Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Ловля окуня

Полювання на: жереха, окуня, щуку, судака, ...

Re: Ловля окуня

» 15.11.2011 08:32 pm

fishmen написав: А на рахунок семінару я не проти,тільки треба знати куди і коли

На форумі все є:/topic-t5176.html#p90109

Jigmen
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 253

» 23.01.2012 06:09 pm

Привіт всім,
Нарешті і мені окунь попався...правда лише на початку травня....ловився як на Мепс Аглія 0 так і на воблери L-Minnow Yo-Zuri так і на Jackal Chuby....останній просто спасав деякі рибалки....є в звіті http://www.active.lviv.ua/topic-t966-45.html
Прийшов до висновку що ні поводок ні жилка чи шнур не вплинули на результат...правильно підібрана наживка, місце ловлі і проводка (проста без ривків, різної швидкості) от це як на мене має значення.....не кидайте в мене помідорами то лише моя думка і мої власні спостереження по двох річках на яких мені доводилось рибачити.
Ні хвоста, ні луски :!: :!:

Zyom@

Повідомлення: 100

» 23.01.2012 08:13 pm

Та власне, що основне підібрати ключик, опинитись в той час і в тому місці, а також ловити на правильну приманку й відповідну до неї проводку. Тут нічого дивного, бо чабік не є прогонистий і він в мене також найкраще працює на рівномірній проводці, л-міннов хоч і є міннов, зокрема 44 краще працює на рівномірній проводці, а от 66 показує хороші результати з підтвічуванням і впринципі нормально твічиться. По активному окуню я згідний, що бувають дні коли йому пофіг той поводок, навіть замітно грубий, в самого був випадок, що без поводка мав дві безрезультативні покльовки щучки підряд, поставив який мав в сумці простий по 1,5грн коричневий поводок і зловив підряд три окуня, а щучка десь пропала. А от по пасивному окуню, тільки флюр або тоненька монка, чи тонесенька ниточка, також використання поводка залежить від приманки на яку ловиш, її розміри, вага..., не поставиш же на мормишку поводок. Всерівно окунь є окунь і він поводка не любить :)

jerkman

Повідомлення: 285

» 12.02.2012 02:01 pm

Якось пригадую минулої осені приїхали в Любінь Вел. на Верещицю якісь мажоріки львівські з графітлідерфінезами і їстивною гумою - знайщли окуня... і вибили все що могли. Брали все - від піпісочного до горбача, як в голодовий рік. Я не знав що заможні люди готові їсти 5 сантиметрового окуня - дикарі!

ДИКОБРАЗ

Повідомлення: 116

» 28.02.2012 04:06 pm

Підкажіть.. а то в неті купа варіантів а часу пробувати все самому може не вистачити..

Стало мені цікаво цього року спробувати ловити окуня.. купив кілька меленьких (0-1) вертушок мепс..
але маю питання стосоно шнура-моно-флюрокарбону і поводка..
до цього ловив щуку на шнур 0,12 + поводок (звичані. .не флюрокарбон)

чи піде такий шнур для окуня - чи загрубий і треба інше... порадьте шо саме.. і якого приблизно діаметру нормально буде ?
і як з поводком бути... щука в водоймі є.. тому певно він потрібен - але який.. з флюрокарбону (якого тоді діамерту) чи ще є варінати ??

volodymyrko

Повідомлення: 20

» 28.02.2012 04:17 pm

З діаметром шнура справа не стільки в окуні, скільки у вазі і балістичних характеристиках приманок. З товстим шнуром буде відчутно страждати дальність.
Для вертушок 0-1 шнур 0.12 однозначно затовстий. При чому, діаметр напевно занижений...
На мою думку, для вертух якщо і використовувати шнур, то той, який не шкода... Якщо ловля не на нормальній ріці, де можна розпустити шнур по течії, щоб він розкрутився. А так то вертухи шнур скрутять швидко і катуха почне кидати петлі і бороди, от тут шнуру і смерть :)
Стосовно поводків, то флюр треба діаметром 0.4 і більше, щоб мати хоч якісь шанси на некусаємість щукою. При і так парусних приманках такі поводки, ІМХО, неприйнятні та і грубі, якщо передбачається цілеспрямована ловля окуня. Думаю, що невеличка скрутка вирішить дану проблему.
Все вище сказане - ІМХО. Поправте, якщо десь неправий.

Fishkeen

Повідомлення: 360

» 28.02.2012 04:25 pm

На мою думку, для вертух якщо і використовувати шнур, то той, який не шкода.

якщо не шнур, тоді на який тоді діамерт "монолески" орієнтуватися ???

невеличка скрутка вирішить дану проблему

гітарна струна 1 номеру піде ?

volodymyrko

» 28.02.2012 04:30 pm

Діаметр залежить від уподобань і від палки, яку використовуєш... Так на вскидку я б сказав 0.14-0.16мм
Думаю 1 струна мала б підійти... Я як правило купую готові скрутки...

Fishkeen

Повідомлення: 360

» 28.02.2012 04:42 pm

дякую за поради...

цього року обовязково спробую зловити окуня .. поки що не цілеспрямовано (основне все-таки щука), може якраз буде ловитися

volodymyrko

Поперед.

Повернутись в Спінінгова ловля деяких видів риб

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей