Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Прути

Прути, катушки, шнури, джигові приманки, воблери, оберталки, коливалки,

Re: Прути

» 01.02.2012 11:46 am

RIS написав:
Outsider написав:питання до львівян - де у вас можна потрусити кроя, цікавить модель AVS66LF2, а то всілпу купувати не хочеться, а палочка зацікавила.

Бачив і трусив цю паличку в Золотому Карасі на В.Великого два дні тому.
Сам юзаю дану паличку і довольний як слон :), такий прут можна і всліпу купити він не розчарує.

А можна чуть більше про цей прут почути? Який реальний тест? Для чого краще використовувати?

Taipen

Повідомлення: 159

» 03.02.2012 02:05 pm

і ще питання - де таку штуку у львові можна потрусити Daiwa TD MODE 662MLFS-08 3,5-16 гр.?
можливо в іншому тесті якщо нема саме такого.

може хто має такий - як він взагалі ? і як по надійності?

Taipen

» 12.02.2012 10:32 pm

Допоможіть знавці "ретро" :D прутів.Ситуація от яка: тесть в себе на чердаку знайшов два спіннінга , в погризеному мишами шматяному чохлі, так от один спін з матеріалу з якого колись робили телескопічні вудки але катушкотримач доволі подібний до нинішнього що мене і здивувало бо я спочатку подумав що саморобний , довжина його 1,5м. кільця металеві.А от другий спін чорного кольору відразу видно що "заводцький" кільця металеві, довжина 2,13м. доволі м'який навіть як на мене аж занадто макарона, катушкотримач також тіпа у сучасниго ультра лайта ,але різьба і тримачі катушки зроблені з алюмінію як в колишніх ленінградських тобто на алюмінівій різьби, дві гайки з насічками, а зверху два алюмінієві зажими для катушки.Тримати такий спін на морозі просто не можливо, пальці примерзають :lol: (стогодні переконався).Знайшов на ньому одну наклейку (майже затерту), дослівно написано:
"F 7/2
SPINWELL
7 ft / 2.13m "
Ще зі слів тесця ці спіни лишили в нього на зберігання близько 20 років назад , але в порівнянні з ленінградцими спінінгами (те що я памятаю 20 р.назад), то цей просто суперовий навіть як на мене і по нинішнім показникам . Хтось можливо щось може повідомити мені про цей спін.Доречі прийшла в голову думка може зробити вітку на кшталт "РЕТРО ПРУТИ" хто з чого починав і т.д. і т.п.Для мене наприклад ленінградський спін був перший як і в багатьох. Але можливо були і інші . :wink:

val_sur

Повідомлення: 34

» 15.02.2012 12:09 pm

St.Criox AVS70MLF2 - про нього пишуть що його робочий тест приблизно 4,5-5 грам починається. Але ніде не пишуть чи враховують при цьому вагу силікону (а він поїдеї теж щось важить). Так яка мінімальна вага джиг-головки яку можна відчути цим спіном, якщо використовувати при цьому ще й твістерок 1"-2"?

Taipen

» 16.02.2012 12:13 am

твістерок за рахунок парусності як при закиді так і в воді навпаки, нівелює власну вагу, тому його не варта брати в розрахунок, а можливо й рахувати в мінус.

oleh

Повідомлення: 627

» 16.02.2012 12:56 am

oleh написав:твістерок за рахунок парусності як при закиді так і в воді навпаки, нівелює власну вагу, тому його не варта брати в розрахунок, а можливо й рахувати в мінус.

Якщо на 6 грамову головку поставити 4-дюймовий твістер- вага приманки буде 0 грам?
Якщо прив"язати просто твістер, без головки, вага приманки буде числом від"ємним, наприклад, -(мінус)6грам?
Роз"ясніть, здається ви щось переплутали...
Taipen#
Тут стільки факторів впливає, точно не скаже ніхто. Все ж залежить від: дна, течії, вітру, шнура. Думаю в закритому басейні, з шнуром #0,3 в руку буде чути грам від 3 з твістером. Може надчутливі почують і 2 грами, але погодьтесь- це вже брєд. А на помірній течії, пісчаному дні, шнурі 10лб- 5 грамова чебурашка з дюймовим твістером відчувається на ура.

seadoo

Повідомлення: 156

» 16.02.2012 10:59 am

Думаю в закритому басейні, з шнуром #0,3 в руку буде чути грам від 3 з твістером. Може надчутливі почують і 2 грами, але погодьтесь- це вже брєд. А на помірній течії, пісчаному дні, шнурі 10лб- 5 грамова чебурашка з дюймовим твістером відчувається на ура.

В закритому басейні людською УЛ-снастю 1-1,5 грами буде в руку віддавати . Дно - плитка. А от в мулі чи торфі і 3 грами навряд чи можна тактильно почути, хіба по вершинці або жилці :)

Taras_K
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 194

» 16.02.2012 01:07 pm

Я ж це і написав стосовно 7футового авіда. :)

seadoo

» 16.02.2012 01:34 pm

Seadoo: ну що за звичка постійно сперечатись, не вникнувши в суть поста? Невже не ясно, що джигголовка без твістера полетить далі, хоч і буде легшою. А у воді твістер сповільнює падіння і пом'якшує удар об дно, зменшуючи чуйку.

oleh

Повідомлення: 627

» 16.02.2012 01:39 pm

Ні слова всупереч я не казав, у вас параноя. :)
П.С: щоправда, мені здається що, наприклад, 2грамова головка з дюймовим твістером полетить далі ніж без нього. Всежтаки суттєво ваги додає твістер. Але це догадки.. може я помиляюсь.
Востаннє редагувалось seadoo в 16.02.2012 01:50 pm, всього редагувалось 1 раз.

seadoo

» 16.02.2012 01:46 pm

Ню-ню... Перш ніж такими словами кидатись, навчились би уважно читати... :?
Смію зауважити, що це вже не перші такі глупі випади. І ще велике питання у кого тут ментальні проблеми. :!:
Правду кажуть, якщо помічаєш, що навколо одні дУрні, то це привід задуматись...

Fishkeen
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 361

» 16.02.2012 02:01 pm

Давайте розберемось по темі. Тема: вищеназваний авід. Чи вплине на його найменьшу робочу вагу присутність 1,5дюймового твістера? На мою думку ВПЛИНЕ, так як на забросі додатковий грам (вага твістера) змінить динамічну нагрузку на бланк (бланк відпрацює приманку). Ми ж говоримо про найменьшу робочу вагу конкретного спінінга. Нідлякого не секрет, що приманка, яку відпрцьовує бланк полетить далі ніж та яка цей бланк не навантажує (можливо і не далі, але закид буде контрольований!). Звідси моя теорія- що присутность твістера на найменьших робочих вагах- НЕ НІВЕЛЮЄТЬСЯ, а навпаки- в певній мірі покращує показники на забросі.
Це моя теорія- якщо помиляюсь- скажіть, і прийдем в дискусі до істини.
п.с: Вроді подав свою думку максимально розжовано.
Правда що я не збирався сперечатись, просто перепитав і думав що автор сам побачить свою помилку. Бо щось у вас люба вказівка на помилку сприймається як особиста образа.

seadoo

» 16.02.2012 03:52 pm

А в чому саме помилка попереднього автора?
На мою думку Олег правий.
Стосовно забросу: з твістером заброс не покращиться, оскільки за наявності твістера балістичні характеристики приманки неодмінно погіршаться саме через наявність останнього, і їх не покращить різниця в роботі бланку при збільшенні ваги на 1 грам. Це ж саме
Олег вказав у своєму пості.
Стосовно проводки: І я вважаю, що саме цей аспект мав на увазі автор запитання. Тут Олег також правильно сказав, на мою думку. Твістер, за рахунок тої ж таки парусності, сповільнить падіння приманки і частково зменшить чіткість і силу удару груза об дно.
З вище сказаного випливає, що чим менша парусність приманки, тим кращий заброс, і тим краще тактильно відчувається проводка з конкретною палкою. В теорії, менш парусна приманка дозволить використовувати меншу вагу груза при незначній втраті чутливості.
Я думаю, що також зрозуміло, чому твістер можна рахувати "в мінус" по відношенню до чутливості і забросу.
Якось так...

Fishkeen
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 361

» 16.02.2012 04:57 pm

А якщо сформулювати так: є умовний бланк, який працює чітко від 3-х грам. Виходить що комфортний закид буде або з 3-грамовою головкою, або з 2-грамовою+твістер. Так доступніше вроді.
Звісно, якщо наплювати на динаміку бланка і контроль закиду... Просто я завжди думав що саме робота бланка грає першочергову роль в дальності і точності забросу, а не парусність приманки... :?

seadoo

» 16.02.2012 05:11 pm

seadoo написав:... Просто я завжди думав що саме робота бланка грає першочергову роль в дальності і точності забросу, а не парусність приманки... :?

Як не дивно впливає і те і інше на показник дальності і точності закиду... Кожне в свій момент на проміжку від початкової фази до кінцевої. :wink: З пов.
Востаннє редагувалось RAT в 16.02.2012 05:18 pm, всього редагувалось 2 разів.

RAT

Повідомлення: 380

Поперед.Далі

Повернутись в Спінінг

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей