Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Збираємо мультовий комплект (поради початківцям)

Спінінгуємо з мультиплікаторною катушкою, снасті, техніка і тактика

Re: Збираємо мультовий комплект (поради початківцям)

» 14.01.2012 01:04 pm

Купи перше вудилище, полови а там будеш бачити чи то друге тобі потрібно буде взагалі (особливо враховуючи розміри наших щупаків).

Довжина:
Чим довше вудилище тим більше зусиль потрібно для анімації приманки, при тривалій ловлі буатінами це насправді суттєвий фактор. Крім того при джеркінгу легше працювати кінчиком в напрямку вниз, оскільки знову ж таки вага снасті і опір приманки суттєві. При довшій палці з берега тобі люба прибережна рослинність буде заважати і змушувати працювати горизонтально, чи навіть рухами вверх... швидка втома, неякісна проводка.

Взагалі, цікаво чим мотивується потреба в довшому вудилищі? дальності воно не додає, це якби давно відомо...
Для приманок де не передбачається активна, силова аніманція кінчиком (свімбейти, пулбейти і т.п.) якщо ловити суто з лодки то тоді 2,30 можна брати.
Короткий буде більш універсальним, ось моє ІМХО.

BITR

Повідомлення: 788

» 14.01.2012 10:12 pm

Nick написав:...З тих моделей, які визнані достойними, у Львові або в інтернет магазинах нічого не знайшов. Брати б/у не дуже хочеться ...

В наших магазах і справді знайти такого класу прути практично не реально, але якщо розглянути пропозиції столичних магазів цілком можливо, хіба що планка "достойних" надто висока, тоді Нет-Ебай. Зрештою, чисто суб"єктивно на столичному "доміку" UK запропонував цілком пристойний перевірений часом варіант джеркового спінінга який відповідає вимогам і незначною мірою перевищує заявлений фінансовий "ліміт". Крім того, існує модель 6'1'' J.Haese того ж бренду про відгуки якого можна ознайомитися на тому ж fishing.kiev.ua(я думаю ви вкурсі). Як альтернативу можна обрати Savage Gear Butch up 150gr або ж Savage Gear Butch up 100gr які також присутні в Україні http://www.jerkbait.kiev.ua/product_info.php/cPath/36/products_id/7. З пов.
п.с. Я б не поспішав з придбанням джеркового вудлища в тестовому діапазоні "до 10-12 унц" зважаючи на специфіку регіону(ІМХО). :!:

RAT

Повідомлення: 380

» 15.03.2012 12:28 pm

:hi Панове, порадьте початківцю хорошу мильницю і палку щоб перекрити тестовий діапазон 10-50 гр. Бочка, на скільки я зрозумів, від 50 гр тільки починає нормально кидати.

Sasha_86

Повідомлення: 29

» 15.03.2012 05:04 pm

Sasha_86 написав:...Бочка, на скільки я зрозумів, від 50 гр тільки починає нормально кидати.

Звідки така впевненість? :D В природі існують т.зв."бочки" які легко дають фору "мильницям" в нижньому ваговому діапазоні з 7гр. проте, їх вартість далеко не кожному по кишені. :wink:
Давайте почнемо з початку.... Під які завдання планується мульт- джиг, твітч, джерк, умови лову- річка, водойма, обмеження бюджету- а може "not limited", і т.п. :?: Погортайте теми і зрозумієте, що поняття "мульт" суб"єктивно доволі вузькоспеціалізоване поняття, т.б. не буде комфорту в роботі одним мультом у вазі 10гр і 50гр одночасно(не аксіома)... Визначайтесь і буде предметне спілкування... :) З пов.

RAT

» 16.03.2012 12:19 am

RAT написав:
Sasha_86 написав:...Бочка, на скільки я зрозумів, від 50 гр тільки починає нормально кидати.

Звідки така впевненість? :D В природі існують т.зв."бочки" які легко дають фору "мильницям" в нижньому ваговому діапазоні з 7гр. проте, їх вартість далеко не кожному по кишені. :wink:
Давайте почнемо з початку.... Під які завдання планується мульт- джиг, твітч, джерк, умови лову- річка, водойма, обмеження бюджету- а може "not limited", і т.п. :?: Погортайте теми і зрозумієте, що поняття "мульт" суб"єктивно доволі вузькоспеціалізоване поняття, т.б. не буде комфорту в роботі одним мультом у вазі 10гр і 50гр одночасно(не аксіома)... Визначайтесь і буде предметне спілкування... :) З пов.

Планується під твіч. Ловлю на озерах, переважно з човна. Питання виникло ось чому: Ловлю двома палками з безенерційними катухами, одна м'яка з тестом 0-9 грам (лайтові приманки кидає чудово), друга жорстка з тестом 7-27 грам. Маю пару воблерів в діапазоні 25-35 грам і їх я вже кинути нормально не можу - затяжкі для безенерційної катухи. Нитка ріже палець. Брати окремо палку з мультом щоб кидати 25-35 грам??? І їздити на рибалку з трьома вудочками - смішно :D Мені з двома не дуже зручно. Хочу замінити другу палку на палку з мультом. Тому мені треба ще кидати приманки 10-25 грам, яких у мене переважна більшість. Виходить тре перекрити діапазон 10-35 грам. Написав до 50 грам щоб був запас. Обмеження по бюджету - максимум 4500 грн на катуху і палку. Буду вдячний за поради практиків-мультовиків.
P.S. А починаючи зі скільки грам приманка вважається джерковою?

Sasha_86

» 16.03.2012 12:29 am

Sasha_86, У діапазоні 12-35 г., пропоную ABU REVO STX, перевищувати-не рекомендую.
Якщо мова про діапазон 15--60-80г., звичайний С3 чудово справиться, але,якщо без джигу-виключно твіч-краще буде С4-вища передачка. Якщо ж треба гламурно закрити 15-80г. з мильною ергономікою-Revo Toro, так само,вибирай вищу передачку.Хоча С4 та й Торо-типові джеркомети і 120г, думаю,їх не налякають.

Wit

Повідомлення: 167

» 16.03.2012 11:02 am

Поясніть будь-ласка, що означає передача 5.5:1 (наприклад). Чим це відрізняється від 7.1:1? І на що впливає кількість підшибників (чим більше - тим краще?)? Дякую.

Sasha_86

» 16.03.2012 12:02 pm

Крім кількості підшипників ще багато на шо треба звернути увагу. З мультом багато нюансів...
Знаєш мабуть твою проблему краще вирішити купівлею грубшого шнура на твою мяску і палки з реальним тестом до 40-50г.
+ Грошей на воблери залишиться багато.

BITR

Повідомлення: 788

» 16.03.2012 03:21 pm

Sasha_86. Передача 7:1 означає, що за один оберт ручки шпуля в тебе зробить 7 обертів.
А ще, во:http://vlad.mi.ru/intro/cho01.htm
http://vlad.mi.ru/intro/cho02.htm

Wit

» 16.03.2012 04:01 pm

Sasha_86 написав:Поясніть будь-ласка, що означає передача 5.5:1 (наприклад). Чим це відрізняється від 7.1:1? І на що впливає кількість підшибників (чим більше - тим краще?)? Дякую.

Перше питання "загнало" мене в легенький ступор... :shock: , на нього може дати відповідь буд-який спінінгуй з безінерційкою, з мультом аналогічно. З кількістю підшипників головне не їх к-сть, а якість і розташування в потрібних(ключове слово) місцях. Збільшення к-сті в подібних моделях веде до зростання передовсім комфорту роботи з мультом і зменшення- навпаки до здешевлення(доступності на ринку) моделі. В солідних брендів(ABU, Shimano, Daiwa,...) навіть найпростіша(бюджетна) модель буде мати т.зв. мінімальний набір ШПШ розташованих в потрібних місях. До слова японський ринок(JDM), як правило, завжди вирізнявся комфортом для справжніх "гурманів" бейткастингу. По тій причині додаткові "кульки" в кнобах ручки(напр.) присутні постійно навідміну від моделей подібного класу мульта для північноамериканського ринку... З іншої сторони більшість "noname" "вузькощілинних"(PRC) брендів наглим чином розпихують рекордну к-сть ШПШ де потрібно і навпаки, абсолютно без потреби в місця з високим ступенем забрудненості, розраховуючи на довірливий прошарок початківців. З пов.
п.с. На мою думку до поняття "джерк" у європейському контексті можна зарахувати примануху з вагою в одну унцію(прибл. 28гр). Для реального джерка вага в 60-80гр цілком пристойна. 8)

RAT

» 16.03.2012 09:50 pm

Wit написав:Sasha_86. Передача 7:1 означає, що за один оберт ручки шпуля в тебе зробить 7 обертів.
А ще, во:http://vlad.mi.ru/intro/cho01.htm
http://vlad.mi.ru/intro/cho02.htm

Дуже дякую, прочитав. Надзвичайно корисний матеріал для новачків. Ці зсилки треба було помістити на початку теми. Тепер вибирати катушку стало ще складніше :? Але й бажання перейти на мульт посилилось :) Я так просто не здамся. Раніше думав, що в освоєнні мульта основна проблема це навчитись закидати, тепер про це не думаю взагалі. Основна проблема - яку катуху вибрати, щоб було комфортно рибалити? Думаю для мене основним критерієм вибору залишиться тестовий діапазон 10-35 грам. Буду радий порадам практиків.

Sasha_86

» 18.03.2012 07:24 am

Sasha_86, 10-35-чого? джиг,воблери,залізо? Бюджет? Якраз катуху вибрати нескладно в цьому діапазоні,шось ту порадимо.

Wit

» 19.03.2012 10:05 pm

Wit написав:Sasha_86, 10-35-чого? джиг,воблери,залізо? Бюджет? Якраз катуху вибрати нескладно в цьому діапазоні,шось ту порадимо.

Я не зрозумів питання на рахунок 10-35. Це вага приманок під які я вибираю катушку. А яка різниці на що ловити - воблери, залізо??? У мене 50% воблери, решта джиг і блесна. Бюджет 2-3 тис.грн. Дивився в магазині Daiwa Viento. Не зачепила. А Ви що скажете? Я чомусь я не довіряю Daiwa (не знаю чому :) ). І ходить якось туго (мені так здалось).
Мене ще агітують за Shimano Curado або Abu Garcia Revo STX. Що скажете? Чи можливо знайти в технічних даних інформацію про те яка мінімальна вага приманки, що катушка зможе нормально кидати? Чи це вже тільки з практики?
P.S. Я правильно зрозумів: краще вибирати катуху в якої при закидуванні вічко не бігає?

Sasha_86

» 20.03.2012 02:43 am

Sasha_86, в легкому касті краще,щоб очко не бігало ,у важкому-навпаки.
Курадо 200 буде кидати від 10г.,Стікс-10-35г. Премьер- 6г.-25г.
Твічінг просить високої передачі ~7:1, джиг-низької 5:1 передачку коло 6:1 можна вважати умовно універсальною.

Wit

» 20.03.2012 10:42 am

Wit написав:Sasha_86, в легкому касті краще,щоб очко не бігало ,у важкому-навпаки.
Курадо 200 буде кидати від 10г.,Стікс-10-35г. Премьер- 6г.-25г.
Твічінг просить високої передачі ~7:1, джиг-низької 5:1 передачку коло 6:1 можна вважати умовно універсальною.

А яке саме Curado 200? Їх там декілька: Curado E7, Curado Type J, Curado G5, Curado G6, Curado G7. А кількість підшипників 4+1 то не замало?

Sasha_86

Поперед.Далі

Повернутись в Бейткастинг

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей