» 06.01.2012 03:24 am
Для мене основний показник гачка визначається по декілька критеріям (в дужках все імхо, тобто мої спостережння):
- нерезультативна підсічка (гачок повністю не просікає губу риби (Кобра));
- схід риби під час виважування (неякісна бородка (знов Кобра));
- розгинання гачка (це проблема майже всіх Гамакатсу);
- злом гачка (тут в мене в лідерах Овнер, ще й краска в червоних та синіх дуже скоро злазить).
- Взагальому з таким спостереженням згідний. Гачки Кобра, коротко я б описав так, - гарна форма, на цьому всі характеристики закінчуються...
А от, що стосується Гамакатсу, перепрошую, - серед тих гачків, що я використовую (правда
тільки на фідер), Gamakatsu LS-3615F №10 і №8 вже довший час, залишаються моїми улюбленими:

- пробувати їх зламати, або розігнути не раджу, - в кращому випадку прийдеться витягувати з пальця.... І взагалі, використувуючи ці гачки (особливо вночі) впевнено себе почуваеш, - тільки, щоб поводок витримав.
Що стосується Овнера, то такі моменти є, але я так думаю (особливо не вникав) - фірма використовує різні метали, а різновидностей гачків Овнер тепер море ( нижче буде). От наприклад, Pavel K нагадав - Owner Akita Sode 50001, - раніше коли ще фідера не придумали і в Шацьку лящ ловився, я використувува в основному тільки їх (резинка, мах, матч). Вони в мене досі є - в фірменному пакетику зберігаються. І хоча вони вже використовувались і синя фарба позлазила, все одно гострі і засікають (або, як тепер використовують термін - в"яжуть) рибу прекрасно.
Тепер опишу які гачки я використовував в минулому році.
Найчастіше, це напевно - OWNER 50152 Amano Tenkara (бронза) №10 (наживка - апариш, мастирка)
І для інших умов, - використання більшої наживки (напр. "бутеррброд"), розрахунок на грубшу рибу, то як закінчились Gamakatsu LS-3615F №10, а потім і №8 - пробував різні, але найбілше (хоча не ідеально - був би дріт товщий) використовував це OWNER 50656 Honryu Tenkara (бронза) №9:
Ще з таких крупніших, використовував OWNER 50922 №10, але (ну це чисто людський фактор) - мені не подобається коли кінчик жала загнутий до середини. А навпаки, подобається мені коли вушко зігнуте до жала - поводок я заводжу зі сторони жала.
І ще, вище в постах згадувалось про нумерацію розмірів гачків. Наприклад якщо взяти для прикладу реальні розміри OWNER 50656 №10 і OWNER 50152 №10 - ну то взагалі не до порівняння, правда Pavel K це описав.
Здається все...
з.і. Вже набрав самих різних Дренанів - в цьому сезоні буду тестувати.
з.і.2 З вигляду сподобались мені Colmic B957, та й Plitkar-ю я довіряю, от тільки для фідера я віддаю перевагу вушку, а не лопатці - якось за поводок на вузлі спокійніше... ІМХО.
Востаннє редагувалось SAS в 06.01.2012 10:39 am, всього редагувалось 1 раз.