Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Опитування

Анонси змагань з ловлі хижої риби спінінгом, обговорення, реєстрація
Правила форуму
При створенні нової теми, будь ласка, користуйтесь наступним шаблоном: <вид змагання> - <статус> - <організатор або місце проведення> - <дата>.
Наприклад : "Короп. Кубок Львова 2008р. Миклашів. 13-18 травня 2008", "Спінінг. Командні з човна. ЛКАВ. Грушів. 18 жовтня 2008", "Мормишка. Тернопільський став. ТФРС. лютий 2008"

Чому я буваю на рибалках але не приймаю участі у змаганнях з риболовного спорту

Мені це не цікаво
7
9%
Завеликі стартові внески
3
4%
Не хочу ловити дріб'язок
19
24%
Сильні конкуренти, не хочу осоромитись
8
10%
Не маю відповідних снастей, досвіду, транспорту
19
24%
Не маю постійної команди
16
20%
Не зрозумілі правила, погана організація, невдалий вибір водойм, маленький призовий фонд
4
5%
Якщо я почну змагатись, то "старожилам" пора буде на пенсію
4
5%

Всього голосів : 80

Re: Опитування

» 13.10.2011 03:07 pm

Хорошая штука - голосование, у нас сформировалась команда которую можно отправлять на Чемпионат Украины, это участники проголосовавшие за пункт: Якщо я почну змагатись, то "старожилам" пора буде на пенсію. И зачем эти рейтинги - ГОЛОСОВАНИЯ! :)

Вова
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 2415

» 15.10.2011 12:35 am

Шкода, що можна голосувати виключно за один пункт :).
Особисто моя суб"єктивна думка...: "Змагання псують людей"...
Звучить трохи пафосно, але реально так і є.
Нормальні, ще донедавна рибалки, починають тупо морозитись один перед одним, секретять все що можна: водойми (на кшталт помийної ями як Лисинечі), приманки, проводки, перестають абсолютно писати змістовні звіти (враження, що хлопці із провідних львівських команд ніразу за квартал не виїжали на не секретну рибалку-тренування) і т.п.
Інші аспекти - це не найкраща організація... "Організація" в плані проведення змагань, а те, що організатори абсолютно не прислухаются до побажань львівських спортсменів чи потенційних спортсменів. Лунали ж думки змінити місце проведення хоча би одних зі змагань. Ну, наприклад, провести змагання в Кочеві де є багацько щуки (Ясницьках, Сулимові і ін.), але ж ні - декому цікаво ловити на змаганнях виключно піпісонів, яких в Корчеві немає :(. Чи зменшити бали за хвіст - не 50ть, а, принаймі 20-30ть (до речі, можливо, блищим часом на змаганнях ЧУ і КУ відмінять ці 50ть балів ;))... Якщо вже Прилбичі, то розбити зони по різних берегах, щоб хоча би одна зона була на дамбі, де можна зловити і крупнішого окуня і не обов"язково стояти цілий похмурий жовтневий день по-пояс у прохолодній воді... В ідеалі, організацією змагань мали би займатись незаангажовані люди, які не мають інтересу до цих самих змагань, але це - не реально на сьогодні :).
Знову таки ІМХО, але спінінгові змагання на сьогоднішньому рівні не надто сприяють розвитку спінінгового напрямку як такого (радше його деградації) і наближуються більше до фідеру та нахлисту - де запах чи розмір приманки є вирішальними, а величина трофею - другорядним фактором :).
Сильно не бийте - все ІМХО - змагання- це дійсно для фанатиків, яким на всі перераховані вище фактори на...ть ;)...

Smutok
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 671

» 15.10.2011 01:46 am

Вова написав:Хорошая штука - голосование, у нас сформировалась команда которую можно отправлять на Чемпионат Украины, это участники проголосовавшие за пункт: Якщо я почну змагатись, то "старожилам" пора буде на пенсію. И зачем эти рейтинги - ГОЛОСОВАНИЯ! :)

Так и есть.

ЮРка

Повідомлення: 74

» 15.10.2011 06:36 am

Smutok написав:Шкода, що можна голосувати виключно за один пункт :).
...

Олег, кожний може проголосувати за 3 варіанти одночасно. :wink: Дякую за відвертість.

кочевник

Повідомлення: 322

» 15.10.2011 01:09 pm

Мені здається, що нові правила з 20-ма найбільшими рибами в корні міняють спосіб змагань і зводять на нуль випрацювану роками і практично безвідмовну тактику "мормишення":став на точку і викошуєш все живе :D Тепер полюбому треба багато переміщатись в пошуках все крупнішого і крупнішого окуня і фактично змушують мати щуку в прилові, оскільки навіть 20 окунів по 200 гр запросто перекриваються 1 щуриком 800-1000 гр і 19 окунями по 150-180 гр. Тобто при цих правилах щука в прилові-серйозний аргумент. Мені подобаються нові правила-буде цікаво!

oleh

Повідомлення: 627

» 15.10.2011 01:33 pm

По перше !!! Всі пишуть про окунів по 200 гр. - так вперед назвіть водойму, де всередньому окунь таких розмірів і вперед.
По друге !!! Всі кричать "не ловити" піпісонів окунів 20 гр., і одразу пишуть, або говорять про щучку в 200-300 гр. І ніхто не задумуеться що ця щучка 200-300 гр це таксамо піпісон, якщо її прирівняти до середніх розмірів щуки.
По трете !!! Всі кричать пагана організація. Так чомуж ніхто з тих хто говорить не допоможе в її проведенні, щоб вона була краща.

На рахунок проведення змагань на Ясниськах, Сулимові ...Це все обговорювали на зборах. При такій кількості команд на даний час розмістити всіх учасників на цих водоймах не реально.
Корчів - просто валом щучих піпісонів які беруть по точкам, + нереальна оренда.

Rubachok

Повідомлення: 111

» 15.10.2011 03:42 pm

Якщо цікавить і наша думка (MARK UL) то зі всіма вище написаними постами згідні (Smutok, oleh, Rubachok). Не треба сваритись, це ми встигнемо завжди :D ! Думаємо що крім Прилбич(берег)і Гамаліївки(човен) потрібні для змагань і інші водойми і голосувати за них потрібно тут а не на зборах федерації. Проголосували за Грушів або Яворівський кар"єр (човен)і крапка. На голову напрямку все валити не треба. Таке голосування тоді може відкинути бажання їздити наших спортсменів (одна щука як написав oleh кардинально змінить ситуацію - 50окунів вагою по 20гр +50 балів). І тоді не факт, що рейтинг буде таким як він є зараз. Є багато спінінгістів у нас, що по щуці відриваються так як ми по окушку :!: .

mark0098

Повідомлення: 91

» 15.10.2011 09:00 pm

Всім привіт! Опитування і було мною влаштовано для визначення перешкод у подальшому збільшенню чисельності учасників наших змагань. :wink: Тому всі думки та голоси будуть ОБОВ'ЯЗКОВО враховані - всім, хто висловив свої думки - дякую!
Чесно кажучи я не зовсім очикував власне на таки результати голосування.
І так по порядку, з великим відривом лідирує аргумент (або думка):
"я не хочу ловити дрібноту" - ну по перше, всеукраїнські правила ( ПО БЕРЕГОВОМУ СПІНІНГУ) з наступного сезону будуть напевно змінюватись і вже не буде 50 балів за хвіст - буде стимуляція ловити більшу рибу, по- друге - може комусь буде цікаво, але я теж МРІЮ ловити голубих марлінів, тарпунів, риб- парусніків та велетенських тунців, але на заваді - мій відносно скромний бюджет та відсутність океанів у Львівській області :wink: . Тому давайте не будемо трохи лукавити - відповідаючи пафосно (та зручно для свого его) "я не хочу ловити піпісонів", а будемо ловити те, що є ДОСТУПНИМ для ВСІХ і у нашій області по загальноукраїнських правилах. Не хочу знову повторюватись, що можливо запропоновані вами (але чомусь НІХТО і не пропонує) водойми для берегових змагань мають відповідати декільком дуже важливим критеріям: достатня протяжність зон і підходів до води +- 750 метрів; відсутність у період змагань місцевого браконьєрського "бомонду" з їх сітками, електрікі, відсутність "активно відпочіваючих"; бажано не більше 50-100 км. від Львову; гарантія не "бавлення" з рівнем води (власників або ТЕЦ); бажано адекватна бюджету початківців оренда (а в ідеалі і безкоштовна) водойми; рівномірна наявність риби у всіх зонах; можливість нормального під'їзду автотранспортом. Крім того, деяка частина учасників небажаючих ловити "піпісонів", насправді також і не збирається хоча б намагатись ловити на змаганнях і крупнішу рибу - приклад, човникові змагання у Гамаліївці 30.10.2011 року - де нами ВПЕРШЕ запропонована схема 20 найбільших риб (окунь та щука). Там і близько до міста і оренда безкоштовна (внески незначні) і водойма всім відома, і в "піпісонів" впиратись не варто - "але"- реєстрація таки самий ОБ'ЄКТИВНИЙ показник.
"не маю постійної команди" Погодьтесь, що це також не серйозний аргумент. Насправді, нічого і нікого не буває постійного а все починається з малого - варто лише почати. На своєму прикладі, спочатку- початківцем записався на свої перші змагання в Сулимові, Олег Ривак склав з новачків команду ("Аксакали") - ми якось виступили але майбутнього у команди не склалось, потім були Ремезівці, де знов Ривак склав з одинаків команду ("КСК"), після чого я вже почав спілкуватись з таким саме безкомандним - з Сергієм Князевим (К-2) і потім до нас додався Денис Потилицький (Рибачок) і сформувалась вже більш-менш постійна команда "Upstream".
Не маю відповідних снастей, досвіду, транспортуНу тут вже трохи складніше щось порадити. Ну, по-перше вдосконаленню не має меж - це я про снасті - вони завжди старіше (гірше, крівіше і т.і) ніж нова палка сусіда по сектору :D ; по- друге - не снасті виграють змагання а рибалки; по трете - ніколи не зрозумієш, що саме тобі потрібно- поки не позмагаєшся. Для прикладу, (знов таки з себе) на перші змагання в Сулимові я прийшов з патиком тестом 7-25 грм., а всі переважно ловили на 2-3 грм. :f1: , я звісно програв, але зрозумів куди мені треба рухатись. На час моїх перших змагань з "досвіду" в мене було шт. 50 окунів :) за все життя, але після тої поразки я загорівся тим самим змагальним адреналіном. Щодо мобільності, звісно з особистим транспортом простіше, але ви не поодинокі у нашому місті- є купа рибалок в яких є авто але не вистачає напарника. Наприклад, навіть сьогодні, на наші змагання є декілька неукомплектованих львівських команд ( З ВЛАСНИМ АВТО) але не мають 3-го учасника. Інший приклад, чернівецька команда "Перекат РВ", хлопці без авто - ГРОМАДСЬКИМ ТРАНСПОРТОМ їздять на змагання за 200 км. - і їх це не напружує, просто їх пре від нашого спорту і вони не звертають на це надмірної уваги.
Тішить те, що інші аргументи (ціна, організація і ті.) не настільки критичні для наших рибалок.

кочевник

Повідомлення: 322

Поперед.

Повернутись в Спортивна ловля спінінгом хижої риби

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей