Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Спінінг УЛ (балачки)

Спінінг ультралайт: прути, катушки, шнури, приманки, тактика та техніка

Re: Ультралайтові прути і катушки

» 26.01.2011 08:05 pm

процес отримання досвіду на власних помилках-найцінніша складова будь-якого хоббі.А гроші вторинні.

oleh

Повідомлення: 626

» 26.01.2011 10:49 pm

Ребята, ну честно, сижу в шоке :shock: ... Не обижайтесь, но вы слегка зажрались :ponty :D . Я увлекаюсь ультралегким спиннингом немного дольше некоторых тут, и такой подход просто шокирует. Почему неможет быть дешевле 3000грн.? Да запросто! У меня самая дорогая катушка стоила 360$, и я фиг отдам больше за катушку, но это лайт, а на УЛ сейчас стоит катуха за 70уе весом 210г и отлично работающая с шнурами, и я непонимаю чем (ключевой вопрос!!! Visco, Taras_k, Smutok) чем мой УЛ, хуже вашего? :D
Очень надеюсь на ответы. Возможно я чего-то недопонял в моей УЛ практике :)

seadoo

Повідомлення: 156

» 27.01.2011 10:52 am

2 seadoo
Нічим не кращі наші комплекти відносно вашого, якщо ваш - вас повністю влаштовує :D...
Всі хто писав про дорожчі УЛ-комплекти, не є торговими агентами якогось виробника чи компанії реалізатора, тобто, прийшли до дорогих снастей своїм корявим шляхом (частково із допомогою справжніх гуру-родбілдерів, які, на жаль, не опускаються до рівня дискусій на кшталт цієї :))...
Найкраще про ціну спінінга може сказати людина яка його складає, із катушкою складніше - їх, наразі, ще не складають )))...
Отже, якщо сумувати ціну високомодульного бланка + ціну корку + титанових кілець + держаки + клеї + лаки + обмотку + іншу фурнітуру (все замовлене оптом і більшість у прямого виробника чи прямого дистрибютора без посередників) то ціна зібраного спініга не може бути нижчою 150 у.о (повірте на слово - я цікавився :D і це не враховуючи ціни роботи самого білдера).
Тобто - спін (підкреслюю - хороший УЛ-спін, не БУ з невідомими дефектами і мікротрішинами) коштує 1200 грн (це без роботи білдера, без жодних накруток посередників, витрат на магазини, продавців, розмитнень і т.п.). Якщо накинути (скромно накинути) всі накрутки - виходить не менше 2000 грн...
За ці гроші ви отримуєте УЛ-спінінг, який повністю задовольняє ваші вимоги до снасті і практично гарантовано прослужить вам не 1-2 сезони, а значно довше...
Тепер деякі спостереження про дещо дешевші УЛ-спіни...
Візьмемо для прикладу Норстрім Ареал...
Хороший по всіх параметрах УЛ-спін за ціною в межах 1500-1600 грн...
Ніхто особливо не афішує дану інформацію, але із усіх моїх знайомих спінінгістів в яких даний спін є чи був - УСІ ламали його вершинку (всі з різних причин, але факт). І більшість з цих власників замовили собі нову вершинку, яка, до речі, не підходить по діаметру стику до нижнього коліна :shock:..., тобто, спінінг без підгонки родбілдера стає дефективним апріорі :?...
Тобто, зекономивши 500-600 грн на реально хороший спін - люди уже переплатили купивши запасні коліна до цього дешевшого аналога за +/-600 грн... І заробили собі хронічну боязнь і невпевненість в надійності свого спіна - що значно гірше ніж переплачені гроші!
Не думайте що це стосується лишень Норстрімів - поцікавтесь у продавців наскільки часто їм замовляють вершинку-вклейку від кінгфішера :D...
З катушкою ситуація на порядок складніша...
Я б щиро хотів дізнатись яка катушка у seadoo вагою 210 гр за 75 у.о. (що є рівним 600 грн)...
Про виробників не хочеться дискутувати, але щоб зрозуміти які котушки найкраще відповідають вимогам УЛ - варто відвідати низку офіційних змагань в різних областях :D... Повірте, що ви там не побачите катушки дешевшої за 2000-3000 грн (бувають лишень одиночні винятки).
Так чому спортсмени викидають гроші на такі дорогі комплекти :?: - відкрию один секрет :D...
Спорт - далекий від звичайної рибалки... Там немає можливості перейти у зручне для вас місце де немає ні вітру, ні хвиль, підходяща для вас глибина і рельєф чи просто вас те місце пре... Кожен спортсмен ловить рибу при вкрай складних умовах - вітер, хвиля, відсутність підходів до води, неможливість довільного пересування берегом, вкрай запресована і налякана риба, і т.п.
При цьому він працює на результат команди і не має часу на розплутування борід (навіть якщо це одна борода за рибалку), залазити в воду щоб відчепити приманку (це заборонено якщо глибина вище коліна), чи якісь інші дебафи...
Тобто, він змушений використовувати висококласні снасті із запасом тяги і міцності, в стабільну роботу яких він свято вірить :roll:...
Можливо, саме за рахунок таких снастей і навичок ловити рибу в екстремальних умовах 90 % спортсменів зуміє зловити рибу коли вона не клює в інших рибалок зовсім :), а це значним чином підвищує як власну віру в свою снасть, так і в самого себе, що ще більш важливо...
ПСи. Все що написано в пості - це ІМХО, не варто всім кидатись і купувати снасті за 3000-4000 грн. Кожен до цього прийде з часом сам, або не прийде - це не значить що він фіговий рибак - просто людина простіше ставиться до процесу рибалки і має якість свої власні критерії розуміння її "вдалості" чи "провальності" :D...
ПСи2: все пішов переносити пости...

Smutok
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 671

» 27.01.2011 11:25 am

seadoo
При переході на нові і більш хороші снасті я починав для себе відкривати все нові відчуття від рибалки так як попередні мої снасті глушили і не передавали в руки тих приємних відчутів покльовок навіть коли риба ледь торкнулась приманки, дешеві снасті глушили це все ще до кінчика спінніга і від цього я взагалі інколи задавався питанням чи є риба там де я закидаю приманку. В більш хороших і дорожчих речах все трохи по іншому і інколи ведеш приманку чуєш маленькі смики (і вже точно розумієш де зачепи травинок а де і менно вона рибка), просто риба пробує приманку, туцяє її, це відчутно і тоді починаєш думати "так риба є, не хоче брати, можливо кинути щось інше по кольору чи по розміру" і звідси получається результат, в іншому випадку пара забросів риби нема в голові думки "навіть не сіпнула" після цього звісно же перехід на друге місце чи взагалі втрата азарту і т.д.
Чесно кажучи тяжко описати чому так а не інакше, тому що до цього потрібно дійти дійсно самому. І знаєте після цієї дискусії я задаю собі запитання потрібності от цих порад новачкам адже якщо не дійшов до того сам то і розуміння снасті не буде. Адже можна дати починаючому хорошу снасть в руки і він може не зрозуміти що в ній хорошого....

Це щось по типу коли людина починала з жигулів а зараз пройшовши через ряд інших машин їздить на новому мерседесі з салону розуміє в чому переваги авто, на відміну від тих людей які з самого першого досвіду одразу їздили на новеньких мерседесах з салонів. Як приклад просто.

На питання "чем мой комплект хуже вашего" відповім одним словом - Чуйка.

