Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Карпові грузила

Сучасні методи ловлі карпа, спорядження, тактика, насадки та прикормки

Re: Карпові грузила

» 27.03.2011 06:18 pm

Андрей LV написав:фирма rockworld.....

Pallatrax також робить щось схоже(інфор).

VictorK

Повідомлення: 7

» 27.03.2011 08:03 pm

Такі можна й самому робити :D . треба тільки каміньчики, дрельку, победітове свердло ну і аксесуари + бажання це зробити.

giorgio
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 762

» 28.03.2011 10:24 pm

VictorK написав:Незнаю чи в тему...
Чи бачив хтось у Львові Gardner Spin-Doctor чи щось схоже за функціями?

Шось схоже за функціями - це мокра трава. Ще дід колись навчив. Розмотуєшь леску , знімаєшь груз і змотуєшь лєсу , тягнучи по мокрій траві. Звичайно , тоді забросів поза 100 м ніхто не робив :roll:
ПС. Трохи не в тему , але може комусь стане в нагоді...

Кот Баюн

Повідомлення: 147

» 20.06.2011 12:58 pm

Про виготовлення грузу (форми з металу) я вже писав, тепер ще напишу що в мене вийшло із силіконовою формою.
Спробувати зробити форму з силікону спонукало бажання зробити груз трохи складнішої форми. Спочатку був куплений силіконивий герметик, який стійкий до високої температури (315 градусів короткочасно) (рис.1). Далі постало питання форма грузу, звичайно можна купити 1 груз і з нього виготовити форму (але це дуже просто), я ж вирішив зробити сочатку груз з пластиліну. Після нескладних обрахунків в мене вийшло що пластилін рівно в 8 раз легший за свинець, а груз планувався вагою 100г тобто був взятий кусочок пластиліну вагою 12-13г (вага міняла покази). З цьгого кусочку пластиліну був з зроблений груз такої форми як хотілося. Далі постало питання, що заповнювати силіконом для форми, вирішив зігнути кусочок бляхи для того, щоб помістити туди груз і заповнити ємність силіконом.
Після надання бляшаній пластині необхідної форми (рис.3), встановив туди пластиліновий груз закріпив і почав заповнювати силіконом (перед цим сам груз змастив чимось жирним, щоб він легше відділився від силікону). Силікон виявився досить густим (можливо через температуру близько +10 ), і довелося його трохиущільнювати палочкою до повного заповнення ємнсті.
Силікон виявився досить капризним і витагнув я його з форми приблизно через 2 тижні, хоча написано що він застигає 3мм за 24год. Так вийшло напевно тому що через металеві стінки він неміг застигати і десь через тиждень я почав потроху відрізати силікон від стінок.
Після того як прямокутна форма була остаточно вийнятя з металевого контуру вона була розрізаназ одної сторони (по ребру грузу), та були лезом прорізані маленькі канавки для вихобу повітря (велика для заливання свинцю було заздалегідь зроблена з пластиліну і прикріплена до грузу). Також з необхідної сторони була прорізана маленька канавка для вставляння дроту, до якого буде кріпитися вертлюжок.
Після виготовлення 8 грузів їхня загальна вага була 773г тобто практично 100г (97-98) як і планувалося, а на формі практично ніяких слідів від високої температури.
Для покращення якості грузу форме необхідно переробити бо через густий силікон який погано ущільнився на грузі видно багато небажаних виступів.

Трохи пізніше була ще одна спроба зробити силіконову форму. Для грузу який на фото з жовтого пластиліну(після виготовлення з свинцю він мав 130г). Різниця в виготовленні форми полягала в тому, що солікон заливався в ємність зроблену не з бляхи а з фонери. І ще для того щоб форму було легко розібрати і силікон менше приклеївся до фанери, всі стінки перед складанням коробочки були обгорнуті марлею, а вже потім зібрані разом. Це дозволило скоротити час застигання силікону до 2-х діб.
Після відливки 5 грузів силікон в нижній частині форми змінився і став схожим на пластилін (точніше тоненький шар змінився) (можливо потрібно було давати якийсь час на охолодження форми), проте відливку грузів можна ще продовжувати в туж форму.
Недоліком такої форми є те, що 130г свинцю залиті в таку форму застигають досить довго (20-40)секунд, це в свою чергу руйнує ситлікон. Також така велика вага рідкого свинцю в силіконі сприяє просіданню самого силікону і груз виходить трохи вигнутим на одну сторону. І ще, за дві спроби виготовлення форми ніразу невдалось досягти ідеального відтворення силіконом пластилінової форми, хоча другий раз я вже надав більше уваги саме ущільненню силікону.
Можливо для грузів до 50г і доцільно спробувати зробити таку форму…
Тому продовження буде…
Приєднані файли
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

Boss123456789

Повідомлення: 72

» 20.06.2011 01:02 pm

Продовження…
Після невдалих спроб виготовлення форми з силікону, знову повернувся до виготовлення форми з металу (алюмінію). Після визначення якої ваги має бути груз (хотів зробити 100г), прийшлось згадати фізику, а точніше порахувати яку вагу повинен мати стальний груз, щоб свинцевий мав заплановані 100г в мене вийшло 68,7г (заокруглив до 68, а треба було до 69).
Стальний груз робився з стального прута 22мм діаметром (потрібно було 18-19мм). Для того щоб він мав форму принаймі наближену до правильної «круглої» під час обробки груз мав обертатися. Тому спочатку болгаркою відрізним кругом відрізались фрагменти для надання певної наближеності до форми. Перед цим на торці робилась точка яка була відліком центру форми (це для «навігації»). Після чорнової обрізки від стального прута відрізалась заготовка грузу з запасом по довжині 2-2,5см. Цей запас для того щоб зменшивши його діаметр можна було б його зафіксувати в патроні електродрилі(своєрідний токарний верстат). Для цього також ставилась мітка центру і вже навколо неї відрізався лишній метал приблизно до діаметру 6-8мм (на фото цей «хвостик» в завершеному грузі має влизько1,5-2,5мм). Після підгонки грузу до патрона електродрилі, так, щоб мітка на його протилежній стороні оберталась строго по центру, з протилежної сторони грузу по його осі свердлився отвір глибиною 6-8мм і діаметром 2мм для того щоб туди можна було вставити дріт для фіксації цього грузу при відливці форми.
Потім дриль фіксувалась в тисках, а на болгарку надівався круг з наждачним папером р80 здається. Перед цим сам груз доводився до округлої форми, щоб не було різких перепадів. Далі вмикалась електродриль на постійний режим і болгаркою зшліжовувався метал надаючи грузові остаточного вигляду і правильної форми.
Після надання форми той кінець який був зафіксований в дрилі сточив до тонкого.
Для заливання алюмінію використав стальний профіль 30х50 здається довжиною близько 10-11см. Одна сторона профілю трохи рівнялась і ставилась на основу (я використав алюмінієву пластинку в якій був просвердлений отвір в якому фіксувався стальний груз з а допомогою того «хвостика» що залишився, також на саму алюмінієву пластинку я поставив цинкову бляху з отвором). Тобто груз фіксувався через цинкову бляху в алюмінії, а потім зверху ставився профіль і для того щоб, алюміній невитік через щілини, профіль по колу обсипав піском. Також в отвір грузу був вставлений стальний дротик який міцно там тримався. Саме основне тут закріпити груз строго вертикально і поставити профіль(ємність форми) по центру.
При заповнені форми розплавленим алюмінієм (як його розплавити я вже писав), дуже важливо гарно прогріти профіль і підігрівати його протягом заповнення форми(в мене через близькість грузу до стінки профілю перший раз форма добре не заповнилась і довелось використати ще один шматок профілю ), щоб форма повністю заповнилась. Також, щоб алюміній не припаявся до полірованого стального грузу я його змастив автомобільним маслом.
Після остигання форми (для пришвидшення я її опустив десь через 5хв в відро з водою) профіль розрізався болгаркою і виймалася алюмінієва форма. Завдяки розміщеному строго по центру стальному грузу і виступаючим з обох торців кінцям ми розрізавши цей злиток посередині отримаємо дві половинки форми. Потім зложивши ці половинки разом свердлився отвір 4мм зверху (в тому місці де найбільший діаметр) для заповнення форми свинцем і натфилем робились дві тоненькі канавки ( одна біля отвору, а одна в вузькому кінці) для виходу повітря. В нижній частині форми свердлилися два отвори для направляючих(зроблені з двох цвяхів діаметром десь 3мм) які не дозволяють змістити одну половинку відносно іншої.
Для вдалого наповнення форми її необхідно її попередньо трохи підігріти інакше перші рази не вийде повністю заповнити форму. Також помітив, що при наповненні бажано, щоб та частина форми де є вузький кінець була трохи припіднята, тоді свинець повністю заповнює форму.
Перед заповненням форми в неї вставляю дротик з кільцем на кінці яким потім прив’язую вертлюжок.
Після відливки грузів виявилось що їхня вага 87г, далось в знаки те, що не врахував об’єму на який зменшилась форма внаслідок її розрізання на дві половини. Компенсувати це вирішив розміщенням між її половинками прокладки з алюмінієвої бляхи 1,1мм. Звичайно що прокладка була підігнана під форму грузу і фіксується на тих самих направляючих. Така прокладка збільшила вагу грузу з 87г до 96г, причому на якості грузу це сильно непозначилось. Ще виготовив прокладку 2мм яка збільшила вагу грузу до 104-105г.
Ось так… Бажаю Всім творчої наснаги, терпіння і успіхів на рибалці…
Приєднані файли
maket01.jpg
Forma i proctavka.jpg
gruzu.jpg

Boss123456789

Повідомлення: 72

Поперед.

Повернутись в Ловля коропа

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей