Этот способ ловли вроде появился довольно недавно. Техника ужение схожа с зимним блеснением, только вот вместо блесны цепляется балансир. Видов их довольно много, сам пробовал ловить, но к сожалению неудачно. Благодаря имеющимся на хвостике "крылышкам", балансир делает горизантальное движение в тольще воды а не вертикальное , как блесна. Привлекает только хишника: щуку, окуня, судака.. Как и во всех других способах лова конечно же нужна практика.
ніколи не ховайте балансири в зимовий ящик і в підвал.літом вони приносять хороші результати.а на Шацьких-це вбивця окуня.хороший результат на дністрі.під берегом обратка і глубина до 2.краще за балансир ніяка снасть не спрацює.
як ловити - не розкажеш. Треба бачити. я вчився в ванній.Жінка приколювалась довго.але я взнав який балансир як себе поводить.яку максимальну паузу тримає.так шо воду в ванну до повної і вперед.
Можете посоветовать какой-то балансир для обучения?
Так сказать для "первого раза". Или марку, или фотографию...
И в двух словах как им пользоваться, чтоб понять направление. И как выглядит снасть.
Зимою практично не ловлю, а літом ловив на балансир кілька разів, в закоряжених місцях з човна в вікнах. Використовував Салмо 5 і 7 см, купляв в Світ Рибалки. А ще, що цікаво на звичайний 5 см твістер при такій же вертикальній ловлі, результат практично такий же, а може і кращий .
Igor
Повідомлення: 32
» 13.05.2007 10:17 pm
На цьому сайті в розділі СКАЧАТИ ВІДЕО є колекція фільмів різних видів ловлі (в т.ч Балансир,Мормишка)та фільм про ехолоти, мотори для лодок,та інше.Кому цікаво можуть пройти по цій ссилці.
Знайомий пробував відкрити сезон на балансир,бо на смикалку брав 50 грамовий.Поставив рапаловський-почали брати 10-15 грамові Поставив Салмовський-50-70 грамові,но рідше...Так що,якщо бере-то бере на все.Просто від балансира більша тяга на рибалці-ти завжди відчуваеш його роботу і пробуєш ним працювати в різних проводках.Хто пробував АКВОВСЬКІ балансири??
я колись читав,що фіни на льду спочатку кидають балансир,до першої покльовки і зразу міняють на звичайну вертикальну блесну.смисл в тому,що балансир дуже приманює рибу,а коли підійшла стайка,краще вертикальна.так говорять!
пробував балансир і в ванні,і в акваріумі,і на озері в винниках,окунь ходить за ним но не бере! не розумію як ним працювати,як звичайною смикалкою чи посмикувати над дном,чи повільно піднімати і опускати? підкажіть будь-ласка!!!плііз!
Окунь,як і судак,переважно бере на стадії затухання коливання балансира.Техніка приблизно така-опускаєш балансир 2-5 см від дна.Потім різкий смик(заводиш)і виставляєш вудочку в перше положення.Балансир( хороший) описує 8 і потрошки починає збавляти амплітуду (ампл.від 1,5 метра до 5 см) і на зупинці наступає покльовка,частіше через 5-10 секунд...Те,що балансир приваблює окушків-плюс,але змусити клюнути-треба терпіння.Я полюбляю після зупинки витримати 5 сек,а потім ще трошки постукати по дну..Пробуй!