Мав трохи часу і натхнення, черканув розширений звіт

...
Підхопивши грип я близько півтора тижні провів без риболовлі

. Зрозумілим було моє бажання рвонути кудись відразу після виздоровлення, особливо, з огляду на нехарактерне потепління останніх днів – на відкриту воду з УЛ-спінінгом

.
Отже, тільки вийшовши на роботу, списався по асьці із Тарасом (Taras_K) та Богданом (Bogd@n) щодо можливого місця риболовлі. Тарас і Бодя, як і зазвичай, відразу підписались їхати, причому, значення куди саме було другорядним – головне зі спінінгом і на відкриту воду

. Мене ж невимовно тягнуло спробувати половити форель на потічках взимку. Здзвонився із Петром (RIS) – він також підписався відразу, окрім того, пообіцяв дізнатись від знайомих гідрологічний стан верхів’я річок. Я ж намагався максимальну кількість інфо отримати за допомогою сайту (дякую людям які відписались як в чаті так і через ПП). Побачивши моє запитання в відкритому чаті форуму, відразу передзвонив Антон (antonio), забронював собі місце в машині і запитав коли виїжджаємо

)). Така оперативність друзів – від ідей „
кудись поїхати ще невідомо куди...” до вже затвердженого складу групи цієї вилазки справді вразила - не пройшло і 15 хв

. Приємно мати справу із фанатиками...
Отже, півтора дня пішло на моніторинг стану річок із різних достовірних джерел... Проте, в результаті вечірньої телефонно-групової наради в п’ятницю, на основі не надто втішних новин із Карпат (рівень вищий на 1-1,2 м, не сильно, але вода - мутна), було прийняте рішення не ризикувати і їхати в Бурштин на канал. Ще прийшлось внести корективи в склад групи і провести заміну Тараса на Вітю (Minero) у зв’язку із несподіваною застудою першого

...
О 5,30 суботнього ранку, ми вже пересідали в машину Богдана на початку Давидова. Дорога минула в спілкуванні про риболовний спорт, які, час-від-часу переривались коментарями жахливого стану дороги

...
Приїхали на канал вже на світанку. Відразу відчули що тут значно холодніше ніж у Львові – не вище нуля, з морозним поривчастим вітром. Поспіхом спакувались і поспішили на улюблені місця

.
Вздовж обидвох берегів каналу сиділи фідерщики, поплавочники і просто, рибалки-заготівельники із 10-15тьма спінами на брата.
Підійшовши до місця ловлі, відразу помітили значну активність хижака, який активно ганяв малька на поверхні. Поспіхом оснастили спінінги (я джигом), хлопці вобами-мінохами і почали ловлю

.
Хлопці на твіч нормально ловили окунців, правда, їх розмір бажав кращого (не більше 50-70 гр). На джиг окунь клював краще, тай розмір від 100 до 200 гр. Проте, напарники так захопились активною та азартною ловлею на воблери, що не спішили переходити на джиг. Остаточну перевагу джигу над вобами вніс крупний карась (540 гр), що спокусився на салатовий твістер ¾. Карась взяв приманку „правильно” (підсікся за верхню губу), а так як клюнув він із-під протилежного берега, то і виважування його на лумік 841 із поводком ФК 0, 14 мм забезпечило викид в кров значної порції адреналіну

))).
Поки Петро робив мені фото сесію із карасем, Богдан підібрав ключик до крупнішого окуня

... Окрім нас, правіше стояла ще одна компанія спінінгуїв, які також доволі успішно ловили окуня...
Побачивши, що на нашій стороні каналу кльов риби суттєво кращий, навпроти берег поспішили зайняти рибалки із тих що свято вірять, що величина улову напряму залежить від кількості закинутих снастей :/. Заваливши 10ть китайських телескопів під наш берег, ці „рибалки” значно ускладнили нам процес ловлі, причому самі нічого не ловили, лишень постійно кричали та злились коли ми витягували їх оснастки... Особисто я, всіляко намагаючись запобігти перехльостам, не менше 5ти раз займався перетягуванням шнура спінінгом

, аналогічно спінінгісти з іншої компанії на нашому березі постійно розплутували джиги із їх кормушок... Не хочеться коментувати рівень культури таких „рибалок”, але і результативність їх дій не увінчалась жодним успіхом. На 10 спінінгів (як із кормушками, так і із оснастками на малька) їм вдалось виловити за цілий день лишень одного судачка на 100 гр (якого відразу замордували) та одного карасика грам на 200

...
Обриви, перехльости, 50 гр кормушки що постійно хлюпались біля нас не посприяли кльову і блище до обіду кльов практично припинився. Лишень Богдан на заздрість оточуючих рибалок регулярно висмикував окуньків подеколи досить пристойних!
Довго ми вмовляли Богдана перерватись на обід і близько 13ї нам це таки вдалось

...
Щойно ми перекусили, почав накрапати дощик... Кльов так і не покращився, окунь регулярно супроводжував приманку, але атакувати її наважувався вкрай рідко. Прогулялись трохи по каналу – окунець попадався практично в любому місці, але дрібний і прошений. Поспілкувались із іншими рибалками – кльову на усілякі кормушки практично не було і більшість переключились на ловлю риби на поплавок у проводку. Поспостерігав за деякими із рибалок – за такої ловлі попадалась плотва та краснопірка до 150 гр (це на перловку), ті хто ловили на хробак – витягували окунців та йоржів...
Дощ посилювався, біля 15ї години ми вирішили повертатись у Львів

.
Загалом, усі залишились задоволеними виїздом – усі нормально відловились, апробували нові снасті та приманки, поспостерігали на ловлею Богдана - почерпнувши корисний досвід по проводках та приманках

...
ПСи: Здивувало, що за цілий день ні наша компанія ні компанія спінінгіств-сусідів не зловили жодного судачка, тай косарі із сіточниками ніякими уловами не могли похвалитись, мабуть, електротрал таки суттєво зменшив популяцію риби в каналі

...
ПСи 2: Ніхто ні до нас, ні до інших рибалок за „штрафом” не підходив...