Я вирішив дати мультовій снасті ще один шанс, недаремно кажуть, якщо попробуєш бейткастинг раз, то неодмінно вернешся ще до нього, чимось він таки захоплює. Діло в тому, що хочеться зловити щучку більшу щоб на довго запам"яталась, тому вирішив знов в цьому сезоні вернутись до джерків, тим більше, що нормально ними так і не встиг половити. Але водночас хочеться не вузькоспеціалізовану снасть чисто під джерки, а щось таке, щоб і дропшотом половити можна було, джигом важкішим на ямах постукати, коливалку покидати. Звичайно розумію, що питання тут не просте, бо для джерків бажано палку малої довжини, швидкого строю і досить посилисту хоч до 150гр, а під інші перечислені мною приманки бажано спінінг подовший ну і меншого тесту. От і стопорнувся я із вибором, душа більше лежить мабуть до спіна з тестом до 60гр, бо попередній мій до 120 шось не сподобався, надто грубий, кол колом. Є один бюджетний кореєць до 60гр, а от з довжиною як бути, є 180 і 210??? Джерки буду використовувати також вагою до 60гр, тобто ті середні, є там їх багато і 20 і 38 і 47 і 50грам, а груз для Буга на дропшот грам 15-30 думаю вистачить. Буду вдячний за поради щодо спіна, який краще взяти??? Бюджет скупенький 500грн.
Катушку я прикупив Банакс Старіон 100 (якби було більше грошей не роздумуючи брав би 5601 С4), праворуку, взяв б/у, розібрав, подивився, ніби змазка є, всередині чиста, хід плавний, вага ніби 260гр, зовні декілька царапин, загалом стан нормальний. Сьогодні не витримав і пішов на Буг її тестувати. Так як спіна з курком поки нема, взяв простий спінінг до 25гр, ну не брати ж ультралайт

. На катушці намотано шнур, на око 0,25-0,3мм, вирішив моно не ставити, а відразу пробувати із шнуром. Ну що сказати, з шнуром мені сподобалось більше, жаль що раніше використовував тільки жилку, жилка взбухає, а шнур ні. Незнаю чому, але відразу без страху що буде борода чи перебіжки почав кидати тільки з-за голови, виходило досить добре, а колись коли пробував, то переважно кидав з боку з низу-вгору і летіло криво, а зараз рівно. Кидав 3 години, навіть встиг половити сідопкою на дропшоті, але поки 0, течія сильна, вода холодна, треба чекати поки трішки прогріється вода. За весь час мав одну легку бороду,але це через різкий ривок при закиді, думав сильніше швирну дальше полетить, але мульт "думав" не пробачає

Не обійшлось і без відстріла, коли натискав клавішу розблоковки шпулі почув ніби що вона віддала назад, але подумав, що то мені показалось, кинув і приманка з грузом полетіли в кущі на другому березі, трісло на вузлі флюра на вертлюгу, потім ще декілька раз замітив що клавіша ніби не дотискається до кінця, а повертається в попереднє положення і не розблоковує шпулю. Питання, що це може бути з нею і як вилічити ту проблему, потім ніби було все норм, але всеодно факт остається фактом??? Силікон не жалко, хоча Рейнс також не дешевий, а якби був джерк за 150грн

Щодо дальності закиду, то кидав тільки 15гр і 15гр +силікон, спінінг більше не дозволяв. Осьовий тормоз виставив як книжка пише, до повного зупинення шпулі при доторканні грузом поверхні землі із 1,5м висоти, а центробіжні міняв. При шести грузах декілька раз рахував повні оберти катушки, получилось 38, 42, 44оберти, а при 2грузах один раз 69, а другий 76обертів. Іншим разом, попробую ще послабляти осьовий і поставити 1 центробіжний. Загалом катуха мені сподобалась, виявилась кращою за всі попередні мильнички,кришечка легенько снімається й ставиться назад для зміни кількості грузів,для надійності краще б ці бокові панелі були металічними, але є й плюс, не так холодно в руку, одненька борода, а перебіжок взагалі майже не було, саме основне вчасно зупинити барабан при приводненні приманки і буде все ок, але тут думаю ще сприяли попередні навики. Буду вдячний за поради й рекомендації!Всім НХНЛ