Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Угерсько (Стрийський район)

Про озера і ставки Львівської області де ловиться риба, як туда добратись, звіти
Каталог водойм по районам
Правила форуму
В розділах про водойми пишемо тільки звіти. Питання на зразок: хто був останнім часом? чи клює? - в чат на головній. Неінформативні повідомлення будуть видалятись.

Перед створенням нової теми обов’язково прочитайте Про створення нових тем про водойми. Теми які не містять «нормальну» інформацію про водойму будуть видалятись.

Прохання до тих, хто пише звіти - висвітлюйте (по можливості): вартість риболовлі, стан доріг, де саме ловили, час, снасті, прикормка, наживка. Відвідувачі форуму будуть вам вдячні.

Угерсько (Стрийський район)

» 24.06.2009 02:04 pm

Озеро в с. Угерсько (Стрийський район),
Віддаль від Львова +/- 60 км.
Офіційно - знаходиться в оренді УТМР Стрийського району, реально - безхозне.
Площа орієнтовно 0,6 га; озеро правильної круглої форми із радіусом близько 150-200 м; відомості про глибини різняться, особисто я найглибше місце знайшов по центру +/- 7-8 м.
Дно пісчано-камянисте практично всюди вкрите ковром водних рослин. Вода прозора - криштально чиста.
Інфраструктура - бар із бесідкою на березі біля траси.
Довкола озера є непогані полянки, достатньо дерев.
Доїз ідеальний - озеро знаходиться біля самої траси Львів-Стрий, з лівої сторони початку села Угерське, довкола озера можна проїхати по грунтовій дорозі, якість грунтівки - посередня, але не критична.
За останніми достовірними даними, в озері розвелось багато лина, є окунь, багато щуки (мій особистий рекорд 1,7 кг), є раки. Регулярно по центру під поверхнею можна бачити декілька крупних риб (близько метра), карп чи голавль (?) за деякими свідченнями. Озеро не спускалось з моменту його винекнення (середина 70тих (?) утворилось внаслідок вибуху газової свердловини).
Можливе використання - поплавчанок, фідерів (але із врахуванням зарослості дна), спінінгів (на хижака). Можна користуватись човном.
Оплати чи обмежень на вилов риби не має, окрім, загальнодержавних правил по нормі вилову (3 кг).
Браконєрськими методами рибу не вибивають, через близькість бару, промислової зони зі сторожами. Рідко, працівники газової заправки кидають сітки, але без особливої результативності.
.jpg

Smutok
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 671

Re: Угерсько (Стрийський район)

» 24.06.2009 10:42 pm

Ми там були два рази (один раз минулого року, один раз цього), на спінінг жодного разу щось зловити не вдалось (силікони, вертушки, воблери до 0.5м), і ударчиків навіть не було. Першого разу лише вдалось "зловити" ще радянську досить велику блєсну, яка вже трошки покрилась ржавченою, і ціна на ній була вроді 5 чи 25 руб. :)

Хоча зимою одного разу, коли проїздили рядом і зупинялись біля бару, бачили, як один дідусь зловив щуку десь так на 1.5 кг (жерлиця, на живця).

Глибина 7-8 м? В мене є інформація, що після вибуху глибина там була декілька десятків метрів...

Marik

Повідомлення: 34

» 25.06.2009 09:42 am

ORKO написав:
в озері розвелось багато лина

Це достовірна інформація :?:

2 ORKO
Достовірна :). В мене Батько в БМУ (ЛьвівТрансГаз) майже напроти озера працює, каже, що частенько його робочі ще до початку робочого дня на озеро заскакують - ловлять по пару линів регулярно :). Окрім того, в неділю проїжав біля озера - заскочив подивитись. Було два чувачка із радянськими телескопками, зловили по пару линків (+/- 300 гр), але ловили вони якось зовсім під берегом - думаю якщо б знайшли краще місце і прикормили результат би був кращим. Ще серйозніший чувачок із фідером сидів, але в нього нічого ще не було (казав що щойно прийшов)...

Marik написав:Ми там були два рази (один раз минулого року, один раз цього), на спінінг жодного разу щось зловити не вдалось (силікони, вертушки, воблери до 0.5м), і ударчиків навіть не було. Першого разу лише вдалось "зловити" ще радянську досить велику блєсну, яка вже трошки покрилась ржавченою, і ціна на ній була вроді 5 чи 25 руб. :)

Хоча зимою одного разу, коли проїздили рядом і зупинялись біля бару, бачили, як один дідусь зловив щуку десь так на 1.5 кг (жерлиця, на живця).

Глибина 7-8 м? В мене є інформація, що після вибуху глибина там була декілька десятків метрів...

2 Marik
Щука там доволі привередлива :?... Дуже чиста вода і вона не бере на грубі снасті - виключно УЛ :wink:. Найкраще працювали вертушки 1-2го розміру, воблери (чомусь) значно гірше :(.
Відносно глибини - після вибуху глибина була близько 60 м (?), але це зі слів старожил не знаю наскільки достовірно. Цю воронку потім довго засипали шутром, каменем і т.п. (за Совєтів з цим проблем не було - недалеко тече р. Стрий, а там купа карєрів). Зимою з льоду спеціально прощупував дно - найбільша глибина на середині була близько 8ми метраів - це достовірно (але саму правдиву інформацію дасть лише ехолот :)).
До речі, на віддалі 20-25 м по периметру озера глибина взагалі +/- 1,2 -1,5 м, досить різкий свал в глибину йде десь на 25-30 м...

Smutok

» 25.06.2009 01:31 pm

Ото буває ж таке. Вчора проїжджав пов озеро і думаю собі: "Добавлю в форумі інформацію по цьому озері", але бачу що є люди які не тільки подумали але й зробили . Респект.

можу добавити і уточнити таке:
Озеро утворилось десь на 15 - 25 років (у вівторок буду знати точну дату) швидше ніж в 70 роках. Утворилось так: бурили свердловину на газ, на невеликій глибині попали на газовий пласт, сталась аварія, почався відкритий фонтан, тобто викид газу. Так як глубина була невелика то почало викидувати породу (шутер, глину....) Утворилась воронка правильної круглої форми,ще й на додачу до цього газ загорівся.було видно вогонь за 10 км. Горіло це кілька місяців. В післявоєнні роки в Бессарабії був голод, то бессарабці приходили на Західну Україну жебрати, ночували вони на берегах біля палаючої свердловини, береги вночі часто осипались, забираючи з собою цих людей. Було кілька спроб загасити, але намарно. Тоді пробурили біля палаючої свердловини кілька свердловин щоб зменшити тиск газу (висоту полумя), і додатково пустили воду по жолобі із стрийської річки. Початкова глубина озера була 70-80 метрів.
В озері час від часу топляться люди. Недавно один чоловік втопився (кажуть по-пяні на спор озеро перпливав), то ніяк водолази немогли знайти, труп сам всплив. Водолази казали (сам не чув, знайомі переказували ( може і не правда)) що бачили ну дуже великих щук і коропів. Кажуть що і лящ там є, і голавль. що лин є там то правда. Працівники навколишніх фірм постійно ставлять сіти, ловлять линів, окунців. плотвичок.раз їм попався карась більше кілограма. На вудочку особливих результатів нема, знаю що ловили щуку на 2,5 кг. На донні снасті лов малоймовірний бо багато водоростів. В них забулудитись можна (тому й водолази потопельника не знайшли). Зимою постіно багато пінгвінів. Дійсно багато місця на березі, часто бачу лодочників з кружками. Одного разу коли я ловив поплавчанкою, то була така покльовка що врвало жилку. Що там було на гачку - не знаю.

Озеро перспективне, так що пишіть що хто там зловив.

Федір

Повідомлення: 37

» 02.07.2009 11:38 pm

Что водолазы про видимость говорили?
Если поныряю там, то вам больше расскажу что твориться :)

Вова

Повідомлення: 2413

» 03.07.2009 09:53 am

Вова написав:Что водолазы про видимость говорили?
Если поныряю там, то вам больше расскажу что твориться :)

Знайомі дайвери там декілька разів ниряли (вночі) - казали, що чистіша вода лишень весною на оз. Пісочному (Шацького району) :). Ще розказували про крупних рибів на глибинах 6-8 м :roll: і багато щуки в стіні водоростей (стіна десь на звалі в глибину). Вова, їдь - не пожалієш, може і фоторепортаж нам викладеш :wink:...

Smutok

» 05.07.2009 04:11 pm

Побывали мы на этом водоёме :)
Перед заныром я решил немного порыбачить и закинул фидерок, это потом я понял почему все фидеристы там ничего не ловят, слой водорослей в который попадает приманка 1.5 метра,... кто наживку там найдёт :D
Репортаж з підводних полів
Вот как раз под берегом местные очищают площадку для лова и успешно ловят линя сугубо на червя немного прикормив место.
Поэтому достали удочку и ловили окунька, а рядом дедок, который что-то постоянно нашёптывал ловил линей, блин, заклинание не услышал :D

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Вова

Повідомлення: 2413

» 29.08.2011 12:41 pm

На рибалку в неділю не збирався - збирався їхати в Стрий на іменини Мами :).
Проте, на всяк випадок, уточнив у Антона (antonio) яка активність риби на Дністрі (він якраз там цілий день розважався в суботу зі спіном :)). Антон повідомив, що Дністер практично мертвий і їхати зі спіном не має сенсу...
Ну після такої інформації я повністю заспокоївся і вирішив нормально відіспатися принаймні одну неділю :D...
Відіспатись, правда, не вдалось :(...
Близько 6ї ранку мене розбудив бадьорий голос товариша-рибалки, який уточняв як проїхати на одне із озер :spiteful.
Прікольно..., чомусь мої друзі не вірять що в неділю зранку я можу спокійно спати в теплому ліжечку біля дружини, а не мокнути у вайдерсах десь по пояс у воді відганяючи ранкових комарів :kz ....
Ну раз вже розбудили, немає свалу - значить це знак і треба десь їхати на пару годин...
Куди їхати по трасі Львів-Стрий особливо і вибору немає (це якщо Дністер по хижаку мовчить).
Вирішив заскочити зі спіном на годинку в Угерсько, а то щось ніхто не приділяє уваги цьому озерцю...
Отже, близько 8.00 я був на озері (не спішив особливо, поки каву зварив попив, роздуплився як і що :roll:).
Особливих надій на успішну рибалку не плекав, проте...
На озері окрім мене було 3є рибацюг, які безуспішно намагались зловити щучку на 7-10 см малька та один брак, який преспокійно катався і перевіряв свої сіти (по 200 м) обабіч двох протилежних берегів :evil:... те що на лодці брак я зрозумів невідразу, тому з хорошим настроєм почав методичний облов перспективних місць...
З огляду що ранок був доволі пасмурний почав із крупних (9 см) вобів агресивних розкрасок - "мат тайгер". Як виявилось, цього дня це справді був самий робочий колір.
На 4-5му забросі взяв першу щучку - на око +/- 200 гр. В наступному проході - ще аналогічного шнурка... далі - ще...
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Так неквапом наблизився до місця дислокації брека на лодці :twisted:.
То що це брек, зрозумів після 2-го зацепу воблера за сітку. Покликав цього клоуна, він акуратно відцепив воблер і із винуватим виглядом попросив кидати свої цяцьки десь 200 м далі по берегу, а то "тутай стоят сіти" (с) :russian ...
Ого - розмах, не 20-ть чи хоча б 100 м, а відразу 200 і то по обидвох протилежних берегах!
Спробував спокійно, проте, настійливо пояснити браку, що на сьогодні вже введена кримінальна відповідальність за ловлю сітками і що символічним штрафом в 360 грн можна не відмазатись. Розказав і те, що тепер любий партрульно-постовий міліціонер чи даїшник із радістю візьмуться за брака, так-як, процент розкриваємості кримінальних справ ніхто їм не відміняв... окрім того, це не безхозний-дикий ставок, а озеро закріплене за УТМР, що ще більше підвищує його ризик бути покараним... Брек троха скис, але відповів, що сіти кидає тут постійно і що ще ніхто-ніколи-ніразу нічого йому не казав...
Поговорив я із бреком 3 хв і пішов собі далі по берегу, неквапом перебираючи в телефонному записнику номери інспекторів рибохорони... Дзвонти відразу не став - вирішив зачекати 10 хв і подивитись чи брек усвідомив серйозність ситуації...
Ще одною причиною того що я не спішив дзвонити в органи рибохорони був попередній АБСОЛЮТНО невтіший досвід - ніхто ні разу не виїхав на мій дзвінок, хоча таких за останні 2-3 роки я зробив вже чимало. В кращому випадку просили залишитись біля брака і брали мій номер телефону (навіщо, так і не зрозумів :roll:)...
Отже, відійшов я дещо далі спостерігаючи за бракаом..., зловив, до речі, там пару аналогічних щучок та окунця :).
4.jpg
perch.jpg

За цей час (15 хв) брак поспілкувався із кимось по телефону і акуратно, максимально шифруючись позбирав свої сіти з обох берегів, зібрав монатки і сидів-курив собі на березі, допоки за ним не приїхав жигуль із 3-4 пацанами (нажаль, був на протилежному березі і номера машини не побачив). Пацани допомогли все закинути в машину і накивали п'ятами...
До речі, за нічку і пів-дня рибалки на 400 м сітки цей брак зловив лишень 4-5 линків на око 300-500 гр (фото було зроблене як один із доказів на випадок якби прийшлось таки викликати міліцію - так, так - не рибінспекцію, а міліцію, яка деколи дійсно реагує на подібні звернення!).
ulov-braka.jpg

З двояким почуттям я продовжив рибалку. З одного боку тішило, що в озері є риба, з іншого невтішним є той факт, що браки на озері собі спокійно хазяйнують і їм навіть жодних зауважень не роблять звичайні рибалки :(... Ще сильніше це негативне почуття посилилось після того як побачив біля берега дохлу щучку близько 1,5 кг і линка - це однозначно результат роботи електриків :(...
dead-pike.jpg
dead-lin.jpg

Рибалку прийшлось припинити, так-як, передзвонив Батько і запропонував рвонути на годинку на грибалку :) (звіт із грибалки).
ПСи: Але незважаючи на пресинг браків - озеро ще живе :). В сумі за півтори години рибалки було виловлено біля десятка (точно не рахував) щучок від 150 до 300 гр і окуня +/- 200 гр...
freedom.jpg

А і ще одне, на одному із берегів озера заселився і неслабо розмножився борщовик - дуже отруйна рослина (більше інфи читайте тут). Не рвіть листки чи сухі стебла - отримаєте сильні хімічні опіки і можливо, алергічні реакції! Особливо це актуально в сонячні погожі дні - яд активується сонячним промінням!.
borshovyk.jpg

ПСи2: Громадяни-рибалки, не бійтесь спілкуватись із бреками. Не обов'язково хамити чи лізти із кулаками, деколи достатньо спокійно легеноко шуганути :). Разом ми зробимо більше ніж інертна рибінспекція ;)...

Smutok

» 29.08.2011 11:48 pm

На выходные вырваться на рыбалку не получилось... :evil: ,зашел на форум прочитал отчет Олега (Smutok) и ломка дошла до точки эпогея, не выдержал собрал манатки и поехал...Так как в Угерсько никогда не был, включил навигатор и вперед за орденами, правда навигатор включил, а мозги выключил ну и немного не туда заехал...но язык и до Киева доведет.
Приехал, озеро на первый взгляд создает приятное впечатление, практически с любого места можно побросать искусственные приманки, одним словом перспективное для спиннинговой ловли... Пока раскладывался смотрел как по озеру плавают огромные "хребты"
IMAG0105.jpg
огромный "хребет"
, вода чистая как слеза, видимость поражает.
IMAG0107.jpg
как слеза
За столиком сидели два добродия, спрашиваю: "Рыба здесь есть", они отвечают :huge , только не клюет ни у кого, говорят - приезжают, сидят и утром и с ночовкой но не слышали чтоб кто-то поймал что нибудь трофейное. А рыба там есть...пока ловил там такие "мамки" из воды выпригивали :shock: . Рыба в этом озере действительно балованная...перепробовал воблера всех мастей и раскрасок, все мыслемые и немыслемые к ним проводки, но зубастую не соблазнил :? Как и Олегу встречались результаты деятельности электроудочников... :evil:
IMAG0111.jpg
Д-ть электроудочников(мля мрази)
, а также д-ть их братьев по разуму сеточников :twisted:
IMAG0109.jpg
Сеточники...
(наверное попались нашему брату-сознательному рыбаку,шнур порезан), но и среди нас рыбаков есть которые не сильно любят природу и оставляют после себя мусор, не хорошо... :russian
IMAG0104.jpg
не хорошо...
Но приехал на рыбалку за положительными эмоциями и конечно их получил, зубастая не клевала(но в принципе, следовало ожидать, приехал во первых после обеда, вода прогрелась, а во вторых не сезон еще на клыкастую), зато получилось оторваться на окуне..., клевал на все...колывалки, вертушки, цикаду, трофейных экземпляров не поймал, зато ломку снял и теперь могу спать спокойно :D
П.с.Вся пойманная рыба благополучно вернулась обратно в озеро...
Приєднані файли
IMAG0113.jpg
на цикаду
IMAG0108.jpg
матросик на колывалку

barmaley

Повідомлення: 126

» 20.05.2012 09:52 pm

Сьогодні 20.05 потрапив на дане озерце. Зранку встав і незнав куди поїхати на рибалку, вирішив просто поїхати маршруткою яка попалась найшвидше. Так доїхавши до Наукової, сів на Львів-Стрий-Сколе і попав в Угерсько. Водойма справила неоднозначне враження. Рівень води суттєво впав. Глибина на відстані 20-25метрів 20-30см. Дно повністю вкрите густою рослинністю. Над вибором приманки прийшлось поламати голову. Пробував незаципляйки-непомогало. Тільки поппер і волкер. Саме на волкер вдалось витягнути маленьку щучку та побачити ще дві атаки дрібної щуки. Вода дійсно кришталева, видно багато дрібної щуки, окуня та лина. Був ще один рибак, який безрезультатно намагався піймати лина на виповзка. Розказав, що риба є з розміром в дорослу людину, але бракон'єрів- електриків теж навалом, про що свідчила наявність мертвого карася та щуки. Загалом думаю, що є сенс ловити на живця і виповзка з далеким закидом 30-40 метрів. Проїжджав через Дністер-дуже брудний.

Мишко

Повідомлення: 57

Повернутись в Озера та ставки Львівщини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей