Вирішив написати цю статтю для цього,щоб народ зберіг собі плетінь. Стосується це катушок Ріобі. На даний час випускають катушки Ріобі з невеличким дефектом(на перший "візуальний" погляд). Але коли цей дефект дасть про себе знати, тоді появится великий шанс обірвати плетінь (що в моєму випадку і сталося).

- Фото1
Якщо придивитись на фото1 ,то зауважите,що бортик на гвинті який закручує шпулю не є захований в неї (в оригіналі такого не повинно бути. Порівнював із старішими моделями).

- Фото2
Ось що трапляється.Виконали заброс,закриваємо дужку,починаємо намотку. Часто після першого обороту,плетінь не зразу починає намотуватись на шпулю. Перший виток може проскочити з переду неї(напевно зауважували). В принципі так може бути,і це нормально. Але в нашому випадку це страшно

. Так ось що часто відбувалось у моїй ситуації (фото2).
Спочатку подумав ,що єрунда.Закину зараз хоча б на метр дальше,паразитні витки просто злетять з гвинта,і все,почну намотку по новій.Частенко в мене так траплялось. Але на одному з таких "частенько", при забросі я одразу ж обірвав собі плетінь. При забросі плетінь яка вилітає зі шпулі, обриває плетінь як раз на краю бортика. Перемотав плетінь з іншої сторони, і після декількох забросів знов обрив
Ну вихід тут простий. Потрібно просто втопити бортики гвинта в шпулю.Як саме?Розбираємо шпулю,бачимо в ній войлочні шайби(3 штуки).Так от тепер потрібно їх замінити на більш тонші. Де взяти? Незнаю.

. На даний момент я зробив так: замість тієї шайби,що є на дні шпулі (побачите), вирізав шайбу з тоненької тканини. Цього хватило щоб втопити гвинт. Було б краще знайти тоненький войлок, але навіть незнаю де такий шукати......

- До заміни шайби.

- Після заміни шайби на тоншу