Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Вибір зброї! нова чи б/у?

Наші рушниці. Обговорення та проблеми

Вибір зброї! нова чи б/у?

» 10.04.2011 11:23 pm

Доброго усім здоров*я! Шось затих форум :( На даний момент постає таке актуальне питання, яку зброю краще вибрати! Перед даним фактом зустрічаєтьсчя багато молодих і старших мисливців, серед яких опинився мій друг :) Перечитавши багато форумів більшість за совєти, аргументуючи -це якістю, хоча я важаю, що нове то нове :!: Вибір полягає або тоз 34 або иж 27. Хочу почути ваші відгуки!

dudko

Повідомлення: 365

Re: Вибір зброї! нова чи б/у?

» 11.04.2011 11:11 am

Безперечно,якщо брати до уваги вибір зброї такої як ІЖ або ТОЗ,то краще знайти зразки доперебудовочні.Причин тому багато починаючи від метала до складання і пристрілки.Якщо брати моделі імпортного виробництва,то вибір набагато ширший як в модельному діапазоні так і в ціновому.Тому потрібно спочатку чітко оприділитись з цим вибором,а потім вже з конкретною моделлю

Арго
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 3705

» 11.04.2011 11:47 am

Бюджет 6000грн. В даному діапазоні тільки тоз або иж, тобто питання полягає чи б/у за 4000+- чи новий за 5500+-! Тут недалеко і турки, але питання чи варто?

dudko

» 11.04.2011 01:35 pm

...з такими грішми,я б шукав ИЖ-12

romaha

Повідомлення: 75

» 11.04.2011 05:48 pm

З власного досвіду...
Новий ІЖ :shock: - весло, крім того, знайти новий з рівно припаяною прицільною планкою, рівними стволами і більш-менш нормальним деревом трохи тяжко.
ТОЗ - якість виготовлення нового на голову вища ніж ІЖ, крім того сама рушниця на вигляд гарніша (фломастери у всіх різні).
По б/у, до 400$ можна найти дуже пристойний екземпляр, як одного, так і другого, головне не спішити і не вестися на "раскази" продавців.

Andriy

Повідомлення: 481

» 11.04.2011 06:30 pm

Andriy тут таке питання напрошується, чи далеко краща якість тоза нового за Иж, матеріал той самий що і в їжа, можливо і спайка, сверловка,підгонка краща, але якість металу та ж сама що і іжовська, просто важливим фактором має бути в першу чергу якість ствола(робоча конячка, сніг, дощ)! Мені інколи голова пухне, скільки людей, стільки думок! Пишуть шо за сезон вороніння злазе, починається сип в стволі, жах, а на полицях в магазині такого ніколи б не сказав!

dudko

» 11.04.2011 10:20 pm

dudko написав: Пишуть шо за сезон вороніння злазе, починається сип в стволі, жах, а на полицях в магазині такого ніколи б не сказав!

Ще один плюс на користь б/у - вони вже випробувані часом - якщо нема сипі і вороніння не облізло, значить чогось таки вартує... :roll:

Muk

Повідомлення: 538

» 12.04.2011 09:58 am

Зброю варто шукати б.у. Якщо рушниця в хорошому стані, то говорять: "якість перевірена часом". Рушниці тих часів менш вимогливі до зберігання-використання, так як в ті часи не було такого різномаїття хімікатів для догляду і чистки, а також зброя виготовлялась з розрахунку на складні умови її використання (наприклад Сибір). Тому звичайного збройового масла, та господарського мила було достатньо для підтримання відмінного стану зброї. При сучасних можливостях такі екземпляри ще довго служитимуть вірою і правдою. Правда зараз доволі важко знайти чи то ТОЗ, чи то ИЖ в хорошому стані. Якщо ж знайшов, нема явних слідів реставрації. Зараз говорю про метал, так як дерево не впливає на різкість і кучність бою, і його легко можна замінити, то треба купувати і радіти купленому. Якщо ж пошуки не увінчались успіхом, то можна взяти нову, попередньо оглянувши на відсутність дефектів. Як оглядати зброю і куди дивитись є достатньо інформації в інтернеті. Головне не слухати, що вам щебече продавець. Його робота - продати.

І в кінці хочеться добавити, що дивитись на відгуки типу: "полізло воронування", "з'явилась сип", "тріснуло дерево" і т.п., треба із зневагою. Власник, власнику не рівня. Якщо бережно ставитись до зброї, не забивати нею цвяхи, не добивати прикладом підранків, не кидати її де попало, чистити та змащувати після кожного, наголошую КОЖНОГО :!: виходу на природу, то і нова зброя буде в відмінному стані довго і ніколи не з'являться відгуки перелічені вище.

П.С. Все вищесказане ІМХО.

d0x

Повідомлення: 206

» 13.04.2011 02:41 pm

Розкажу трішки з власногодосвіду.Брат купив ИЖ 27 новий.Бій рушниці хороший,дерево також, єдине що мені не подобається вороніння стволів до д..и.Треба везти воронити.На рахунок механізмів все добре але надфілями потрібно попрацювати над ежекторами.Один момент що ми замовляли рушницю під замовлення.Привезли і дали в руки,без пристрілок,огляду,тобто назад воріття не було.Можна сказати заканало.Друже тут ти повинен сам рішати.Шукай по форумах,продають багато різних і хороших девайсів.На рахунок Турків мені дуже подобаються.Хорошої і вдалої покупки.

tadik-808

Повідомлення: 39

» 09.06.2011 09:49 pm

Я уже спокійний дав завдаток за иж 27 82 року випуску(штучне).Думав брати новий але підвернувся цей девайс.Хоча ціна нічим не відрізняється :(

tadik-808

Повідомлення: 39

» 10.06.2011 12:40 am

Рушниці випуску до 1990 року прекрасні!Не пошкодуєш!!

Арго

Повідомлення: 3705

Повернутись в Збройна кімната

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей