Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Гольян

Що водиться в наших водоймах, де живе, як виглядає

Гольян

» 10.06.2010 12:00 am

Гольян (Phoxinus phoxinus phoxinus L.), або мересник, терлянка, вільхованя, здерка. Поширений у гірських та передгірних частинах майже всіх рік та в стоячих водоймах з джерельною водою. Виростає до 9 см і 20 г, має дрібну луску. Черево голе. Позаду зябрових кришок з кожного боку є по одній вузькій смужці лусок. Вусиків не має. Плавці, крім хвостового, заокруглені. Забарвлення дуже характерне. На основному золотисто-зеленому фоні є темні плями, які з віком набувають обрисів поперечних смуг. Уздовж спини є темна смуга, черевце біле. Під час нересту мають надзвичайно яскраве забарвлення. У самців кутики рота і груди стають вишнево-червоними, на голові з'являються білі тверді горбочки у вигляді цяток. Гольян є європейсько-сибірським елементом у складі іхтіофауни Карпат, належить до номінативного підвиду.

Джерело: Турянин І.І. Риби Карпатських водойм

admin
Site Admin
Site Admin

Повідомлення: 601

Re: Гольян

» 10.06.2010 12:27 am

Олег, ще б фотку гарну приліпив, маєш?

tosi

Повідомлення: 1181

» 10.06.2010 09:53 am

Зображення
Правда озерний підвид якийсь.
а нижче річковий варіант:
Зображення

Solt

Повідомлення: 308

» 10.06.2010 10:29 am

Річковий у львівській області водиться в дністрі та його притоках принаймі те що я знаю з власного спостереженя, де він бере початок.доже гарна рибка та ,має непоганий смак памятаю ще з дитинства . ловили на ручейник(по місцевому називали мушка),обо на червяка. лібить ріскі гірскі перекати ями з течією, в нерест на певних перекатах нереститься та зберається в такі великі стаї що можна ловити руками,або кепкою. набулюдати нерест гльяна це просто сумашедше задоволеня та краса , коли він випригує зводи та піднімаєтся по мілких та дуже сильних течіях ,нерест проходить у травень ,червні точно непамятаю.

GT
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська поплавочна ліга
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 134

» 10.06.2010 04:59 pm

Ще 5 коп. В околицях Яремча місцеві кажуть мересниця. І вважають найкращим живцем на великого пструга.
Бачив на Пруті в Делятині, як ловлять такого живця - чувак витягує з кишені молоток, лупить по каменю в воді і скоренько хапає рукою кількох офігівших рибок.

Пструг

Повідомлення: 129

» 10.06.2010 11:08 pm

Меді відома така інформація, що гальян під-час нересту має отруйну плівку в якій зберігається ікра і в той період велику к-сть риби вживати заборонено! Кажуть люди, що можна непогано отруїтися або ж "посидіти в туалеті" :oops: :D

garabets

Повідомлення: 85

» 11.06.2010 01:23 pm

Це нетак як був малий ловив цілу купу і жарив робив таранку і нічого небуло !!а може в мене жилудок желізний,це у морени -усач ікра отруйта і від неї таке відбувається !!

GT
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська поплавочна ліга
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 134

» 11.06.2010 05:17 pm

я знаю про морену!!!! гальян теж!!!!! прирівняй розміри цих риб!!!!!

garabets

Повідомлення: 85

Повернутись в Риби нашого регіону

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей