» 13.07.2011 10:19 pm
Мені останнім часом хронічно не щастить із річками (що й не дивно, з огляду на погоду) - вже двічі їздив марно, зустрічаючи в пункті призначення підняту, каламутну і непридатну для ловлі воду. Сьогодні вирішив застрахуватися і поїхати в Розвадів: якщо на Дністрі буде погано, можна піти на Зубру-Щирку, а якщо й там голяк, то, в крайньому випадку, на кар'єр біля станції.
На Дністрі содом і гоморра - вода височенна, каламутна, течія страшенна, коротше, не до риболовлі. Хотів піти до місця впадіння Зубри-Щирки, але там не пройдеш - повінь! Довелося йти дорогою, що йде паралельно річці, аж до місця злиття (біля залізничного переїзду).
Окрім отримати задоволення, у мене була стратегічна мета потестити новий прутик Kingfisher Уди, чим я й зайнявся у місці злиття Зубри і Щирки. Вода у Зубрі страшенно каламутна, у Щирці трошки піднята і не зовсім прозора, але трохи чистіша, а в місці, де вони мішаються, активно б'є хижак. Я намагався його дістати різними приманками, зацінивши при нагоді короткий спін - можна кидати з-під кущів і взагалі. Проколупавшись півгодини і не спокусивши невідому звірюку, яка била на середині річки, пішов обловлювати місця вище по Щирці. Щоправда, багато хороших місць були засиджені відпочивальниками, але все ж до мосту в селі Вербіж я мав дві приємні покльовки на Рідж 35сс. Щоправда, автори покльовок представитись не побажали. Біля мосту зустрів кількох спінінгістів, усі ловили на здоровий силікон, казали, що буває щука і окунь, але не сьогодні. Там, до речі, риють якийсь канал - чи то спрямлення русла Щирки, чи не знаю, навіщо він, але в ньому глибина близько метра і вже активно тусується мальок (з одного боку канал сполучений з річкою), тож і щука має бути.
Коротше, нічо не впіймав, але розвіявся. Покльовки були між 16-ю і 17-ю, далі до 19-30 нічого.