Клює тільки на відлизі і на стоячку.Приманка-мотиль або манка(бовтушка ).Бере з дна.Ще ніхто не розказував що цілеспрямовано їздить на карася зимою.Просто попадався в прилові.Але на видлизі,ближче до весни іноді попадали на жор.Брав під берегом.
Взимку у відлигу карась дійсно нормально клює на незамулених глибоких кар'єрах чи кар'єрах сполучених із річкою. Сам неодноразово ловив і бачив як люди ловили. В якості прикормки використовували манку перетерту із ванільним цукром. В лунки вносили по щіпочці кожні 10-15 хв. Клював виключно із дна, паралельно влітав короп. ПСи: Деколи карась клює і у неглибоких озерах - п-д. Сулимів - декілька разів пристойний карась йшов із мормишкою .
Мені свого часу дуже подобалась поплавочна снасть описана в статті І. Шехобалова "Зимняя ловля леща" в альманасі "Рыболов спортсмен" №51 за 1991 р. Там вона називалась "снасть повышенной чувствительности", що на практиці підтверджувалося на 100%. Думаю, що як добре покопатись в інтернеті - ту статтю можна знайти Ось ця стаття див. останній малюнок. На цю снасть з жилкою 0,15 успішно ловив карася і коропа з льоду в своїх Дублянах, а також в Зашкові, Неслухові, Миклашеві, підлящика на Шацьких озерах
Сьогодні переконався, що карась бере не тільки у відлигу На дворі мороз , лунки замерзають, а карась клював як на стоячку так і на гру ...... ловив на ставку, що поблизу села Корчів Сокальського району
Згоден із PIKE KILLERом на всі сто відносно того, що карась ловиться не тільки у відлигу, для його кльову потрібно, щоб довший час погода лишалась як можна стабільнішою, бажано з високим атмосферним тиском.
Хлопці,яки щойно приїхали з того ж Корчіва розказували,що карась набагато краще клював на крупну мормишку!А я завжди боявся ставити такі мормишки,особливо у таку пору підльодного лову
Кілька разів ловив карася зимою на" стоячу "удочку з жовтою мормишкою з насадкою пучок мотиля 5-6 шт. Найбільший зловлений важив 1000 гр., що помітив карась ловиться у водоймах з пісчаним або глинястим дном.
Із свого досвіду можу сказати, що карась ловиться в самих різних водоймах. Є водойми де він ловиться всю зиму (і то так що часом не знаєш де подіти, якщо вчасно не зупинишся), є - де тільки у відлигу, або по останньому льоду, і звичайно, яких більшість - де він зимою не ловиться. По моєму основним фактором є його кількість (щільність) у водоймі, а сама водойма може бути і торфовищем.
Був в Гамаліївці в січні 2010 брав карась (грам 300) на опариша, але брав виключно в прибережній частині, приблизно 5 м від берега біля камишів,з боку від дамби. P.S. Найкращий кльов в Гамаліївці при t=0-7C