Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Полювання на кабана

Ділимось досвідом

Полювання на кабана

» 15.03.2007 12:17 am

Кабан предпочитает сосново-дубовые, дубово-грабовые леса, ольшаники и заросли смешанных насаждений.
Жируют кабаны ночью, днем отлеживаются, держатся стадами. Охота на кабана по лицензиям, как правило, коллективным способом, – загоном или с лайками.

Загонный способ

Требует предварительной подготовки. Заранее изучают места жировок и дневок, быстро и правильно расставляются стрелки и по номерам, выделяются загонщики.
Кабан крепок на рану, поэтому стреляют его пулей с крупной картечью, при этом соблюдают ряд правил: дистанция стрельбы по кабану не должна превышать 40 м, чтобы избежать подранков. Стрелять необходимо в убойные места – в шею, позади лопатки, в сердце. Встречного кабана можно стрелять в лоб, допустив поближе, но лучше пропустить зверя и стрелять в полугон по шее или по сердцу. Преследовать раненого кабана опасно и поручается 2-3 опытным охотникам. Преследовать лучше, когда зверь отлежится 30-40 минут.

Охота с лайками

Роль собак на этой охоте – задержать зверя на месте до подхода охотников. Две-три лайки, беспрерывно нападая на кабана, заставляют его кружиться на одном месте, останавливаться, отбиваться от наседающих собак.

Стрельба на засидках

Широко распространена в местах обитания кабана, когда его подкармливают либо в местах кормежки, либо на тропах между дневкой и кормежкой. Кроме подкарауливания на посевах, засидки устраивают «на воде», или «на купалках», около стоячих водоемов, часто посещаемых кабанами.

Вова
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 2414

Re: Охота на кабана

» 18.10.2007 10:36 pm

Через тиждень, 27 жовтня відкривається колективне полювання на кабана. козулю, оленів, хто куда збирається?

Andry-Hunter

Повідомлення: 63

» 19.10.2007 10:36 am

я собираюсь в перемышлянский район, говорят в этом году много копытных появилось, кстати еще не узнавал, сколько лицензия стоит???? :oops:

Юра

Повідомлення: 356

» 07.07.2008 02:03 pm

Перегляньте відеоролік полювання наших сусідів на кабана.До цього виду полювання вже необхідно готуватись так як час за пернатими скоро пройде.На мене,то зимове полювання найінтересніше http://es.youtube.com/watch?v=oEFyTxqdvRQ&feature=related. :roll: :lol:

Арго

Повідомлення: 3702

» 07.07.2008 10:34 pm

Що мене зацікавило з цих відео це те що всі полюють з гладкостволом,я так дивлюсь це в нас тільки пантуються карабінами :!:

ORKO

Повідомлення: 1181

» 07.07.2008 11:05 pm

А я тобі між іншим скажу,що на кабана і в нас мало хто ходе з нарізною зброєю.Нарізна зброя для вибраних і дороге задоволення,але верняк. По фільму видно,що мисливці не являються " карабінними ",хоча і з гладких стволів вони валять не слабо. :lol: :roll:

Арго

» 10.09.2008 04:33 pm

Ось статейка по організацію і полювання на кабана колективно :!: До речі дуже грамотно описана :!: З описом деяких традицій які є на полюванні :wink:
http://hobbi.iv-fr.net/news/index.php?newsid=1073

ORKO

Повідомлення: 1181

» 29.09.2008 11:09 am

Досвіду полювання на копитних немаю :( . Тому виникають такі питання:
1. Наприклад, мисливці з нашого форуму вирішили влаштувати колективне полювання на кабана - наші дії? Які потрібно документи, що це коштує, і т.д.?
2. Я хочу індивідуально вполювати з підходу косулю - мої дії?
Наперід вдячний за відповіді.

Андрій К.

Повідомлення: 77

» 29.09.2008 09:58 pm

Якщо зараз то спочатку треба прочитати оце:
1.1. Строки індивідуального полювання:
на самця козулі - з 1 липня до 31 жовтня 2008 року включно;
на самців і самок кабана, лані, оленів європейського і
плямистого, лося, муфлона, самок козулі та на молодняк зазначених
видів - з 1 вересня до 28 грудня 2008 року включно.
При цьому виді полювання все вирішується в мисливському господарстві єгерем.В кожному господарстві встановлені нормативи відстрілу,часу,правила здачі м"яса,шкіри,ліверу.Встановлена індивідуальна ціна.Повторюю:в кожному господарстві індивідуальний підхід до полювання :!: :(

Арго

» 02.10.2008 11:10 pm

Був у відрядженні в Одесі, купив книжечку "Охота на Украінє" (1959р.). В описі полювання на кабана зустрів такі вислови як "охота на кабана по бєлой тропє" або "по чьорной тропє". Хто оже пояснити, що оті тропи означають? Я собі думаю, що "бєлая тропа" це напевно взимку. Ну а "чьорная"? Поясніть хто знає.

.Ігор.

Повідомлення: 426

» 03.10.2008 09:53 am

Ігорко написав:Був у відрядженні в Одесі, купив книжечку "Охота на Украінє" (1959р.). В описі полювання на кабана зустрів такі вислови як "охота на кабана по бєлой тропє" або "по чьорной тропє". Хто оже пояснити, що оті тропи означають? Я собі думаю, що "бєлая тропа" це напевно взимку. Ну а "чьорная"? Поясніть хто знає.

Правильно думаєш: біла - взимку (коли лежить сніг), чорна - восени... Є між ними відмінності - все ж таки по "белой тропе" легше вислідити... Тут слово "тропа" похідне від мисливського терміну "тропити" - тобто шукати, висліджувати - по снігу чи без нього...

Muk

Повідомлення: 538

» 03.10.2008 11:03 am

Мик все дуже правильно описав,але є ще декілька мисливських ходових термінів,які повинні знати всі мисливці:

Витяги з довідника мисливця:

Белая тропа - земля, покрытая снегом с хорошо видными следами животных

Мягкая тропа - сырая, влажная поверхность почвы...

Чернотроп, черная тропа - земля, не покрытая снегом....

Пестрая тропа - поверхность земли, покрытая местами снегом....

Жесткая тропа - состояние почвы, когда она скована морозом....

Тропа - состояние почвы в полях и лесу. Этим же словом определяются и дорожки, протоптанные зверем. Их обнаруживают по посеченной траве, по мятому листу и т.д....

Лаз - путь, тропа, излюбленное место перехода зверя, отверстие в снегу, оставляемое мелкими хищниками (горностаем, лаской) при преследовании ими добычи; отверстие берлоги; сквозная нора бобра, открывающаяся как под водой, так и на поверхности (к месту жировки)....

Арго

» 03.10.2008 09:09 pm

Арго написав: ...Чернотроп, черная тропа - земля, не покрытая снегом......

:D А я по своїй необізнаності подумав, що чорна тропа - це сліди від кабанячих поривів (ну, коли кабани землю риють, траву). Ото банєк! :D
Дуже дякую всім хто відгукнувся за вичерпну відповідь.
Кого цікаить полювання на кабана, то можу передрукувати матеріал з книжки. Описані різні види полювань на свиню (з собаками, облавна, з підходу). Спеціально предруковувати неохота, хіба коли кого зацікавить.

.Ігор.

» 03.10.2008 09:12 pm

Запитуй що неясно :!:

Арго

» 03.10.2008 09:40 pm

Арго написав:Запитуй що неясно :!:

Обов'язково запитаю. Покищо практично на кабана не полював, теорію освоюю. Вам, Арго, дякую за тлумачення.

.Ігор.

Далі

Повернутись в Тонкощі полювання на звірів та пернату дичину

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей