Про гребінку нарив у тирнетах, сам не користувався, тільки планував зробити-попробувати ( там пише- на стадії проектування) Але то вже пройдений етап , дані від 15.00год застаріли. На даний момент погоджено і виготовлено такий собі speed-lock на кожному метрі якоря завязаний простий вузол, за який і фіксується шнурок. Швидко закріпив -швидко розпустив. В слайдах це так:
Так як виходити на човні мені заборонили Держфлотнагляд і група небайдужих товаришів , то я хоч писати про човни буду. Бо дуже хочецця Про оцю штуковину:
При частій зміні глибин, щоб не перев,язувати постійно шнурок, для кріплення піднятого якоря ( ніякого болота в човні, якір утримується за бортом) Працює по типу кріплення грузила для дроп-шоту
Такий-собі бардачок - на запальничку, зівник, пласкогубці і тд а то як завжди, щука скаче по лодці, вимахуючи прикушеним воблером, а ти шукаєш, куда ж то корцанг закотився...
От вчора і і поклеїв з куска банера і половинки лік-паза.
Підігнали на днях добрі люди моторчик, за недорого. Двох-сильна двох-тактна Ямаха, забрендована як Марінер, в повному розквіті сил , всьго-навсього 28 років. отака-
Почті як нОвенька Я, ясне діло, не витримав- розібрав її в перший-же день
І навіть знайшов кілька моментів, які японцями були упущені при конструюванні. І усунув їх. Болгаркою, бля. Кіношка з першого виходу на воду- тиць
Така от прелюдія.
Вирішив я цей мотор до свого човна присобачити. транця ж на моєму Барк-260 зроду не було. То я вигнув з різьбової шпильки (М8) пе-подібну рамку. Підібрав до неї комплект гайок- шайб- баранців- гроверів.
З куска банера і відрізка ПХВ-тканини для човнів зклеїв верхнє кріплення транця.
Понабивав люверси і підібрав шнурок підходящої товщини.
Приліпив цю блямбу до човна.
З куска фанери 15мм вистругав транцеву плиту
Приклеїв до неї клеєм ПВА посилюючу пластину
Полакував у вівторок якоюсь морилкою, посверлив дірки під рамку, зібрав все докупи і в середу поміж роботу погнав на Наварію обкатувати своє дєтіщє.
Заодно забацав на моторі стопор ліфта, бо не було. В оригінальних Ямахах стопор є, а ті, котрі Марінер, в задумі певно йшли, як докатки для катерів і піднімати їх нікому не треба, хзн. Я доставив, шо мені лишню дірку просверлити тяжко?
Тим не менш, мотор з транцем прикатав, правильний кут транця баранцями виставив, доночникам рибу пополохав, зашибісь Вже вдома перекрутив рамку транця з баранців на стопорні гайки (у фіксоване положення), лишні куски різьби обрізав, ще разок полакував.
Всі аксесуари FASTen легко і дуже швидко встановлюються / знімаються за допомогою універсального замку FASTen. Дивіться відео: https://www.youtube.com/watch?v=PTY7O2GbBbI
Професійний двокомпонентний поліуретановий клей Аква Крузер для швидкого і якісного ремонту і тюнінга надувних човнів з ПВХ тканини:
Абсолютно ексклюзивна новинка для надувних човнів ПВХ, байдарок, RIB Клапан Bravo Super 2017 (2в1) Клапан об'єднує: - повітряний клапан для наповнення балонів повітрям; - запобіжний (перепускний) клапан.
Після завершення накачування надувного балона, просто треба закрити кришку і Супер клапан Браво буде автоматично захищати човен, нацьковуючи надлишковий тиск.
Важливо для тюнінгу або ремонту човна - Супер клапан БРАВО 2017 також взаимозаменяем з клапаном БРАВО 2005. Тобто, клапан може бути встановлений в гніздо (фланець) клапана БРАВО 2005, а це актуально при заміні зношених клапанів і при бажанні легко і просто встановити підбурюючий клапан надлишкового тиску на човен (немає необхідності робити додатковий отвір в надувному балоні). В клапані Bravo, так само встановлений захист робочих поверхонь від попадання пилу / бруду / сміття.
Для Всіх, хто запитував, з'явився в Україні і клапан Bravo 2001 (підходить і для заміни /ремонту клапана БРАВО 2000)
Зробив собі таке днище. Трохи поплавав на ньому, потестував і тепер можна похвастатись. Монтаж-демонтаж при накачаних балонах, плюс жорсткий кіль бонусом. Ходив з цим дном на глісі 27 км/год. https://m.youtube.com/watch?v=z8ECfFfhdHI поправив, тепер ссилка робоча.
Курсовой стабілізатор Bravo. Встановлюються на надувний балон плоскодонних моторних човнів ПВХ і кільовох човнів з невеликою кілеватостью транца, по одному на кожну сторону (див. фото), що забезпечує кращу курсову стійкість, а також сприяє суттєвому зниженню радіусу розвороту.