз спробувати, а далі або зненавидиш, або засмокче по самі... :)
Так мені вартувало вперше поїхати на змагання і все, пропав... і почав бачити фінезу в снах :D
Фестивалі тут не допоможуть, бо "суворі мужчини"(с), тобто досвідчені спортсмени всеодно не розкриють всіх "таємниць" і правильно зроблять, бо це їх власні козирі, напрацювання здобуті власною практикою, стараннями, потом і кров"ю в кінці кінців(а часто і немалими фінансовими затратами). Тому фестивалі будуть далі збирати тільки бажаючих пофестивалити, і небажаючих обтяжувати себе далекими поїздками і внесками.
Стосовно тестування чужих снастей, то по закінченні змагань як правило є купа часу(поки рахують результати :) ), можна хоч всі присутні палки\катухи потестувати. Спортсмени - народ добродушний і думаю не відмовлять у проханні потрусити чи покидати палочкою...
"не маю бажання щоб мій відпочинок від рутинної роботи був продовженням трудових буднів" - от цього не розумію взагалі, але як особиста думка має право на життя :?
Багато людей на вихідних або навіть після роботи ввечері йдуть грати у футбол, пейнтбол, страйкбол чи щось подібне з друзями, бігають там і вимотують себе "до ручки"... Може когось це здивує, але так вони відпочивають :!:
Риболовний спорт - це те саме, це проведення часу в приємній компанії, це азарт, це гра в команді, це порятунок після тижнів "сидячої" роботи і що саме цікаве - це поєднання всього перечисленого з улюбленим хобі, а не спотворення його, як багато хто вважає.
Так, риболовний спорт відрізняється від рибалки вихідного дня для задоволення, але напевно саме це і притягує...
Стосовно вартості снастей, то чим більше втягуюсь в спорт, тим більше розумію, що в більшій частині це міф. Набагато більше залежить від голови і рук, ніж від крутизни снасті. Як доказ цього(навіть для самого себе), кілька разів прийшлось ловити на МДЖ своїм старим Jaxon Perseus 622UL up to 9g(фінку на літніх змаганнях зламав і вона тіки сьогодні приїхала з ремонту). Самі розумієте палка ніразу не УЛ(і там далеко не до 9гр), і вклейки там нема. Так я тою палкою нефігово доловив ті літні змагання і зараз легко обловлюю свого напарника з Graphiteleader Calzante, з використанням як джиг-головок і чебурах, так і мормишок :!:
Ось так. Так що, моя думка - треба спробувати реальні змагання, а далі буде видно чи сподобалось, чи ні.
Востаннє редагувалось Fishkeen в 10.10.2011 04:15 pm, всього редагувалось 1 раз.

Fishkeen

Повідомлення: 361

» 10.10.2011 11:23 am

Щойно переглянув результати голосування! Класс!!!
Найпопулярніший варіант "Не маю постійної команди" - 10 голосів!!! :D
Народ, та 10 голосів - це вже більше 3 берегових команд і аж 5 човникових :!: Що заважає об"єднатись, якшо є бажання? Заявляйтесь на змагання хоч по одному, приїдете, перезнайомитесь і буде вам команда!
В мене також хронічно не вистачає одного члена команди, але от був взагалі без команди на останніх змаганнях, приписали до ще двох безкомандних і тепер на недільні змагання(16.09) один з них спеціально приїде з Чернівців :!: щоб бути з нами в команді. І я буду тільки за, щоб так було на всіх наступних змаганнях, а там гляди і ми в Чернівці на змагання поїдемо :)
Короче не встидайтесь, Риболовний спорт - connecting people! :D

Fishkeen

» 10.10.2011 07:14 pm

Якщо так багато людей пишуть що немає команди, то пропоную почати робити не рейтингові змагання типу "no fathers". Не допускати до змагань припустимо 10 перших людей з Львівського рейтингу. Зробити менші стартові внеска, щоб люди приходили брали участь і недумали шо спустять 100 - 150 грн нікуда. Думаю на такі простенькі змагання прийде досить багато люде де познайомляться, побачать нащо вони спроможні і вже будуть потрошки збиратись в команди. Така як тяжко зібрати команду немаючи багато знайомих риболовів. І робити не командні а особисті змагання, щоб такби мовити мали між собою шо вибирати і кого бачити в команді. :D

name

Повідомлення: 50

» 10.10.2011 07:37 pm

to name . Щось типу "другої ліги" ? :D

fisher

Повідомлення: 324

» 10.10.2011 07:41 pm

та :D

name

» 10.10.2011 07:48 pm

Тоді врахуйте, що як правило люди з першої десятки рейтингу займаються організацією змагань. :wink:
І без внесків всеодно не вийде, оскільки як мінімум суддівство треба оплатити, та і самі захочете хоч якийсь призовий фонд... а зі спонсорами і на наші змагання тугувато виходить, я вже мовчу за таку другу лігу...

Fishkeen

» 10.10.2011 07:48 pm

name написав: Не допускати до змагань припустимо 10 перших людей з Львівського рейтингу

Цікаво,А чому їх не можна допускати???
name написав: щоб люди приходили брали участь і недумали шо спустять 100 - 150 грн нікуда

Ці гроші ніхто не спускає "в нікуда".Побувавши на змаганнях отримуєш дуже багато цінного досвіду,якого не набудеш і за рік звичайних рибалок!!!І не треба стидатися і боятися, що в мене снасті "не круті" і я не вмію ловити рибу так ,як спортсмени її ловлять.Всі спортсмени починали з НУЛЯ!!!Якщо змагання "заціпили",то вже надовго :D ,а якщо ні,то...продовжуєте їздити з друзями просто на рибалки.Ось таке.

Jigmen

Повідомлення: 253

» 10.10.2011 08:52 pm

name написав:Якщо так багато людей пишуть що немає команди, то пропоную почати робити не рейтингові змагання типу "no fathers". Думаю на такі простенькі змагання прийде досить багато люде де познайомляться, побачать нащо вони спроможні і вже будуть потрошки збиратись в команди. Така як тяжко зібрати команду немаючи багато знайомих риболовів. І робити не командні а особисті змагання, щоб такби мовити мали між собою шо вибирати і кого бачити в команді. :D

:?: І для чого такі змаганя,якщо все це може відбуватись на фестивалі, тобто неофіційному збіговиську. Там же можна і позмагатись, навіть правила собі встановити по обстановці. А не допускати людей з першої десятки? :shock: Їх взагалі треба гарно попросити, щоб вони долучилися і ставити їм за це велике пиво.

oleh

Повідомлення: 627

» 10.10.2011 09:00 pm

Ну в принципі Ви праві :roll:
Це була тільки пропозиція :D

name

» 10.10.2011 09:05 pm

взагалі вважаю пункт немаю постійної команди недоречним,оскільки на берегові змагання (якщо я не помиляюсь ) організатори немають нічого проти того. щоб реєструвались по одному хто не мав власної команди, а на змаганнях збирали команди з тих що реєструвались по одному і вони брали участь у змаганнях.Вважаю не приймати участь по причині немаю постійної команди несерйозною (чи то немає бажання чи щось інше ).

kuzyaguar

Повідомлення: 110

» 11.10.2011 07:52 pm

to Fishkeen: Вітаю. :) Насправді мене здивувала ваша реакція на моє повідомлення. Складається враження що висловлюючи свою думку я зачепив вас "за живе" і на вашу думку проводжу агітацію за проведення фестивалів, а змагання не вважаю вартих уваги. :shock: По темі:
Fishkeen написав:Фестивалі тут не допоможуть, бо "суворі мужчини"(с), тобто досвідчені спортсмени всеодно не розкриють всіх "таємниць"...
Насправді хибна думка. Можу вас запевнити, що на тих фестивалях де я особисто буваю всі без вийнятку учасники- як одна команда діляться "секретами" і стараються "підняти до рівня" новачка. Який зміст приховувати "надбання" коли людине не приймає участь у змаганнях і не працює на результат, а в своє задоволення. Причому, всі щиро радіємо коли чолов"яга хапне ч-з місяць трофей, взявши до уваги рекомендації від більш досвідчених учасників фесту.
Fishkeen написав:Тому фестивалі будуть далі збирати тільки бажаючих пофестивалити, і небажаючих обтяжувати себе далекими поїздками і внесками.
Дарма ви так принижуєте людей. Повірте на слово деякі фестивалі збирають людей з цілої України і не тільки і "внески" там деколи чималенькі і часто добровільні, а не примусові.
Fishkeen написав:"...продовженням трудових буднів" - от цього не розумію взагалі, але як особиста думка має право на життя :?

... Фізичне навантаження тут ні до чого, безпроблемно працюю впродовж дня з незначними перервами снастю до 120гр і воосновному їду морально віддихати а не фізично- в цьому суть. Робота буває розумова і фізична, а буває і та і інша вкупі з ризиком для життя, що ж тут не зрозуміти? :wink:
Підсумовуючи "багато букв" пропоную залишитися кожному при своїй думці і з правом вибору у вигляді: "кожному- своє".... З пов.
п.с. Насмілюсь запропонувати(без реклами!) спільно прийняти участь у хоча б одному черговому фесті і маю надію поміняєте свою думку.

RAT

Повідомлення: 380

» 12.10.2011 11:19 am

to RAT: І Вам вітаннячко :) Насправді я відписував не тільки на Ваш пост, а і на пост Олега. І він мене нічим особливо не зачіпив. Просто так як і Ви висловив свою думку, як стосовно топіку, так і стосовно Ваших думок.

Про фестивалі. От тут якраз ми говоримо про абсолютно різні речі. Якщо Ви говорите про фестивалі, після яких учасник буде брати участь тільки у таких же фестивалях, то звичайно, що там і будуть ділитись напрацюваннями в контексті любительської рибалки. Тут згоден, і такими речами сам ділюсь із задоволенням. Але навіть якщо на такому фестивалі буде присутній спортсмен, то він всеодно не буде на загал розповідати про те, що безпосередньо дає йому перевагу на реальних змаганнях.
А я взагалі писав про фестивалі, як нібито крок до "навернення" людей в спорт. Тут тим більше все очевидно, тому що спортсмен не буде на своєму безцінному досвіді виховувати собі ж потенційного суперника, ну хіба що він на пенсію збирається... Я так думаю...

Про внески і поїздки Абсолютно нікого не хотів принизити. Якщо це когось зачіпило - приношу щирі вибачення. Цей допис більше стосувався посту Олега. І я всього навсього намагався донести до зацікавлених учасників форуму, що хоч не хоч, а спорт неминуче пов"язаний із затратами як фінансів, так і часу.

Про фізичне і моральне навантаження
Будь-який спорт містить в собі певний змагальний аспект. Тому тут присутнє як фізичне навантаження, так і моральне, оскільки ніхто не викладається фізично тільки заради отримання цього навантаження, але і намагається досягнути певних результатів. Звичайно, що це супроводжується якимись переживаннями. Якщо для когось такі переживання неприємні і напружують, тоді спорт однозначно не підходить.

Підсумую своїх "багато букв": Справді - кожному своє.
п.с. Не маю нічого проти фестів, мені вони також подобаються. При нагоді обов"язково прийму участь. Просто хочу наголосити, що фест і спортивні змагання - це абсолютно різні речі, і одне з іншого ніяк не випливає і не починається. Щоб відчути, що таке спорт і зрозуміти чи воно вам треба, треба спробувати прийняти участь тільки в реальних офіційних змаганнях.
Також, користуючись нагодою, хочу запропонувати Вам прийняти участь в змаганнях. Можливо і Ви, хоч раз побачивши все з середини, зміните свою думку.

З повагою.

Fishkeen

Далі

Повернутись в Спортивна ловля спінінгом хижої риби

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей