Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Як запасти на зиму стратегічний запас Живця

Все про зимову рибалку: зимові вудки, ящики, шнури, мормишки, балансіри, бури, пешні, жерлиці

Re: Як запасти на зиму стратегічний запас Живця

» 06.11.2009 11:05 am

Во!,я ж казав що кормити нетреба! Треба десь нарити бочку!

seyvalter

Повідомлення: 283

» 06.11.2009 05:25 pm

Це може бути паяна пластмасова бочка для закваски капусти, можуть бути бочки із різних підприємств. В нас народ багато бочок брав на Датському Текстилі :)

Sokalskuj

Повідомлення: 148

» 06.11.2009 05:34 pm

Десь маю файну бочку, треба тільки з неї змійовика викинути :lol: :lol: :lol: !

seyvalter

» 12.11.2009 04:31 pm

Стратегічний запас живця створено!(у бочці)- буду звітувати!
В пошуках живця забрели до зливної ями біля запрещонкі - малька карпа - хмара! Два рази опускаєш підривку - відро без води (такі по 2-3см- окуньові)! Митьево з товаришом зорієнтувались і "зарибили" наше водосховище шістьма відрами карпиків! :)

seyvalter

» 27.12.2009 12:41 am

seyvalter написав:Стратегічний запас живця створено!(у бочці)- буду звітувати!
В пошуках живця забрели до зливної ями біля запрещонкі - малька карпа - хмара! Два рази опускаєш підривку - відро без води (такі по 2-3см- окуньові)! Митьево з товаришом зорієнтувались і "зарибили" наше водосховище шістьма відрами карпиків! :)

То шо зарибили водойму, молодці, побільше би таких рибаків.
Цікавить як поживає той стратегічний запас живця, а то у людей проблема, рибки дохнуть :? ,не можуть причину оприділити http://www.rybalka.com/forum/showthread.php?t=1221

nazaruch
Львівська обласна федерація риболовного спорту
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 203

» 28.12.2009 12:33 pm

Все гаразд, (тому і не писав), бочка 100 літрів, приблизно 300 живців(карась), не кормлю, воду міняв раз, стоїть в літній кухні, там досить прохолодно, в морози накривав, втратив 2-3 живці - були покоцані щукою і загнулись! Вчора виносив хлопців "вигулювати" на жерлицях :D

seyvalter

» 28.12.2009 12:58 pm

В мене живець зберігаеться на закритій лоджії в звичайній емальованій виварці (40 л). А ле в ній обов'язково стоїть акваріумний аератор. Для такого маленького об'єму аератор необхідний!!! Живця в ній від 50 до 150 шт. Причім туда часом повертається і використаний живчик.
Основні правила прості - чим живчика більше, тим частіше треба міняти частину води (раз на тиждень мінімум). Чим ємність більша - тим потреба в зміні частини води менша. Аератор - обов'язково. Звичайний акваріумний міні фільтр (помпа+аератор). Все чудово зберігається і живе. Робив декілька різів експерименти - з рибалки привозив живого дрібного окунця і плотвичку. Живуть. Всі разом - і карасики, і окунці. Без аерації гинуть в першу чергу окунці, потім плотвичка, потім карасик. Ніякого годування. Холодна, чиста вода+повітря і все.

Pavel K

Повідомлення: 1495

» 05.12.2010 08:21 pm

мене цікавить таке:
в мене є акваріум на 30л чи нормально в ньому без аератора тримати 20 карасиків + 10 рибок інших видів, все на живця.

Чорнобай Павло

Повідомлення: 51

» 05.12.2010 09:34 pm

Воду прийдеться міняти два рази на добу. Колись пробував такий спосіб: вибирав горнятком воду і з крана під напором заливав. Крім свіжої води була ще й додаткова аерація.
Для прикладу, нераз приходилося тримати карпів або карасів в ванні, так от з десяток карасів в районі 1кг "видихали" повітря з води (повна ванна) за день.
В принципі треба дивитися, якщо риба вже хапає повітря, то треба міняти воду "срочно", але бажано ще завчасно це робити.
Простий аератор це - звичайний насос з трубкою в воду і час від часу покачати повітря (кілька разів на день)

giorgio

Повідомлення: 762

» 06.12.2010 11:57 am

Чорнобай Павло написав:мене цікавить таке:
в мене є акваріум на 30л чи нормально в ньому без аератора тримати 20 карасиків + 10 рибок інших видів, все на живця.

Залежно від терміну зберіганя! якщо суткі-двоє - то в холодку проживуть, якщо мова йде про тривале зберігання - то ні! Люди! аератор коштує 50 гривень - а з ним можна тримати практично необмежений запас живця, причому не лише карася а й все інше!

seyvalter

» 06.12.2010 07:47 pm

гаразд купую аератор, і нехай тікає щука 8)

Чорнобай Павло

Повідомлення: 51

» 16.12.2010 02:37 pm

seyvalter написав:
Чорнобай Павло написав:мене цікавить таке:

Залежно від терміну зберіганя! якщо суткі-двоє - то в холодку проживуть, якщо мова йде про тривале зберігання - то ні! Люди! аератор коштує 50 гривень - а з ним можна тримати практично необмежений запас живця, причому не лише карася а й все інше!

Компресори є під різні обєми води і відповідно мають різну ціну.
Айратор це тільки розпилювач повітря.(не плутайте з компресором)
"не обмежений запас" залежить не тільки від компресора. залежить від обєму води.
все інше це що?
з йоршем не можна нічого тримати його слиз шкідлива для інших риб (перевірено)
Приєднані файли
IMGA0688.JPG
компресор
IMGA0687.JPG
айратор

danko ПІЦУР

Повідомлення: 36

» 17.12.2010 12:18 pm

danko ПІЦУР написав:Компресори є під різні обєми води і відповідно мають різну ціну.
Айратор це тільки розпилювач повітря.(не плутайте з компресором)
"не обмежений запас" залежить не тільки від компресора. залежить від обєму води.
все інше це що?
з йоршем не можна нічого тримати його слиз шкідлива для інших риб (перевірено)

Дякую Кеп що врятував всім присутнім живця детально пояснивши різницю між компресором і аератором :D , а також те що прилади різної потужності йдуть на різні о"бєми ... Та думаю що на форумі тупих немає і все вище сказане присутні знають або хоча б про це здогадуються інтуїтивно :wink: ..... Та як правило - живця тримають в холодній воді - і в таких умовах компресора мінімальної потужності буде вистачати на 100 літрову бочку, а якщо взяти до уваги що запасають як правило карася 8) .... До речі, є конструкції що поєднують компресор і аератор в одному пристрої, так що можеш спати спокійно.... :D
Чисто цікаво - Ти згадав йорша - А що, виникала потреба ставити його на жерлиці?

seyvalter

» 18.12.2010 10:27 pm

seyvalter написав:До речі, є конструкції що поєднують компресор і аератор в одному пристрої, так що можеш спати спокійно.... :D

Вірніше не компресор і аератор, а помпу-фільтр з аерацією. Така власне в мене і використовується (вище писав), просто висить на стінці бака з виведеною трубочкою для засосу повітря і ганяє воду з повітрям. За одно частково її фільтрує
Aquael Fan Mini_enl.jpg

Pavel K

Повідомлення: 1495

Поперед.

Повернутись в Пінгвін

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей