Ну от, і я маю нагоду розповісти, як це було, а правельніше, - що це було, як це сталось....
Я як дізнався, що змагання по фідеру будуть проходити два дні, без вагань вирішив ,- приймаю участь, бо це і змагання, і відпочинок
з друзями на природі, і нові знайомства з настоящими рибаками.
Приїхали ми з Віталіком ще була ніч. На березі тишина, табір спить... Лишень один рибак не спить, - ходить, обмірковує тактику майбутніх
змагань. Ото думаю, я попав, але підійшов ближче, поздоровались і потішив себе, що Сергій Млинко завжди серйозний - почали вибирати
місце для облаштування. Щоб не порушувати спокій, від"їхали далі, знайшли гарну полянку і там встановили палатку.
В 6-00 збір, жеребкування, прослуховування правел змагань і розхід по секторам. В мене сектор 9В. Часу до старту було досить, - зручно
все розсташував,замісив прикормку ( прикормку використовував власного приготування, кому цікаво - пізніше опишу рецепт в темі прикормки для фідера, ще добавив фірмової - венгерська ММХ, темно сіра в зеленому пакеті, на всі змагання на добавку пішло 500гр.) і почав простукувати дно. Бровки не знайшов, та я і знав, що її там нема, - колись в тих місцях багато раз ловив, тому вибрав зону переходу найбільшого мулу на твердіше дно, з розрахунком закидати на мул. Був час і я ще замочив манку для бовтушки.
Пролунав старт. Почались часті закидання, поступово збільшуючи паузу. Цікава дрібничка, - коли розкладався то побачив, що повідочницю
забув дома, але нічого, я знайшов оснастку, що лишилась після репетиції в Прилбичах з поводком і її причепив, потім зв"язав пару поводків. На змаганнях використовував; - вудилище 3.9м., катушка - Flagman iNSpirer 3500, основна леска - Gamakatsu G-line 0.26 , кормушка - 20гр. з мет. сітки, поводок - 0.14 maver Smart Exel 57 (супер - кажу,як є), гачок - Owner 50152 №10, але якісь маленькі - не підвів (за всі змагання один схід). За два етапи, тільки раз поміняв поводок. Через пів години перша покльовка і гарна плотва в садку. Потім попадались карасики 30 - 150 грам. Прикормка по своїм фізичним властивостям працювала добре, - якщо піля закидання відразу витягав, залишалось 1/3 кормушки. Взагалі, 1-й етап, зона "В" мені більше сподобалась, - стан був інтригуючий, покльовка була очікуваною і риба була непередбачуваного розміру, діапазон від 30гр. і до ... .
Від старту ловив на "бутерброд" - малий хробак ( або половинка більшого) і 2-а апариша. Помітивши, що проскакує плотва, а карась не проявляє агресії, в 11-00 принципово міняю наживку. Доробив бовтуху з добавкою сухого часнику, на гачок один апариш і зі шприца намотую кокон. Почала попадатись краснопірка. Час пролетів швидко. По слухам прикинув, що можу попасти в трійку, але відчуваю, що не вистачає хорошого карасика, так на грам 300-400. Ось вже повз мене пройшли судді з вагою до останнього сектора, Я вже розвалився, розслабився в кріслі, одним оком поглядую на "заморожений" кінчик - очікування сигналу "фініш" і тут він ледь тринь-тринь, встиг подумати, - "а жаль, під кінець дрібнота", підсікаю і відчуваю, що карась так на 300-400 грам, впевнено підвожу його до підсака і очам своїм не вірю - карп, він як побачив підсак, чкурнув так, що я фрикціон ледве встиг відпустити. Я вже не спішив, дав наплаватись "буйному" і він опинився на березі. Пролунав фініш і я зрозумів що в призери по зоні попадаю. Після зважування так і сталось, в мене 1-е місце в зоні.
Далі наступив час відпочинку. Ми гарно пообідали, - доїдали в палатці, бо почався добрячий дощ. Потім позасинали... Проснулись, як перестав падати дощ і відразу в ценральний табір, де вже почали сходитись інші учасники змагань. Ну що сказати, слів нема, який хороший зібрався колектив. Юра (Plano), - молодчага, разом з Тарасом насмажили карасів і зварили супер юшку

. Юра (Льотчик) зі своїми веселими колегами

, та всіх треба перелічити..., - дотепні розмови, смішні анекдоти, цікаві історії, все було

. Думали так до ранку відпочивати, але після 12-ї години, одностайно згадали, що зранку відповідальний етап і розійшлись по точкам дислокації.
Прокидались тяжко і відразу на жеребкування, - в мене сектор 8А. Зручно розташувався і почав вивчати дно. Тут знайшов бровку, навіть не бровку, а каскад наче ступеньок, - жилку за кліпсу, за них і закидав. Зранку так само ловив на "бутерброд". В другому етапі мелочі не було, а попадався карась 100-400 грам. Як кльов почав стихати, я згадав про болтуху і з 12-00 почав ловити на неї. Відразу попався карасик на 100гр., а слідуюча покльовка, так потягнуло, не спутаєш - карпик так на 900гр.. І під кінець, по сценарію 1-го етапу, все так само, - кінчик тринь-тринь, підсічка, до підсака, щей кажу Тані (дівчина напарника) - "карасик нормальний", а виявився карпик на 2.4 кг, не хотілось втрачати - довго з ним пововтузився. Як витягнув, а тут і судді вже до фінішу з вагою йдуть. Зважили, - 5.375кг.. Якщо після першого етапу я подумав - "везіння", то після другого - "я також вмію рибу ловити". Після зважувань в мене 1-е місце в зоні.
Напарник в етапі також непогано відловився, але в першому етапі щось не пішло, - багато можливих причин, але в результаті 9-те командне місце, - я задоволений, при тому, що стільки було сильних, достойних учасників.
В першу чергу хочу подякувати Павлу (Pavel K) за відмінну підготовку змагань, як по мені то на найвищому рівні. Федерація має пишатись, що в команді такі люди є. Судді також, - бездоганно виконували свої обов"язки, думаю ні в кого нарікань нема.
Учасникам змагань за теплу, дружню атмосферу. Подяка спонсорам змагань - магазин " Золотий карась" та магазин "Світ рибалки".
До нових зустрічей.

Востаннє редагувалось SAS в 20.06.2012 09:18 pm, всього редагувалось 1 раз.