Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

В мене в ставку завелися ондатри

В мене в ставку завелися ондатри

» 28.03.2010 09:22 pm

В мене в ставку завелися ондатри. Десь за пів дня спостереження вони тянули в зубах біля десяти риб, і це тільки що я бачив.Допоможіть будь-ласка як їх позбутися.Інакше с такими темпами до кінця літа не залишеться ні одної риби.

saha

Повідомлення: 3

Re: В МЕНЕ В СТАВКУ ЗАВЕЛИСЯ ОНДАТРИ

» 28.03.2010 10:35 pm

Тобі в розділ мисливство.Там аси сидять :D Тут такі ж самі ондатри :D :D :D

ryvak
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 1629

» 29.03.2010 11:01 am

Вперше чую щоб ондатра рибою харчувалась :shock: Може то видра?

seyvalter

Повідомлення: 289

» 29.03.2010 12:54 pm

Це скоріше всього :!:Ондартра не їсть риби взагалі.

Арго

Повідомлення: 3692

» 29.03.2010 03:49 pm

Арго написав:Це скоріше всього :!:Ондартра не їсть риби взагалі.

Їсть! Також думав що не їсть але троха погугливши знайшов отаке:
Харчуються прибережними і водними рослинами — очеретом, рогозом, осокою, хвощамі, стрілицею, рдестом. Навесні ондатра годується молодими стеблами і листям, літом і осінню - прикореневими частинами і кореневищами, взимку тільки кореневищами. Поїдає також сільськогосподарські культури. Рідше, коли рослинної їжі мало, їсть молюсків, жаб і дрібну рибу.

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0

Порада для saha - щоб не їла рибу ондатр треба годувати - встановлюєш годівнички і всяку там бульбу, голубці, борщ і все що залишається в дома після обіду несеш своїм новим прибульцям :lol:

П.С. Ондатра в ставку дуже корисна зимою - вона сама робить продухи щоб було де носа виставити і подихати свіжим повітрям - а від того і рибі краще дихається :wink:

Gonduras

Повідомлення: 104

Re: В мене в ставку завелися ондатри

» 29.03.2010 04:15 pm

я теж думаю що якщо то ондатра а не видра, то краще залишити її в спокої! з неї буде більше користі ніж збитку! згадайте ту ж щуку яку спеціально пускають в стави щоб вибивала хвору рибу + ганяла здорову (швидше рости буде) + буде під"їдати водорослі, молюсків і т.д + водойма виглядатиме "живішою"... та й пише людина - рибу вона ловить лише з голодухі!

seyvalter

» 29.03.2010 05:39 pm

Десь за пів дня спостереження вони тянули в зубах біля десяти риб, і це тільки що я бачив
Хлопці що ви говорите,та в тому ставку за місяць часу залишиться лише одні ондатри і видри.Якщо вона їсть рибу,то пепремішай з щурячою труткою,але добре,і підложи на мостиках.Проблема пропаде відразу.Я згадав як мій сусід по дачі виводив їх зі свого озерця.Наїлись трутки добре і пропали :!:

Арго

Повідомлення: 3692

» 29.03.2010 05:48 pm

можна біля нори поставити сітку або сильце (якось двічі за ніч викидав ондатру з опущаної в воду підсаки :D , плавала під берегом до нори і влітала)

seyvalter

» 29.03.2010 05:59 pm

Арго написав:
Десь за пів дня спостереження вони тянули в зубах біля десяти риб, і це тільки що я бачив
Хлопці що ви говорите,та в тому ставку за місяць часу залишиться лише одні ондатри і видри.Якщо вона їсть рибу,то пепремішай з щурячою труткою,але добре,і підложи на мостиках.Проблема пропаде відразу.Я згадав як мій сусід по дачі виводив їх зі свого озерця.Наїлись трутки добре і пропали :!:

В мене (я родом з села) в шкільні роки був також невеликий став. Одного року також побачив там ондатр - і нічого страшного. Пожеруть троха хвору і немічну рибу, а там і рослинність підніметься і вони то перестануть робити. Трава їм більше довподоби. А про їх користь я вже тут писав.

Gonduras

Повідомлення: 104

» 05.09.2010 07:28 pm

saha!Не переживай.Ондатри виганяють виводки з місця,де вивели молодняк.Тому багато їх не буде.
А якшо зловити,то потім братва підтягнеться :D :D :D спокою полюбому не дадуть.Хіба останній виводок лишається зимувати.Але вони весною йдуть.Старі лишаються.

Юрка Качмарик

Повідомлення: 144

Повернутись в Розмови про все

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей