Не забывайте что Вы охотники, а не уничтожители всего живого: - не стреляйте слишком много рыбы, лучше приедте ещё пару раз и насладитесь любимым хобби! - не уничтожайте рыбу в озёрах находящихся в черте города, охота в аквариумах не делает Вас супперменами, а трофеи - достойными! Темболее, рыбаки своими зарыблениями пытаются возобновить фауну таких озёр. Отстреленные трофейные карпы недавно на "Кирпичке" меня совсем убили - кто-то туда рыбу запускает, а кто-то её тут же уничтожает.
100% правда! А то якась трохи двозначна ситуація на форумі була - поплавочники, спінінгісти окунців піпісьочних ловлять і відпускають, форум то пропагує гуманне ставлення до риби і принцип "піймав - відпусти". І присутні на томуж форумі підводні мисливці мовчать собі тихенько і вибивають все що більше півкіло..... Як на мене - один гарпунщік наносить набагато більше шкоди ніж добрий десяток рибаків! Я розумію що то спорт - та Вова правду каже - треба і совість мати! Озера - це не рибний склад і не варто перетворювати спорт на бійню!
присутні на томуж форумі підводні мисливці мовчать собі тихенько і вибивають все що більше півкіло.....
Є Правила любительського і спортивного рибальства в яких у пункті 4.3 говориться про порядок здійсненя підводного полювання і є таблиці в яких вказано мінімальні розміри риб для вилову та максимальна дозволена вага усього улову за день. Підводні мисливці які порушують ці правила є браконьєри! Доречі рибаки також часто нехтують правилами. оплавочники, спінінгісти окунців піпісьочних ловлять і відпускають, і принцип "піймав - відпусти".
Звісно дивно було б якби мисливці впійману рибу відпускали, зате вони успішно зарибляють водойми.к на мене - один гарпунщік наносить набагато більше шкоди ніж добрий десяток рибаків!
Я знаю одне не велике (2-3 гектара),секретне озеро з дуже прозорою водою яке я вже років шість в "тіхаря" зарибляю. Перші рази я пускав тільки карпа. Коли деякі екземпляри повиростали більше чотирьох кілограм і стадо побачили місцеві РАГУЛІ вони весь берег позаставляли спінінгами (до того в основному діти там ловили різну мєлоч). За одне літо з"їли УСЮ РИБУ. Притому що я дозволяв собі за рік стрельнути 2-3 рибини. Тепер пускаю в основному толстолоба і амура в надії що їх так скоро не повиловлюють. Такщо не треба всіх ставити в одні рамки, є як не добросовісні підводні мисливці так і не добросовісні мисливці на теплокровну дичину і рибаки також, останніх доречі на багато більше такщо це ще спірне питання хто приносить сильнішу шкоду. Ще раз скажу є "Правила любительського і спортивного рибальства" і хто їх порушує є браконьєр - не путати з порядними рибаками та мисливцями!
Востаннє редагувалось ramanuch в 13.11.2010 02:21 am, всього редагувалось 2 разів.
Ни кто, ни кого не обвиняет. Информация выложена для размышлений в виде обращения. Знаю многих порядочных охотников, но и есть БЫДЛО, которое ездит и всё выбивает. Увидев на Задорожном -2 интересные экземпляры, я в следующий раз приехал с фотиком поохотиться за красивым снимком. Полный ОП, ни кого не встретил....охранники сказали, что заезжали охотники и взяли 27 щук....это не охотники - это Жлобы, которым всё мало.
Там в тій статті пише про підводних мисливців, я вирішив дещо уточнити. об було в що стріляти вже другий рік поспіль проводиться помпезна акція по "зарибленню Хрінницького водосховища!!!!!!111", причому зариблюють не тою рибою, яку вже вибили (наприклад судак і короп), а білим амуром і товстолобом. Нікого мабуть не хвилює доля корінних жителів водойми: плітки та линків... Офіційне пояснення таке: "ми проконсультувались з екологами і мальок цих видів дешевший", але ж ми то з вами знаємо, що в товстолоба попасти легше
Можливо екологи віддали перевагу для зариблення білому амуру і толстолобу перед судаком і карпом тому що дані види у нас в природних умовах не нерестяться? І в толстолоба перед тим щоб попасти спочатку треба його вистежети, а це дуже тяжко. Треба мати багато досвіду і могти на довго затримувати дихання, ну і везіння... Толстолоб на відміну від інших риб рідкий трофей підводного мисливця. Так що перед тим як писати СТАТТЮ спочатку взнали б про що пишете.
роші на зариблення добровільно-примусово здають всі члени клубу підводних мисливців, прикріплене оголошення висить на говняному головному форумі про риболовлю Рівного. Причому на форумах заборонено обговорювати дану подію чи задавати питання - всі тупо мають нести гроші!
Я хоча не з Рівного, не є членом клубів підводних мисливців Рівенщини але як тільки в минулому році почув про це зариблення зразу здав гроші і багато моїх знайомих (Львів"ян) також. І гроші здавали з великим задоволенням як і багато інших підводних мисливців. Цього року буде також зариблення і можливо будуть другі види риб. Взагалі не розумію як можна так скептично ставитись до такої акції, люди зібрали величезну суму грошей, втрясли це зариблення з різними інстанціями що як виявляється на сьогоднішній день дуже не легко... 2 stal1n а Ви у якому зарибленні приймаєте участь?
завтра більш розгорнуто відповім, схиляюсь до думки висловленої моїм знайомим рибалкою ось тут
А мені склалось враження, що знайомий просто критикан і песиміст. Що поганого що люди поєднані одним захопленням, підводні мисливці також люди вирішили зробити хоть щось для конкретної водойми, не глагольствують і критикують-а роблять діло. Честь і хвала! На рахунок примусовості можу посперечатись, клуб взявся за акцію і добросовісно нею займається і масштаби зариблення відовідні. Думаю, в такому випадку ми матимемо результати. А чекати кращих часів, та звинувачувати всіх і вся можна дооовго.
Можливо екологи віддали перевагу для зариблення білому амуру і толстолобу перед судаком і карпом тому що дані види у нас в природних умовах не нерестяться?
а що буде з плотвою, лином? ці риби, про які Ви написали є аборигенами. Не є тутешніми, навіщо вони нам? Чому не заселити озеро підустом, який є на межі вимирання? чи золотим карасем? Осетру/стерляді теж було б дуже добре в такій великій водоймі, ні?
в толстолоба перед тим щоб попасти спочатку треба його вистежети, а це дуже тяжко. Треба мати багато досвіду і могти на довго затримувати дихання, ну і везіння... Толстолоб на відміну від інших риб рідкий трофей підводного мисливця. Так що перед тим як писати СТАТТЮ спочатку взнали б про що пишете.
Дійсно, я не займаюсь підводним полюванням, але знаю, що толстолобики дуже швидко набирають вагу, відповідно робляться більгими в об'ємі, ось наприклад література
Я хоча не з Рівного, не є членом клубів підводних мисливців Рівенщини але як тільки в минулому році почув про це зариблення зразу здав гроші і багато моїх знайомих (Львів"ян) також. І гроші здавали з великим задоволенням як і багато інших підводних мисливців. Цього року буде також зариблення і можливо будуть другі види риб. Взагалі не розумію як можна так скептично ставитись до такої акції, люди зібрали величезну суму грошей, втрясли це зариблення з різними інстанціями що як виявляється на сьогоднішній день дуже не легко... 2 stal1n а Ви у якому зарибленні приймаєте участь?
маленьку рибку зловлену в сільських канавах/ставочках перекидаю в Горинь або навтіь Устю. В основному це звичайно карасики, іноді линочки/окунці В селі мого тестя на Демидівщині навпаки: рибку зловлену в Стиру перекидаю в місцеве озерце біля тракторної бригади, село Лопавше
Не всі рибалки є порядними, так само як і підводні мисливці. Але непорядний підводний мисливець може одним махом нанести непоправну шкоду цілій водоймі вибивши все поголів'я великої продуктивної риби. Тому вірно було б дозволяти полювати під водою лише людям які мають право на відстріл(як мисливці в сезон полювання мають ліцензію) наприклад. Або ж дозволяти плавати лише членам офіційних клубів підводних мисливців, тоді відповідальність за порушення норм вилову лягає на клуб: в цьому випадку в клубі лишаться лише порядні, нормальні люди.
ось можете глянути на фотографію людини, яка теж скаже, що вона - підводний мисливець. Зимою, з аквалангом винищує всю рибу по ямах. Це нормально?!
Як тільки рибу перестануть винищувати промисловими методами,вибивати електровудками, відстрілювати та калічити на зимувальних ямах - я перший понесу гроші
Проти підводних мисливців нічого не маю. Категорично протестую проти заготівельників і "професіоналів" які калічать більшість риб, які тільки бачать. Надіюсь зрозуміло пояснив свою позицію.
Як тільки рибу перестануть винищувати промисловими методами,вибивати електровудками, відстрілювати та калічити на зимувальних ямах - я перший понесу гроші
Руки просто опускаются. Быки со Стрийского парка рыбу повылавливали, что говорить про другие водоёмы. Это же надо купить снарягу, ружьё, чтобы охотиться на Кирпичке? Или деньги за снарягу отбивают?
ці риби, про які Ви написали є аборигенами. Не є тутешніми, навіщо вони нам?
Тому що це цінні промислові види риб. Як і карп, котрий також не тутешній абориген, чи він також не потрібний? Читайте літературу...
ому не заселити озеро підустом, який є на межі вимирання? чи золотим карасем? Осетру/стерляді теж було б дуже добре в такій великій водоймі, ні?
Тому що ККД такого зариблення буде мізерний, а громадські кошти треба правильно використати - це велика відповідальність.
ійсно, я не займаюсь підводним полюванням, але знаю, що толстолобики дуже швидко набирають вагу, відповідно робляться більгими в об'ємі, ось наприклад література
Багато риби набирає швидко вагу...
аленьку рибку зловлену в сільських канавах/ставочках перекидаю в Горинь або навтіь Устю. В основному це звичайно карасики, іноді линочки/окунці В селі мого тестя на Демидівщині навпаки: рибку зловлену в Стиру перекидаю в місцеве озерце біля тракторної бригади, село Лопавше
Один вже писав про "окунців піпісьочних". А тут люди віддали свої кровні (може в когось сімї, діти, а вони віддали частину сімейного бюджету), організували та здійснили таку БЛАГОРОДНУ акцію, а Ви взяли і все це діло ОБІ...РАЛИ.
е всі рибалки є порядними, так само як і підводні мисливці. Але непорядний підводний мисливець може одним махом нанести непоправну шкоду цілій водоймі вибивши все поголів'я великої продуктивної риби. Але не забувайте що рибаків на багато більше і більша їх частина не дотримується норм вилову, а ще якась частина їдучи на рибалку везе з собою енну кількість метрів сітки, яку до речі щоб Ви знали підводні мисливці часто знешкоджують.
ому вірно було б дозволяти полювати під водою лише людям які мають право на відстріл(як мисливці в сезон полювання мають ліцензію) наприклад. +1 Сам про таке мрію.
роти підводних мисливців нічого не маю. Категорично протестую проти заготівельників і "професіоналів" які калічать більшість риб, які тільки бачать. Є підводні мисливці які дотримуються норм вилову, а єбраконьєри...
..Гроші на зариблення добровільно-примусово здають всі члени клубу підводних мисливців, прикріплене оголошення висить на говняному головному форумі про риболовлю Рівного. Причому на форумах заборонено обговорювати дану подію чи задавати питання - всі тупо мають нести гроші! "Бо ми робимо праве діло!
Н-да, товаришу stal1n, оце так висловлювання . Можливо як рибалка Ви спеціаліст, але ніхто не дає Вам права писати такі речі про своїх колег по захопленню і ніхто не заставляє силоміць підтримувати дану акцію... Недобре якось виходить
-да, товаришу stal1n, оце так висловлювання . Можливо як рибалка Ви спеціаліст, але ніхто не дає Вам права писати такі речі про своїх колег по захопленню і ніхто не заставляє силоміць підтримувати дану акцію... Недобре якось виходить
Вже не одноразово, були помічені на яворівському кар"єрі підводні мисливці з сомами на куканах. Машина в них - синій гольф тройка.
Сома запускалося для всіх - і для Вас також. Але це не означає що треба відстрілювати - сомиків недомірків. Кілограм для сома, це не вага і з такими трофеями на куканах Ви дивитесь жалюгідно. Тим більше що нерест сома на кар"єрі під питанням, тому зараз ми можемо розраховувати на особин яких запущено. Також це все бачуть і другі люди (рибаки), які дивлячись на все це скажуть -підвохи браки (я їх розумію). Поважайте оточуючих, не живіть одним днем, не позорте себе!!!
Вельмишановні "підводні мисливці"!Переглядаючи окремі звіти з фотографіями де на куканах висить мало не з десяток карпів, сазанів та іншої риби на березі у піску валяються по кілька великих сомів я для себе не знаходжу відмінностей між вами та браконьєрами.У наших прекрасних але спустошених водоймах вам не місце бо вдертись "до дому"до кількох останніх мешканців водойми і в притул проштрикнути їх своїм знаряддям багато ума не треба,а ви спробуйте зловити трофей на один гачок зробити з ним фотосесію і відпустити "до дому" повірте це принесе вам набагато більше задоволення і ще купу інших відчуттів яких ви на жаль ніколи не відчували.Пропоную вам здати зброю,взяти в руки хороші фотоапарати і перетворитися з мисливців за мясом у ФОТОМИСЛИВЦІВ і радувати громаду хорошими,позитивними фотозвітами з водойм!PS. Хай розум і гуманність завжди беруть верх над тупістю і жадібністю!