Може комусь згодиться...
Для відгрузки використовую 50сантиметровий відрізок пластикового тубуса. Просто приклеїв суперклеєм використаний CD-диск і ось що вийшло:
Хтось влучно замітив:" ...в справжнього рибалки є два стани: сама рибалка і приготування до неї...

"
Особисто я отримую задоволення, готуючи нові оснастки, коли за вікном негода
Тут зупинюсь трошки детальніше.
Одже, для комфортної і точної відгрузки Нам знадобляться:

- поплавки

- волосінь

- набір грузиків

- оливки

- трубки, резинки

- мотовильця

- інструмент
Краще користуватись силіконовими трубками які мало травмуються лєскою. Вони є вільно у продажі і метрового відрізку хватає на довго. В мене ходові діаметри 0,5 і 1мм.
В більшості випадків на кіль поплавка одягаю два менших і на кінець кіля один більший відрізок, який захищає оснастку від перехльостів.
Знаючи приблизу відгрузку для окремих поплавків, легко порахувати скільки і яких грузиків нам потрібно нанести на волосінь. В більшості відомих брендів написи на виробах відповідають в реалі заявленим.
Завжди стараюсь трошки недогрузити поплавок, так як гачок з насадкою також мають свою вагу. Хороший вихід знайшли конструктори поплавків Sensas, в яких товщину антени можна змінювати
Відностно мотовилець можна легко порахувати потрібну довжину оснастки. Для 7-метрового маху на мотовилі 35см. я мотаю 9 з половиною обертів.
Щоб зекономити мотовильця і зайве місце в коробці інколи на одне мотовило розміщую дві оснастки. Стараюсь оснастки дублювати, щоб при обриві або бороді можна було швидко пошкоджену оснастку змінити на ідентичну. Також корисно мати однакові поплавки з різним коліром антени.
Щоб не плутатись, для зручності наношу маркером на мотовило інформацію про оснаску. Це:
-довжина оснастки
-грузовантажність поплавка
-діаметр волосіні на основній і повідку
-номер і серію гачка
Вдалої рибалки