stal1n написав:хм, досить цікаво все так розрекламовано, аби не маркетингова фігня чергова була. я собі на пікерочок от зараз думаю, щоб такого-то поставити на 2012 сезон
Ну от, придумають, ще якийсь "Нунофіл" - взагалі голова поломається думати. А якщо серйозно - для пікера бери моно леску, хорошу десь 0.22, а якщо з понтами то 0.18 і не треба даремно голову мучити. Хоча, як для стоячої води, менше ніж 0.22 взагалі не розумію нашо, - хто знає, підскажіть. Дякую.
pavlikua100 написав:Паш,а у Львові можна десь подивитись?Може у нас поки що якась фуфа,а не оригінал?
Можна у Фортуні на Південному (там Олег Ривак брав), Хата рибака анонсувала в себе в поступленнях. На рахунок "воно/не воно" - в наших інтернет магазинах, в польських, німецьких і французьких всюди зустрічається розмотка 125 і 50 м. Не виключено, що на европу так і мотають.
А чого там посилати. В свій час з шнуром PowerPro така сама путанина була - американська коробка, європейська... В принципі, можна порівняти будь який продукт Берклі США/Європа - та сама петрушка
тут головне правильно зрозуміти, що ж в магазині шукати
Був сьогодні у Флагмані, спеціально за нанофілом. Думав взяти один на пробу - 0,1 мм і поюзати на пікері. Переміряв мікрометром 0,1; 0,12; 0,15 - розбіжність є, але вкрай мізерна (в порівнянні з заявленим діаметром, який є в таблиці і також вказаний на упаковці). Ціна хороша - 145 грн-20% Не втримався і взяв ще 0,15 мм. Сижу, кручу, щупаю... Ввечері буду в'язати і тестувати на реальний розрив електронними вагами, дивитись як деформується на кільцях і т.д... Перші вряження - супер позитивні. Реально виглядає як монофіл напівпрозорий, тонкий аж страшно.
Аж самому цікаво стало, Павло а не буде кліпса його різати, десь читав в спінінгістів наших що камиш різав, правда там товщина дуже мала була. І який він - мягкий, жорсткий, як буде тримати перезакид на рахунок 10 і так 5 годин, одним словом витривале це чудо чи ні.
Відверто кажучи, мав намір сьогодні суттево познущатись над цим NanoFilom (я в подальшому буду називати його моношнуром ), але не вийшло. Вузликами не бавився, не рвав, не порівнював міцність. Але перемотав на шпулі і відрізавши по куску, спробував зробити порівняльні фото реагування стану моношнура на протягування під сильним навантаженням через кільця, примусово перегинав через обух скальпеля і через його лезо. Для цих процедур взяв моношнур з торговою назвою "0,15 мм" 7,659 кг і "точним" заводським діаметром 0,16279 мм (вказано на упаковці). Вимірювання мікрометром показало чуть не дотягнуте до 0,17 мм. Виявити відразу на око і на тактильтність круглій шнур чи плоскуватий не вийшло. Не видно. Але під час перевірки мікрометром потрошки просідає, дотягується. Перш за все, сам по собі моношнур має таки натяки на певну "дротовість" - тобто веде себе не зовсім як тоненький м'який дріт, але трошки таки його нагадує На кручення, згини і всілякі жмакання в пальцях так і реагує - як зігнув, так і тримається. Ніяк не намагається вирівнятись (ну трошки), ніякої пружності, еластичності. Але і ніякого опору. Потягнув - рівний. Зігнув - гнутий. Але це все до нового моношнура. В бою ще не був. Далі. Відсутність пам'яті, яка описана виробником не зовсім відповідає дійсності. Знятий з шпулі він все таки набуває спіральної форми, як його не тягни і не вирівнюй. Це не порівняти з звичайним плетеним шнуром, але і далеко від будь якого "фідерного" монофілу, який має меншу, ніж звичайний еластичнісь (розтягнення). Щось середне, але знову ж таки нове, не користоване. На фото нижче проста макрозйомка Shimano Antares Silkshock 0.12;1.860 kg (верх) Owner Broad 0.14; 2.20 kg(низ) і молочного кольору тестований NanoFil 0.15 mm (0.16279 mm) 7.659 kg
реально щось можна буде сказати тільки після використання на фідері і пікері. Пізніше постараюсь дописати про ті результати, які отримав в "настільному" тестуванні Хоча чесно скажу,не зовсім розумію такі надтонкі діаметри, як 0,02;0,04
На даний момент маю такі висновки: шнур, початково круглий при протягуванні через кільцяз натяжкою малозамітно поступово деформується, стає овальним. Якщо намотати два витки на полірований стальний стержень 2 мм діаметром, притиснути пальцем намотку і протягнути - деформація сильніша. Якщо сильно притиснути шнур нігтем до пальця і протягнути - вийде стрічка, тонка і широка. На міцність не вливає, ворсистим не стає. Якщо ж притиснути пальцем до гострого металевого краю (не лезо, обух) то після сильного протягування з'являється ворс. Можна взагалі стружку зняти. Але ворс не такий як на звичайній плетенці (на "звичайному" шнурі виглядає, наче він пушком обріс), а тонесенькі і довгі ниточки або взагалі стружка. Тобто будь які гострі краї для нанофіла катастрофа.
плоский після нігтя
гострий метал
Вузли Тут окрема пісня, бо нанофіл дуже слизький. Перш за все стояла задача зв'язати патерностер. Рекомендованих для цього вузлів не має, тому пробував всі варіанти, які зазвичай використовую для плетенки. Виходить так, що будь які прості вузли типу вісімка, подвійний хірургічний просто неможливо зафіксувати, вони проскальзують, не тримають. Тобто тягнеш за кінці і петля зменшується, вузол продовжує затягуватись. Якщо збільшувати к-ть витків, вузол затягується і тримається добре, але рветься на вузлі дуже легко. Єдиний варіант більш-менш нормального вузла, якиє тримається і не рветься Dropper Loop. Але перевіряти якість після зязування треба завжди!!!. Я поки що це питання відклав, бо не надійно. Вузол, рекомендований для прив'язування вертлюга мене цілком задовільнив - тримає класно. А ось рекомендований для зв'язування з шоклідером ні. Може я його невірно затягую, але мені він не сподобався. Дуже об'ємний і якшо сильно вкоротити кінці - шок з цоьго вузла вискальзує
Зв'язував разом нанофіл 0,15 і монофіл 0,2, на якому буде патерностер. В мене кращим виявився звичайний . Не вискальзує, не рветься, тонкий і аккуратний. Поки що зупинюсь на такому варіанті.
Вийшло правильно зав'язати рекомендований вузлик:) Як я зрозумів, треба його правильно затягувати зі сторони нанофіла. Не рветься, не випускає монофіл. В принципі це відомий , але нанофіл складений вдвоє. верхній - Blood knot, нижній рекомендований