Бонд написав:Миють пацани на Пулюя класно, а от заїзжав я щоб мені бітум посчищали - так весь лак поцарапали.
Машина була правда тим бітумом майже повністю вкрита... Але.
Всяке може бути, бітум коли знімають є декілька побічних ефектів які випливають нажаль в 5%, це як мийка моторного відсіку - в 10% авто він може просто незавестись в той же день (заведеться на наступний), а в 0,005% особливо як мотор на ізносу взагалі може незавестись, а в 0,005% француських авто просто незаведется ніколи, хіба після сервісу.
Так вот про БІТУМ - побічні ефекти - якщо смолу на автомобілі залишити більше як на 2-4тижні, ефект в 5-7% може бути такий:
- може побіліти лак, який сам потім відновиться за 2-4 мийки
- остаються жовті плями назавжди (смола незнімалась більше місяця, смола попала на автомобіль з тих доріг що робили наші (не турки))
- може поцарапатись лак, який можна тільки заполірувати (в випадках коли попадає на лак смола невідомого виробництва, вона вїдається просто в середину), тоді вже ходу назад нажаль нема, або вищищати до кінця або не починати.
- може фарба зійти, ефект типу, як на свіжу фарбу наклеїти наклейку і зірвати її з фарбою (при погано пофарбованому авто, чи при не полакованому)
Тому бітум бажано знімати максимум до 3-х тижнів після того як замітили його на вашому авто, або в тойже день чи наступний - тоді це робиться за 10хв і зовсім безболісно.
Взагалі в мене є 2 спеціаліста на мийці Андрій і Віктор, бажано при хімчистках та зняттю бітума звонити до них, і авто оставляти на 2-3години, тел. 067-364-39-82
На даний момент я поставив ще одного старшого 3-го мийника (Андрія) (з понеділка по суботу), для того щоб автомобілі мились за 20хв,
Ще раз перепрошую, за незручності.
Дякую за ваш пост. Взагалі по будь-яких питаннях, а особливо покращеннях чи скаргах можна звонити одразу до мене, 067-391-90-12 Юра.
Буду радий Вас вислухати та допомогти.

...