Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Что делать, если вы провалились под лед

Все про зимову рибалку: зимові вудки, ящики, шнури, мормишки, балансіри, бури, пешні, жерлиці

Re: Что делать, если вы провалились под лед

» 26.12.2011 01:24 am

згідний коли провалився голова про це незгадує найкраще дві ручки від напильника звязані дратвою довжиною на витягнуті руки і забитими добре заточеними 100 цвяхами щоб стирчали по 4-5см зручки.дуже зручно вилазити на животі але краще таке не використовувати.

roman10

Повідомлення: 18

» 26.12.2011 06:40 pm

Вчора провалився в Корчеві. Глибина десь 2-2,5 метри, до берега метрів 20-25. Так ось, виліз я через спину, правда з третьої спроби, лід під спиною проламувався, але з третьої спроби вдалось нормально зафіксуватись , далі викинув на лід ліву ногу, перекрутився на груди, і поповз по пластунськи в сторону берега (оскільки прийшов саме звідти). В даному випадку лід біля берега з очеретом виявився міцнішим ніж лід на чистій воді далі від берега. Тому теорія про те що після провалу йти в сторону від берега безпечнішше, не завжди справджується, наприклад вчора лід під берегом ще й в камиші був міцніший ніж на чистій воді. Тому вважаю, що після того як вибрався на лід після провалу, необхідно вертатись по своїх слідах звідки прийшов, навіть якщо прийшов зі сторони берега. Що стосується способу вибирання, як я вже казав я вилазив спиною, оскільки це мій перший (щиро надіюсь що і останній) провал, порівнювати способи вибирання не маю можливості, але вихід на спину видався мені дуже зручним і комфортним.
Ще одна порада, виходячи на лід, по можливості старайтесь залишати на березі мобільні телефони, ключі від машини і т.д. Якщо такої можливості немає, речі які можуть постраждати від контакту з водою, слід тримати у водонепроникних поліетиленових мішечках у внутрішніх кишенях (щоб не вилетіли). Я вчора дуже тішився з того, що мені хватило розуму залишити на березі телефон, ключі від машини і саме головне папіроси і запальничку.

Sergio

Повідомлення: 17

» 26.12.2011 08:28 pm

Хоч я в таку ситуацію не попадав, але на мою думку правело "про те що після провалу йти в сторону від берега безпечнішше" діє завжди, крім першого льоду. А саме, коли лід вже давно встановився, всюди однаково міцний для перебування на ньому, то після потепління, як правело лід починає танути від берега - провалився при заході і не дістаєш до дна, то вилазити від берега.
Якщо вже знаходився на льоді і попав в промоїну, то вилазити звідки попав (по крайній мірі там вже перевірено) - це описано вище.

p.s. На перший лід, жодне правело не діє - людина свідомо ризикує, виходячи на нього. ІМХО

SAS
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 214

Поперед.

Повернутись в Пінгвін

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей