Добре ми зробили що не рванули на затоптані береги Стиря а зразу переключились на торфовища - зранку (почали ми десь коло 9-тої насправді а закінчили 12:30) в нас на кожному новому місці було 1-2 щучки, потім затишшя зміна місця і знов на першій-третій проводці мусіла бути щучка. Загалом зранку водойма нагадувала щучий супермаркет в якому різко впали ціни на малька і всі від мала до велика побігли набивати собі пузо тим що попало на очі. Місць щучого бою було стільки що переміщення між ними зводились до переходів по 15-20 метрів. А коли в 20 метрах від нас відбувся вихід за мальком на поверхню реального щупачиська, який тричі з інтервалом 1-2с роздирав водну поверхню,

одразу стало зрозуміло звідки виник термін «крокодил»
Так як бій відбувся в зоні Solt-a то я відвернувся і почав закидати Даміковського Баглера в точку з якої 10 хв тому вже витягнув 800г щупачка і в якій на блешню вже не брало. Тільки но я встиг його обловити (попри заяви декого, він як і Пірамі 5,5 обловився на першій ж рибалці

. Може то мені знижку вимагати за рекламу?

) і посадити щупачка на кукан як почув фразу "Єсть", більше Паша вимовити нічо не міг а вираз обличчя був такий:

...
Solt i zdoby4.jpg
В звязку з обставинами лову (жахлива трава і мілина) снасть моя під УЛ не підпадла, тому за свої враження промовчу. А от виважування Solt-ом 2кг щуки на лайтову Мегу (2-12г) і шнур 0,12 було дійсно екзаменом який спін успішно пройшов і купою аденаліну. Частку якого я стибрив витягуючи рибу з води (руками, бо підсак ми лишили в машині як нефартовий) ну і

що в звязку з передозом адреналіну в нас обох було процесом сумбурним і ще деякий час дивлячись на руки ми будем його згадувати

.
З цього моменту я серьозно налаштувався на пошук крупного екземпляра і перебирав щучок одну за одною але не сталось, після обіду активність хижака впала до норми. В результаті мене крім 8-ми хвостів було ще 2-3 промахи, 4 удари, 2 виходи без атаки і 1 схід.
Що дійсно зарулило - на Люсокс №3(фаворит дня) вдалось спровокувати щуку на повторний удар, після удару без засічки різко зупинив проводку, дав блешні опасти в манері коливалки і трохи різко включив пелюстку -щука подивилась на скалічену жертву яка з останніх сил намагається втекти, розвернулась і прицільно сіла на гачки. Звичайно все відбувалось на глибині в 40см, фактично як "на долоні".
Що потішило душу українця - після обіду почав зтікатись народ з усіляких затоптаних місць, всі розказували що ото погода не така, тиск і т.д.