На рахунок який мульт краще,для себе визначився остаточно-ABU-Garsia.(Не маю нічого проти Zillionів та Antaresів але це не моя полка)З Банаксів не сподобався жоден. Тиковский Скульптор за свою ціну-цілком непогано,але є підозри,щодо надійності.
Користуюсь мильничкою Revo (поки що від 10 до 30гр.) Їх є три моделі : Revo S-$100 відцентровий тормоз 6 грузиків; Revo SX-$150 лінійний магнітний тормоз Revo STX-$200 лінійний магнітний тормоз+"вільна шпуля"+нітридтитанове покриття шнеку.Робляться в Кореї,підшипники шпулі-високоякісні німецькі. На жаль придбати за цими цінами у Львові неможливо,в Київі,знаючи де-можна,через І-нет-ідеально,правда сам не вмію

Потрохи зроблені гарно і чесно-
З класикі дуже подобається Абушний же Рекорд.
Є,звичайно багато різних ньюансів та міфів. Категорично не раджу брати мульт, якщо Ти не впевнений, що воно твоє. часто можна почути, що мульт живе довше за м'ясорубку - правда, але потребує ретельного догляду! Якщо не любиш у кишках колупатися-не твоє! Мульт зроблений "багатьма потрохами назовні", легко засмічується. Зрештою все не страшно,просто потрібно виробити культуру експлуатації машинки,вчасно проводити ТО.
Хочеш робити рекордні заброси-купи м'ясорубку.
Бороди-а якжеш, будуть обов'язково!, але і це не страшно. На початку дивно-як за такиий маленький проміжок часу могло таке статися- шпуля обертається набагато швидше ніж, наприклад шпуля "Невской". Джигу навчишся кидати миттєво, а з воблерами та іншими приманками з недобрими аеродинамічними параметрами будуть на початку проблемки.
На рахунок патика - запросто можна на початку використовувати спіновий, якщо в його кільцях не дуже високі лапи, без курка палець сумує,але ловити можна. З кастовим патиком сам поки що не визначився-Мега подобається, але як на мене дуже довга ручка,не люблю коли з-під локтя торчить.
Є думка, що від мультового патика багато не треба - думаю це неправда, а от що власне треба поки що сам не знаю
хай щастить!