Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Кар'єри в с. Ходовичі та Стриганці

Про озера і ставки Львівської області де ловиться риба, як туда добратись, звіти
Каталог водойм по районам
Правила форуму
В розділах про водойми пишемо тільки звіти. Питання на зразок: хто був останнім часом? чи клює? - в чат на головній. Неінформативні повідомлення будуть видалятись.

Перед створенням нової теми обов’язково прочитайте Про створення нових тем про водойми. Теми які не містять «нормальну» інформацію про водойму будуть видалятись.

Прохання до тих, хто пише звіти - висвітлюйте (по можливості): вартість риболовлі, стан доріг, де саме ловили, час, снасті, прикормка, наживка. Відвідувачі форуму будуть вам вдячні.

Кар'єри в с. Ходовичі та Стриганці

» 11.07.2011 05:31 pm

(повідомлення відредаговано модератором відповідно до вимог форуму)

Кар'єри знаходяться у Стрийському р-ні, Львівської обл, поблизу сіл Ходовичі та Стриганці.
Озера типу діючих шутро-піщаних кар'єрів, загального користування.
Основні кар'єри великі за площею - близькі до розмірів Ясницьких кар'єрів, дещо продовгуватої форми. Дно переважно піщане, є замулені ділянки. Глибини суттєво різняться - в с. Ходовичі глибини не перевищують 3-4 м (уточнюється), є багато острівців і відмілин. В с. Стриганці глибини суттєво більші - 6-12 м, можливо, є і глибші ділянки. На мілкіших ділянках обидвох водойм є придонна рослинність - кропивка, рдест, місцями є прибережний камиш.
Інфраструктура відсутня повністю.
Довкола водойм є змішані посадки, переважно із верби, ліщини та бузини.
Доїзд можливий або власним автотранспортом Львів-Стрий-Ходовичі (85-90 км), або залізничним транспортом через Стрий чи Жидачів. Якість дороги від Жидачова до Стриганців-Ходович під питанням (уточнюється). Під'їзд до кар'єрів терпимий у суху погоду, у дощі-зливи - практично не проїзний, грунтова дорога сильно розбивається важкою технікою кар'єрів.
В обидвох водоймах присутня практично вся річкова та озерна риба характерна для західного регіону. Найбільше популяція представлена: окунем, пліткою, верховодкою, голавлем, рибцем, підлящиком, лящем, щукою,...
Влітку найбільш оправданою є ловля на поплавчанки та фідери (у незакоряжених місцях з боку піщаних відмілин). Взимку є сенс використовувати снасті для вертикального блесніння та мормишення.
Обмежень по снастях відсутні, обмеження по кількості виловлено риби таке ж як у інших водоймах загального користування - 3 кг.
Кар'єри не спускаються, створені близько 15-20 років тому. Рівень-мутність води у обидвох кар'єрах залежить від стану ріки Стрий, може суттєво коливатись.
Ще одним недоліком водойм є сильний бракон'єрський пресинг з боку місцевого населення.
Xodovychy.jpg
Ходовичі
Srtygancy.jpg
Стриганці

Дуже переспективні місця, нажаль ніхто не описує. Знаю, що багато рибалок зимою більше нікуди не їздять, практично весь асортимент річкової риби присутній там.

31salen

Повідомлення: 11

Re: Кар'єри в с. Ходовичі та Стриганці

» 08.08.2011 05:42 pm

Були 7 серпня, Я та 3-є моїх друзів.Приїхали на Ходовичі десь о 5ранку поки знайшли, як проїхати туди, то ще одна окрема історія(за участі місцевого населення, яке не орінтується у відстані зовсім). Я і 2- є друзів пішли в пошуках окуня та щуки ,а один залишився на поплавчанку.На протязі 3 год. ловився тіки дрібний окунець ( мізинець)і то рідко.Після чого було вирішено поїхати в Стриганці там теж результат не дуже, знайомий взяв щурика на 400 гр.В мене кілька малалих окунців,як в Ходовичах.В тих рибаків, яких зустрічав по дорозі теж похвалитись нічим було.Пізніше пішов на Стрий там теж дрібний окунець рідко і верховодка пару раз вхопила на коливалку"мальок".Чесно кажучи,місця перспективні, але по рибі щось не склалось. Думаю є місця кращі і поближче.

Andrew_H

Повідомлення: 7

» 03.10.2011 10:48 am

В п'ятницю повертаючись із Батьком із не надто вдалої вилазки на гриби в районі Моршина :?, вирішили зробити невеличкий крюк (12 км в один бік) і заскочити-перевірити кар'єри на предмет наявності хижака.
Щучий комплект в машині катається постійно - про всяк випадок :D.
Мабуть, основною причиною цього виїзду було те, що мій Батько (заядлий фідерист-поплавочник) досі не надто вірить в успішність спінігової ловлі, особливо супер дорогими японськими приманками - стара школа :D. Саме тому, особливо хотілось продемонструвати Батьку, що спінінг рулить (хоча в цьому я не надто був впевнений і сам :)).
Отже, на кар'єр в Ходовичах приїхали о 12.30, особливих надій на успішну рибалку не плекали - погода була явно не щуча - сонячно, досить вітряно, та й година вже обідня...
Але візуально перспективні місця (безліч острівців, відмілин і ділянок із водною рослинністю) вселяли деяку надію :).
Щоб швиденько розвідати дислокацію хижака поставив спершу волкер Lucky Craft Bevy Pencil. Даний волкерок магічно діє на окунців ;). З першого забросу під острівець на міляк, доволі прогнозовано на нього сів окунець грам на 100 :).
Розпечатавши точку із окунцем міняю волкер на Рідж 35, попередньо пояснюючи Батькові, що це "вбивця окунів" ;). 6-8 забросів приносять 5ть окунців, розмір окуня не надто солідний - максимум 100 гр, але азарт з яким він доганяв ріджа під самим берегом вразив і мого Батька... Потрохи почав шкодувати що не прихопив МДЖ-комплекту :(, ото би я зараз продемонстрував що може МДЖ в таких умовах.
Окунячу феєрію перервав потужний бій щупака на віддалі 30-35 м від берега :shock:...
Так - це вже натяк на "БІг-Фіш-Гейм", міняю шпулю із товщим шнуром (10 лб), ставлю потужніший повідок і крупну щучу приманку ;). 3-5 забросів не приносять бажаного ефекту, проте, ще одна щучка проявляє себе вже блище до берега - роблю заброс туди... Один-другий ривок - удар!
Щучка не крупна (близько 400 гр), але сам факт її клювання різко підіймає мій авторитет в очах Батька і його віру в спінінгові цяцьки :)...
Тим часом година вже близько 13.15, вирішуємо не надто затримуватись на озері, так-як, та невелика кількість грибів що вдалось таки назбирати може пропасти :cry:.
Повертаючись до машини ще по пару раз закидаю Ріджа 35 - час від часу на нього виходять окунці, але брати чомусь морозяться. Вже практично змотуючи спін, недалеко від берега на мілині побачив ативність хижака - вирішив затриматись ще на 5-6 забросів :roll:...
Батько дещо далі без особливої надії спостерігає за моїми діями. Мої намагання спокусити активного хижака приносять лишень жмути різних водних рослин :?... Батько починає мене підганяти, аргументуючи що тут я вже все розлякав і риба навіть якби була - вже би втікла подалі...
Але шосте чуття і напрацьована впертість спінінгіста заставила мене зробити ще "одненьки-останній" закид (тупо не вірилось що щука не може взяти такий робочий воб :kz)...
Отже, заброс - 5-6 твічингових ривки, воблер виходить із глибини на міляк - роблю більш хаотичнішу проводку із суттєвими паузами і-і-і-і ось воно - щука не витримує такої наруги і із шаленим ударом бере приманку :spiteful...
Лумік 843й Ескейп гнеться практично в дугу, риба йде 6-7м паралельно берегу в напрямку глибини - прікольний драйв :yes:. Враховуючи що щучку приходиться виводити на короткому і жосткому "повідку" (7-8 м шнура), а фрикціон необачно затягнутий дещо засильоно і включається лишень на самих відчайдушних потяжках - кожен ривок щуки бере на себе бланк луміка - все це дійство із-за найблищого куща, затамувавши подих, спостерігає мій Батько :shock: і боїться заважати навіть звичними рибальскими порадами :kick ... Проте, після декількох потяжок і намагання вийти на свічку, щука здається і дає себе витягнути на міляк.
Дивно, все дійство від моменту покльовки до щуки на березі зайняло максимум 1-1.5 хв, а здавалось що минуло не менше 5-6 хв - вражаюча здатність людського мозку розтягувати чи стискати час...
Отже, результат годинної вилазки на кар'єр 5-6 окунців в районі 50-100 гр, дві щучки: більша і менша :D та підвищений авторитет спінінгового напрямку в очах мого Батька :wink:.
me.jpg

Smutok
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 671

» 12.12.2011 05:22 pm

Панорама частини кар'єру в с. Ходовичі (світлина від 04.11.11).
Білі цятки блище до лівого краю - благородні лебеді, зелена пляма з правого боку - лодка кружочника... :D

panorama Hodovychi 1.jpg

Smutok
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 671

Повернутись в Озера та ставки Львівщини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Vlad_Yu і 1 гість