10 травня... 5:30 ранку...Вперше рибачили на цьому ставі (за клубом) по "рекомендації" сусіда. Приїхали, туман...Розвідали .... Зі сторони заїзду сісти толком на двох не вдалось- занято... О-го...Значить місце рибне,подумали ми з колєгою,і тре шукати місце... Розклавшись зі сторони лісу і чесно сплативши по 30грн., вислухав "рекламу" сторожа, шо "великий карп (5-7кг) тут клювати не хоче, а от 1,5-2 кг - це норма "(!!!).... Збоку зночі стояла машина і палатка, але рибаків не було- певно були "замучені нічним кльовом". Потім почали підгрібати і інші рибаки, які також толком нічого не знали про цю водойму, і моє "поки ше не клювало" стало стандартною відповіддю кожні 5-10 хв. Зліва зупинилась компанія, яка почала рибалку зі збирання хвороста на шашлик.... В колєги почався кльов, а в мене була повна тиша... Ставили хробака, опариша. На приманку- горох і кукурудзу. Закидали подальше бо поплавочники зправа "відпочивали". Клювало однозначно тільки на хроба, опариш мовчав. Після декількох карасів ,зловлених моїм колєгою, я почав переробляти свою напівкарпову снасть на карася. Ефекту великого я не очікував, але незадовго і в мене почало клювати. В сусідів-шашличників фарт був кращий: після кожної чарки вони з шумом бігли витягувати наступного карася. Зробивши висновки ми також рішили "перехилити" за початок рибалки...
Загалом рибалка була ніяка. Озеро не спускалось і не чистилось 8-9 років, мул такий, що в пів метра біля берега я провалився по коліна і тим самим мусів міняти чоботи на шльопанці. Після кожного закиду кропивка на гачку забезпечена і тому навіть після удачного підсіканні не завжди вдавалось вивести рибину на берег. Кльов був до години третьої дня, а потім став такий штиль, шо мого колєгу тіпало від нудьги. Чекали до вечора, ситуація не змінилась. Карась гуляв і вистрибував над водою, і йому було далеко "десь" шо його "чекає" на березі мій, майже порожній, садок....
Як результат:
1. Погода була супер-значить відпочили..
2. Карась не ловився- значить ше від нересту не відійшов...
3. Карпа не вловили- значить нема його там

))
4. В колєги 15 карасів а в мене 10 (від 100 до 200 гр)- на домашню юшку вистачило.
Висновки ми зробили такі, шо за ті гроші міця бувають і по-кращі, а про решто судити Вам...