_Visco_

Повідомлення: 51

Re: Спінінг УЛ (балачки)

» 28.01.2011 12:58 am

Катушка в мене Абушка Кардинал 501. Старої моделі на 10підшипників :) Зараз таких не випускають. Так і не звик до малої шпулі, перейти з 2500s на 500 це потреба в збільшенні обертів, а в цілому катуха на УРА справляється з своїми задачами.
Visco, я поняв що ваш "кайф" від рибалки це- чутливість снасті... ну... якщо вам для відчуття ЛАЙТ снасті треба віддати 800-900уе за комплект, я вам щиро (дійсно щиро) співчуваю. Не подумайте що я сноб якийсь, сам купував не раз і Лумісів і японців і витрачав купу купезну бабосів на снасті))).
Норстріми (чисте ІМХО) взагалі для себе не розглядаю як.... ну ніяк короче не розглядаю :) . А вот наприклад 6010imx в зібраному стані можна придбати за +/-200уо. а це одне з найкращих, не побоюсь цього слова, в світі УЛ вудилищ.
Якщо говорити про кастомні палки- чому саме титанові кільця? :D Ну серйозно, чому? А чому саме високомодульний бланк? Чому не низько-середньо модульні японці. Це ж класика УЛу. Ну це я вже в матчасть поліз, соррі.
Короче, наприклад- S781-MHX(35уо)+Комплект Алконайт(приблизно 35уо)+ EVA(10уо)+француз(3,5уо)=83,5уо. Плюс робота по зборці+/-50уо. Це 133 доллара. Повірте це відмінне вудилище. Ну це наприклад я написав. (про МНХ, та й про все інше, пишу з власного досвіду, а не з відгуків в інтернеті)
Взагалі я хотов поговорити не про це... для себе я УЛ розумію як максимальне ускладнення боротьби з найменьшим суперником, отримання максимально можливих відчуттів як від покльовки так і від виважування любої риби. І коли я виважую чергову форельку, ну або голавлика, і роблю це з комфортом для себе, мені глибоко начхати на ціну снасті.
П.С. Чуть не забув))) Я незнаю як можна порівнювати спортфішинг і РИБАЛКУ. Ловля риби на кількість, і на час, виключна робота на результат, мені це нагадує промисловий (конвеєрний) вилов риби.

seadoo

» 28.01.2011 01:26 am

:) Не треба спорт зрівнювати з промисловістю.Це 2 різні поняття в корні.Просто в спорті є :вище,сильніше,швидче-тобто конкретний результат,там немає місця на лірику (кайфанув під час виважування,насолоджувався проводкою і т.д)-це прерогатива РИБАЛКИ-отримати гармонію.
Просто дана розмова перейде в непотрібні спічі.Я люблю рибалити,люблю змагатись,іноді не люблю змагатись,а іноді тащусь від того що не хочу рибалити ,але мушу -бо змагаюсь :D .Просто точно знаю, що якщо людина робить певні речі професійно то вони граничать з мистецтвом.І в тому руслі хороший,правильний спортфішинг щільно пересікається з душевною,гармонійною рибалкою

ryvak

Повідомлення: 1634

» 28.01.2011 01:36 am

seadoo написав:П.С. Чуть не забув))) Я незнаю як можна порівнювати спортфішинг і РИБАЛКУ. Ловля риби на кількість, і на час, виключна робота на результат, мені це нагадує промисловий (конвеєрний) вилов риби.

Мабуть можна порівняти...
Рибалка це насамперед чесна боротьба з рибою (природою можна помилуватись і на шашликах :) ), а спорт це чесна боротьба і з рибою і з суперниками (двойний кайф :) ) ІМХО :hi

Plitkar
Львівська поплавочна ліга

Повідомлення: 398

» 28.01.2011 02:48 am

seadoo написав:Visco, я поняв що ваш "кайф" від рибалки це- чутливість снасті...

Так, але не тільки це, ви ж самі знаєте.

seadoo написав:ну... якщо вам для відчуття ЛАЙТ снасті треба віддати 800-900уе за комплект, я вам щиро (дійсно щиро) співчуваю.

Мені мої снасті обійшлись дешевше.

seadoo написав:отримання максимально можливих відчуттів як від покльовки так і від виважування любої риби. І коли я виважую чергову форельку, ну або голавлика, і роблю це з комфортом для себе

Так, так, саме так.

seadoo написав:мені глибоко начхати на ціну снасті.

Мені теж начхати, але з дешевими прутами цього не отримати в повній мірі, чи в більшій.

_Visco_

» 28.01.2011 08:41 am

_Visco_ написав:з дешевими прутами цього не отримати в повній мірі, чи в більшій.

Нажаль, нажаль ви впевнені що цінник є критерієм робочих характеристик бланка. А є Матагі, МНХ, Батсон, Фенікс. Більшість ул бланків цих виробників коштують до 50уо.

seadoo

» 28.01.2011 11:03 am

Ну значить ми українці як завжди самі розумні а дурні японці з американцями роблять дорогі спінінги і катушки так для фану.
Тут підтверджується думка що до снастей треба іти самому, наступити на граблі пару раз а потім прийти до своєї снасті. Насправді наша розмова ніколи не найде істини, тому як вона в цій ситуації в кожного своя. І те що для нас дорого десь норма, тільки нам прикро що в нас така ситуація ось ми і починаємо знаходити варіанти з чого би то зліпити хорошу річ. Я розумію що є пристойні бланки якихось виробників за смішні гроші і вони закидають приманки, тільки знаєте що я для себе усвідомив, взагалі, не тільки в рибалці то це те що хороші речі дешевими бути не можуть. Я чомусь втратив цікавість доводити речі які доведені давно.
Так я згідний що дешевими спінінгами можна ловити, так я знаю це так як сам ними ловив, але в людини завжди буде бажання тягнутись до кращого. І на жаль а може і на радість, краще таки в 90% буде дорожчим.

P.S. Я ось думаю, коли до зарубіжних виробників дорогих снастей дійде, що то марна справа, адже речі в 2, 5, 10 раз дешевші працюють же так само, навіщо вони цим займаються.

P.S.2 Давайте проведемо експеримент, наприклад, ви заходите у магазин, вам повідомляють що ви 10000 покупець і для вас є два подарунки на вибір, вас підводять до стійки магазину на якій лежать дві катушки Шимано Ексейдж і ТвінПавер, в однаковій вазі з однаковим розміром шпулі (тут розуміється що з параметрами катушок ви добре знайомі): ваш вибір? (нагадую національність українець залишилась там позаду, то на рахунок ціни :) ).

_Visco_

» 28.01.2011 04:17 pm

Не заходив на форум 2 дні, а тут таку дискусію розгорнули :D
Перечитав пости, і що саме цікаве, так всі праві, але притому сперечаються, хто "правіший". :)
Просто спочатку питання, яке спровокувало дискусію, задала людина, яка тільки починає своє знайомство з УЛ спінінгом, але ніяк не спортфішингом.
І я міняв палки, тому що поступово у мене формувались нові вимоги до спіна. Але в тому і суть, що це було осмислено. І я не казав, що дорогі снасті не варті своїх грошей. Сам хочу Фінезу і Мажор Крафт Слайсер з магнієвими твінпауерами всякими :) , але мушу до того сам прийти, і коли я буду купувати ці снасті, я буду точно знати чому саме ці, а не інші.
Дайте новачку в руки Гаріка, чи Фінезу, чи Талон, він не зрозуміє за що він заплатив такі гроші!
Особисто я вважаю, що поки не спробую той самий KingFisher MicroJig, то і не зрозумію чим Фінеза краща.
Давайте уявимо, що у людини немає 4-5 тисяч гривень на супер-пупер УЛ, а ловити хочеться, хоча б тому, що от конкретно це воб подобається і хочу ловити на нього, і все! Ну буває таке, навіть в мене було! :D В результаті такий новачок купить щось дешевше, і скоріше за все це буде непоганий комплект, але він вже буде переконаний, що це Г, бо так сказали мудрі дядьки на форумі. :) І в результаті, віра в снасть вбита в зародку, рибак спихає всі невдачі на снасть, сам ніфіга не вдосконалює свої вміння і навики. Про довге і щасливе життя із спіном можна забути. Але ж риба, падла, не ловиться, ну я їй покажу! І наш новачок береться за сіточку. :D (можете не вірити, але сам був свідком подібної ситуації, по дурості ляпнув людині, що в неї спін г..., поганий одним словом. ледве потім навернув на путь істинний :shock: )
Якщо говорити про чуйку, за яку всі так б"ються, то це поняття взагалі суб"єктивне... Не уявляю як можна словами описати новачку, що у одного спіна чуйка краща, а в іншого гірша? :) Та і при використанні різних приманок чуйка буде трактуватись по-різному.
Фффф... Написав купу своєї імхи, може зайвого, хай модери потруть, якщо треба.
Але все що я хочу сказати, що еволюція спінінгуя неминуча, пройти він її має сам, і тільки сам має вирішити де зупинитись. Комусь американці з японцями, а комусь китайців з корейцями з головою вистачить.
Сперечатись не хочу, кожен має право на власну думку, і кожному вирішувати, до якої з думок прислухатись, чи залишитись при своїй.
:D
З повагою

Fishkeen

Повідомлення: 361

» 28.01.2011 08:35 pm

_Visco_ написав:Я розумію що є пристойні бланки якихось виробників за смішні гроші і вони закидають приманки, тільки знаєте що я для себе усвідомив.............

Що ви усвідомили, якщо ви їх ніколи в руках не тримали :D . Ось до чого я все веду- половили трьома-чотирма палками і ви вже готові щось радити, а щось критикувати в беззаперечній формі.
..
Я пишу виключно про речі якими користувався або користуюсь, тому і беру на себе відповідальність щось комусь підказати. От така конструктивна бесіда. :)

seadoo

» 28.01.2011 10:34 pm

Начитався і тепер здається, що мій Avid, хоч він і не УЛ(до УЛ ще не дійшов), то якесь Г.

П.С.
_Visco_ написав:...хороші речі дешевими бути не можуть.
ви абсолютно праві, але далеко не всі дорогі речі - хороші.

user106

Повідомлення: 64

» 29.01.2011 06:59 pm

Скажу кілька слів від себе, з власного досвіду...

Хочеш спробувати УЛ - для початку розраховуй на суму близько 150-200 долл. за комплект.

Катушка... З спортсменів багато хто використовує бюджетні катухи, і виступають з ними дуже навіть успішно. Від катушки не так вже й багато залежить - найголовніше, щоб вона не заважала процесу :) Тобто щоб не кидала петлі і мала достатньо плавний хід. Денис з "Upstream"-у поставив на свою Ексію шнур дайва турнамент 4 лб - і абсолютно не жаліється на петлі. А шнур цей надзвичайно тонкий. Нові моделі бюджетного шимано, наприклад Катана, тепер виходять зі шпулею з скошеним бортиком - значно зменшує імовірність того, що ваша петля вилетить зі шпулі. А якщо збираєтесь ловити на тонкі лєски - то можна брати щось типу Катани, Нексейва 1000 і не задумуватись... Сам пробував тисячний нексейв на лєсці 0.12 - жодної петлі за рибалку так і не було. Але всеж... Дорогі катухи варті заплачених за них грошей! І, як на мене, ті, хто кажуть "чим той твін павер чи лувіас кращий за мій заубер?" ніколи не ловили першими. Та ж Nexave 1000FB. Виграв я її на змаганнях, і вирішив спробувати. Важить 210 г, хід приємний, легенький, проблем з петлями не було, але коли є з чим порівняти... Після мого твіна дуже вже вона мене відволікала - нема підшипника в фішці на ручці - я одразу це відчув, хід не такий шовковистий, не так класно збалансований ротор. Для освоєння спінінгу це непоганий вибір і мої зауваження зовсім не критичні. Але "до доброго звикаєш швидко", і різниця для мене дуже навіть велика :) Тому якщо маєте можливість - купуйте хорошу катуху і не пожалкуєте! Але, звичайно, поцікавтесь відгуками перед покупкою.
Оптимальний мінімум - це Shimano Nasci, краще - щось з японців типу Biomaster - мені сподобався, гарний апарат...

Спінінги... ІМХО, не варто витрачати гроші на всілякий непотріб типу джексонів, робінзонів і т.п. Хоча давно вже не тримав спіни в руках з цієї цінової категорії, але там напевне мало що помінялось.
Щось більш-менш підходяще починається з Кінгфішер Уди, Мікроджиг, Банакс Ультра. З недорогих норстрімів і Айко ще нічого не пробував, сказати не можу. Якщо більше тягне на мікроджиг - берем щось з вклейкою, потрібен універсал - Уди, ультра(з лайтів мені дуже сподобався Favorite Professional до 7 грам...)
Є в мене кінгфішер Уди. Трусив його в магазині, брав на тестову рибалку - вродє непоганий прут. Непогано загружається мікрухою від 0.7 г + приманка, 1.2 грами - вже класно грузиться і кидає. З воблерками і вертушками також доволі приємно працювати. Придбав я його в минулому році, збирався ним ловити з лєскою - мікрушка, річечки - воблерки, колебалочки, вертушки. Перша ж рибалка - змагання в Жукові. Треба було ловити на мормишки. А він їх не кидає! Летить куди завгодно - вгору, під ноги, в сторону - тільки не туди, куди мені треба. За змагання я так і не зміг навчитись ним кидати. Але спінінг своїх грошей вартує!
І стало мене тягнути на Daiko Featherweight... Трусив я їх давненько в ЗК, не міг їх зрозуміти, і думав - який ж дурень придбає собі цей недешевий і відстойний спінінг :D Але прийшов час, і я почав розуміти, що цим "дурнем" певно стану я :D , а Featherweight - саме те, що мені потрібно! Для лєски, річечок - має бути бомба! Взяв його на тест в Карпати. Яка ж фантастична палка! Наскільки приємно нею працювати, як легко, далеко і точно кидає приманки! На змаганнях в Шеплі з берега Луцькі спінінгісти дивувались дальності закиду дуже махонької мормишки. І головне - абсолютно без зусиль, спінінг робить все сам! Просто казковий прут! Довелось придбати))

Половив я багатьма комплектами, і для себе висновок зробив один. Просто ловити можна і недорогими снастями, але між ними і класними(читай - дорогими) комплектами все-таки прірва... Прірва в задоволенні від використання, а для цього ж ми їх і купуємо :)
Якщо ти початківець - НЕ варто одразу бігти в магазин і купувати дорогу палку!(умовно - 300 дол. і вище, хіба є достатньо фінансів, щоб можна було спробувати почати з снасті такого класу, а в разі чого - купити ще кілька :D ). Без розуміння, для чого тобі потрібен саме цей спінінг найімовірніше не зробиш вірний вибір, а спінінги, як на мене, - це дуже часто вузькоспеціалізовані інструменти...

StriDer

Повідомлення: 212

» 01.05.2011 08:46 pm

Нарив суперову статтю про ультралайт спінінг, там все чудово описано в 16 частинах про спіни, катухи, приманки, для початківця досить пізнавальна й розяснювальна статейка. Ось вона - http://sfish.ru/content/archives/index.php?SECTION_ID=124&ELEMENT_ID=772&JOURNAL_ID=173&ARTICLE_ID=802

jerkman

Повідомлення: 285

Поперед.Далі

Повернутись в Ультралайт

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей