Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Стрий гірський : вище м.Стрий (р. Опір, гірські притоки)

Re: Стрий гірський : вище м.Стрий (р. Опір, гірські притоки)

» 09.09.2010 01:16 pm

К-2 Звіт супер ! Я теж був в цих місцях цього літа в основному попадався голавль і верховодка а от форельки чи харіуса половити мені невдалося .
А що то за пригода з охоронцями на залізничному мості що заборонено під мостом ловити чи що я шось не зрозумів чи заповідна зона на Опорі?

linko

Повідомлення: 8

» 16.09.2010 12:08 pm

Shuk.jpg

"«Жабам» у жабятниках треба дати відпочити…" – з таким девізом ми із Богданом Столяром вирішили поїхати замість щучого болота на елітну форелеву рибалку :).
Нажаль, Тарас поїхати не зміг через аврал на роботі, тому поїздку прийшлось провести не повним складом команди.
Виїзд спланували у мальовничу Карпацьку місцину (секретну), власне, рибалити там спробували вперше, але присутність в потічку форелей було встановлено заздалегідь :wink: .

Отже, вже о 05.00 на стоянці «Ашану», що біля об’їзної, я з нетерпінням очікував коли приїде Богдан. Проте, довго очікувати не прийшлось – вже за пару хвилин фари біленького «Гольфа» розрізуючи темряву прямували у моєму напрямку… Перекинувши речі в мою машину ми о 5.15 вже проїжали сонну Солонку.
Дорога була неблизька, проте якісне асфальтне покриття її спростили, а азартні розмови про рибалку - максимально розважили :D .
Гори зустріли нас не надто приязно – доволі сильний вітер, туман і ранкова прохолода із несильним дощиком дещо остудили наш запал і віру в успішну рибалку. Однак, ранкова кава із автомату на заправці підбадьорила і розігнала песимістичні думки і навіть несильний осінній дощик сприймався лишень як тимчасове швидкоминуче явище…
Коли ми звернули із асфальтного покриття на грунтову дорогу, власне починало світати. Щоб не заблукати у звивистих лабіринтах картацьких «аля» доріг, вирішуємо взяти двох аборигенів які із кошиками наперевіс інтенсивно махають нам руками (автостоп і все таке…). Поки дядьки із вдячності розказують нам про грибні місця і пояснюють як туди зайти, я намагаюсь максимально морозитись і пояснюю що ми навіть не на гриби зі Львова приїхали, а так – погуляти, свіжим повітрям подихати, квіточок позбирати… Богдан не витримує і здає дядькам, що ми приїхали на форелеву рибалку – це через те, що вуйки потрохи почали переглядатись, що двоє дорослих мужиків приїхали на природу «подихати повітрям та понюхати квіточок»… Вуйки якось без оптимізму сприйняли почуте і пояснили, що :bala : «… риби геть чисто не є і треба зара йти на гриби бо шоно вийшов новий місяць, а гриби то люблять …».
Гриби-грибами, а ми вже під’їжаємо до гірського потічка – якраз починає розсвітати… Висадивши попутніх грибарів, приймаємо їх побажання вдалого відпочинку і роздивляємось довколишні місця. Богдан не криючись тішиться оточуючим краєвидам, красі гірського потоку із криштальною водою, свіжості ранкового гірського повітря. Я його повністю розумію – мене переповнюють аналогічні відчуття :D.
Розчехляємо свої УЛ комплекти, короткий інструктаж по приманках і в бій – на найбільш перспективні місцинки…
Коли підійшли до самої води, мене вразила її криштальна чистота – чистіша ніж у пляшках «Карпацької джерельної». З одного боку це непогано – краще ніж повені, а от із іншого – форель надзвичайно обережна і кришталевої чистоти вода не буде сприяти інтенсивному її кльову на штучні приманки… Це поки мозок собі так все думав, руки, тим часом, робили звичну справу – ціленаправлено закидаючи надлегку коливалочку точнісінько під камінь на протилежному боці потічка :wink:
Одна, друга проводка, третій закид – і от воно, до приманки на долю секунди випливла рибка. Більш повільна проводка і такий бажаний удар форелі – перша є !!!
Жестикуляцією сповіщаю про це Бодю, роблю світлину і обережно відпускаю збентежену рибку в її стихію. За першою була друга, третя і так далі...
1st.jpg
Big-one.jpg
Me.jpg

Вже за декілька хвилин почулись і радісні вигуки Богдана – перша 100 грамова форель була як завжди несподіваною проте, такою бажаною і для нього :).
Bodya.jpg
fB.jpg

Протягом рибалки ловлячи та відпускаючи кожну рибку із вдячністю постійно згадувались поради Олега (він же ж admin) Впіймав – відпустив. :!:
99 % часу я рибалив на коливалочки із одинарними безбородими гачками і лишень декілька закидів здійснив воблерами для перевірки їх уловистості на новому форелевому потоці.
Me2.jpg
bezborody.jpg
Sonicra205S.jpg

Однозначний позитив безбородих одинарників – це мінімальні пошкодження зловленої рибки, як певний негатив можна відмітити часті сходи особливо крупніших екземплярів, але ж не за рибою ми сюди приїхали, а за фантастичним спогляданням моменту покльовки форелі. Здається абсолютно прозора вода, зовсім мілке плесо і риби тут не може бути впринципі, але от із-під навислого корінчика чи з-під невеликого каменя блискавично вилітає рибка і миттєво намагається повернутись із своєю «здобиччю» назад у безпечний сховок.
Ніби зглянувшись нашій дитячій радості та захопленню процесом рибалки, зтих вітер, розійшлись хмари і виглянуло сонечко :D - словами не передати, хіба, може відео...
Фрагмент рибалки

Скільки ми зловили та бережно відпустили форельок точно сказати не можу – було їх достатньо багато щоб надовго зберігся азарт від неповторної форелячної рибалки.
Nice2.jpg
nice.jpg

go back trout

П.С. А грибники–попутчики справді не збрехали – люблять гриби новий місяць, повертаючись до машини прямо із самої стежки вдалось знайти декілька рижиків, лисичок та одненького моховика…
fin.jpg

Smutok
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 671

» 12.10.2010 10:57 pm

Ось мій коротенький відеозвіт з карпатської річки - http://www.youtube.com/watch?v=KBA_fHjXPbQ

Rubachok

Повідомлення: 111

» 14.10.2010 12:40 am

І ще одне відео - події відбуваються на тиждень раніше, ніж у попередньому.
Річка Стрий...
http://www.youtube.com/watch?v=HFQZ6nplVZ0

StriDer

Повідомлення: 212

» 14.10.2010 01:22 pm

Был на прошлых выходных, наконец настало время для сухой мушки.

Зображення

Зображення

Дима (Львов)

Повідомлення: 142

» 31.01.2011 01:33 pm

Вибрався вчора на річку в с.Гірне, там є одна закутина(старе русло), яка замерзає. Приїхали десь о 10-й, а там вже рибаків зо 20-ть :o . Лід від 5-ти до 8-ми сантиметрів, але прозорий і міцний. Глуюини різні, до 3-ох метрів. Клювала підуства(до 700грам), рибець(до 200грам), а також попадалась верховодка та бистрянка. За день до 10-и підуств, декілька обривів(моно 0,08), до десяти рибчиків, 3 верховодки, 6 ковблів і пару десятків бистрянки. Фоток нажаль немаю.

Назар Непийпиво

Повідомлення: 95

» 31.01.2011 08:32 pm

А на що ловив, якщо не важко розповісти (метод, насадка)! :)

Везунчик

Повідомлення: 36

» 01.02.2011 11:11 am

Найкраще брало на чорну капельку невелику(незнаю яка вага), а на гачок ДВА мотиля. Товщина жилки на кількості покльовок не відбивалася (в межах розумного :D ), тому краще 0,1 ставити, бо на 0,08 тягнеш і молишся шоб не обірвалась. Доречі, лунку треба прикривати, бо вода дуже чиста, видно дно(3 метра глубини) і риба боїться. Бажано мати багор.

Назар Непийпиво

» 02.02.2011 07:16 pm

чи є сенс пробувати ловити на балансір?

Alex Kozlovsky

Повідомлення: 22

» 02.02.2011 07:39 pm

не знаю, перший раз чую шоб підуству ловили на балансир. :what: А якшо маєш на увазі хижу рибу, то за весь день (я говорю про неділю) було зловлено лише одного окуня на 100грам, тому я б радив в хижака не впиратись. :wink:

Назар Непийпиво

» 27.03.2011 10:14 am

був в суботу в Рибнику що за Східницею,рівень норма.прозорість 50-60см.пробував рибалити спінінгом і удочкою на опариша.результат -0,ні одної покльовки.мабуть вода ще холодна :? :? :?

Ігор Дякун

Повідомлення: 45

» 26.04.2011 06:39 pm

Був сьогодні в районі с.Конюхів з 10.00 до 13.00. Брала добре уклейка на опариша в різних слоях води, іноді проскакував голавлик який успішно відправлявся в рідну стихію. Результат біля 50 шт уклейки 2 плотви. Також: 4 порізані сітки, та один невдоволений брак :russian :hunter через порізані сітки, шкода не було фотоапарату :kukan . Також завітав рибнадзор, який твердо хотів нас з друзями штрафанути. Але після показаних і порізаних сіток, та лекції :regulation: про тих кого вони повинні штрафувати, подякувавши НАМ ЗА ЇХНЮ РОБОТУ :twisted: , щасливо поїхали далі.

Везунчик

Повідомлення: 36

» 24.05.2011 02:02 am

У неділю з дружиною та донькою поїхали на ріку с.Рибник під скалу. Приїхали о 2 годині дня. Донька ловила на донну зкидушку з хробаком, я на спін. На мепс 0 та мепс 3 риба не реагувала, на юзурі 33 за пів години два тички, після чого насунули грозові хмари і почав накрапати дощик. Ми вирішили перечекати у машині, але поки до неї дійшли дощ припинився. Дружина з донькою зостатись біля авто а я пішов на Майданку, що впадає у Стрий. Рівень води у ній дуже низький плюс вода кришталево чиста, після марних спроб виманити форельку вирішив повернутися на Стрий. Після повернення зауважив, що активність риби на поверхні висока, на мілкій косі якийсь крупняк ганяв доволі не маленького піскаря. Почав кидати 33-го спокусився голавлик грам 200, патім було кілька виходів таких самих голавликів і один ПОТУЖНИЙ удар я аж шуганувся потім з дві секунди несамовитого прогину спіна і.... "усьо пропало".
У доньки на хробака дві моренки грам по 150 і кілька провтиканих покльовок.
Масу задоволення отримав від споглядання шалено активносго Піскаря якив масово творив свічки по всій ріці.
Приємно вразила та здивувала відсутність сіток. До речі нещодавно у Бориславі на ринку затримано дядька який торгував рибою з ріки, в основному дрібними моренками, голавликами та рибцями грам по 150-200. Справу уже передано до суду. З власних джерел знаю що дядько цей реалізатор а браки з с.Перепростинь, пасувало би і їх пресанути.

potenciometr

Повідомлення: 8

» 26.05.2011 12:22 am

Пишу цей звіт з запізненням.
Поїздка відбулася ще ранньою весною. Ми з дружиною вирішили поїхати в Карпати, відпочити від метушні рідного Львова, ну і звичайно порибалити - відкрити сезон.
Карпати нас зустріли гарною погодою - сонечко світить, легенький туман біля річки, з гір тягне прохолодою. Вже починає зеленіти трава, з’являються перші гірські квіти.
Краса карпатських гір – зачаровує.
Річка нас порадувала чистою водою.
Складаю спінінг, чіпляю приманку. Перші заброси і не розловлений воб лишається на дні в глухому зачепі. Підходимо до перспективного місця.
Перший закид - бачу вийшла не велика форелька, але атакувати не захотіла, міняю розмір приманки на більший і відразу різка покльовка, перша форелька є.
Обережно відчіпляю і милуємось з дружиною як повільно вона прямує до своєї домівки. Ідемо далі, шукаю місця, міняю приманки, спроба за спробою і ще декілька форельок порадували своїми покльовками.
Після обіду погода зіпсувалась почав моросити дрібний дощ, через деякий час вода помутніла і всі спроби впіймати володарку гірської річки виявилися марними.
А у Львові в цей час падав сніг. Вирішуємо їхати додому і подорозі обловити ще одне місце. Перший закид - удар, дружина включає камеру, я міняю приманку, і ось довгоочікувана покльовка - це остання форель цього дня.
Задоволені і повні емоцій повертаємось додому, і вже думаємо про наступну поїздку.
Можна ще довго розповідати про події цього дня, але краще раз побачити ніж сто раз почути http://www.youtube.com/watch?v=mbhJPaH9ctY

Всім ні хвоста ні луски.
Про місця прошу не питати, не продам, тільки заради збереження популяції форелі у даному місці!!!

Rubachok

Повідомлення: 111

» 03.06.2011 12:22 am

Довго домовлялись, дехто довго мріяв про свою першу форельку :) і нарешті сьогодні звершилось. Олег (Smutok) вирішив нам (мені і Антону) показати майстер клас по лову форелі.
Дорогою нас зустрів грозовий фронт який вніс певні сумніми нарахунок успішної рибалки, та прибувши на місце потічок порадував кришталево чистою водою, а свіже і чисте карпатське повітря додало сил та наснаги до нових звершень.
Притримуючись порад Гуру, які отримав ще вдорозі, підкрадаюсь до перспективного місця роблю два чи три закиди, як завжди несподівано різка покльовка та приємна важкість на кінці жилки, коротке виважування і фотосесія.

001.jpg

Все ніби просто :) , радію як мала дитина і на тих радощах розконцентрований обриваю дві приманки :( , одну лишаю високо на дереві другу втрачаю перетерши жилку об камінь. Сказати чесно дуже багато сил забирає підкрадання, максимально вивірений та точний закид, адже під ногами слизькі камені, звідусіль звисає гілля, будь яка необачність зводить всі старання нанівець.
Згодом освоююсь, справи починають йти краще. Форель сьогодні активна тішить виходами і покльовками бачу в хлопців теж справи йдуть не погано, регулярно ловляться екземплярчики грам так під 75-150, дуже-дуже зрідка 200-250. Олег мав схід екземпляра грам на 300, мені зпід корча виплило і вдарило по приманці таке :shock: , що я не знаю хто більше злякався вона мене чи я її від несподіванки секунда боротьби і теж схід.
Олег тим часом ставить свій персональний рекорд :wow.
007.jpg

Втакому темпі ми рибалили десь до другої дня, потім вода трішки підмутилась, форелька стала дуже прошеною, стояла глибоко під камінням звідки дуже важко було її виманити. Так стало навіть цікавіше, адже кожен вихід був таким довгоочікуваним.
Всі так захопились рибалкою, що обід нежданно прийшов біля 18:00 :shock: після якого було прийнято рішення завершити рибалку і повернутись додому.
Декілька фото:
070.jpg
029.jpg
021.jpg

022.jpg
044.jpg

Під час рибалки використовувались безбороді гачки, що і всім раджу робити. Риба відпускалась максимально швидко. Все це робилось свідомо щоб нанести їй найменше шкоди.

RIS
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 84

Поперед.Далі

Повернутись в р. Стрий

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей