Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Хвороби риб

Що водиться в наших водоймах, де живе, як виглядає

Хвороби риб

» 10.03.2009 05:43 pm

На создание этой темы меня подтолкнуло то, что последнее время попадаються рыбы со всякими аномалиями. То нарости на жабрах, то разного цвета точки и язвочки то еще какая то непонятка. Думаю что есть среди нас люди которые могут это все обьяснить, заразно ли это, можно ли употреблять в пищу и чем грозит :?: Сам я не то чтобы не разбираюсь- просто вообще далек от этого, а хотелось бы быть в курсе, и думаю не только мне.
Для примера, выложу некоторые свои подозрительные наблюдения. :?:

Photo-0004.jpg
карпик имеет язвочки, значит больной...а чем?
Photo-0062.jpg
Окуньки имеют небольшие черные точки по всему телу и на плавниках?

Игорь

Повідомлення: 161

Re: Болезни рыб

» 10.03.2009 08:25 pm

Стикався з випадками, коли луска на рибині втрачала геометрично-приавильний порядок розміщення і росла в хаотичному порядку або якимись чудернацькими зигзагами.

oleh

Повідомлення: 626

» 10.03.2009 08:29 pm

oleh написав:Стикався з випадками, коли луска на рибині втрачала геометрично-приавильний порядок розміщення і росла в хаотичному порядку або якимись чудернацькими зигзагами.

Це не хвороба. :!:

serhij
Львівська обласна федерація риболовного спорту
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська поплавочна ліга

Повідомлення: 367

» 10.03.2009 09:41 pm

На фото з карпом, риба думаю вражена карпоїдом. Проблема досить серйозна. Колись зустрічав водойму, де майже всі карасі із карпами були вражені цим паразитом. Короткий опис хвороби з нету:

"Карпоед, аргулез
(Argulus)

Паразитарное заболевание (ракообразные)
ЗАРАЗНОЕ

Симптомы заболевания:
Плоские, практически прозрачные щитовидные ракообразные на коже.

У пораженных аргулезом рыб на коже появляются кровоизлияния, изъязвления, некроз пораженных участков. В последующем некротизированная ткань, может быть поражена возбудителями сапролегниоза. Обессиленная паразитами рыба плавает у поверхности воды, не реагирует на внешние раздражители.

Описание заболевания:

Аргулез - инвазионное заболевание рыб, вызываемое жаброхвостыми рачками рода Argulus, паразитирующими на коже и жабрах рыб.
Прикрепившись к жертве, карпоед прокалывает кожу хозяина хоботком и сосет кровь. Чтобы кровь в ранке не сворачивалась, карпоед впрыскивает в нее секрет своей ядовитой железы. В месте укола происходит кровоизлияние и развивается воспалительный процесс. На поврежденном участке образуется язвочка, через которую проникает вторичная инфекция. "

П.С. Якщо не секрет, звідки риба?

Андрій К.

Повідомлення: 77

» 11.03.2009 12:04 pm

Игорь написав:Окуньки имеют небольшие черные точки по всему телу и на плавниках?

Є стаття по цьому захворюванню тут. Інші хвороби риб жваво обговорювались на одному із форумів. Інформація цікава і користна читаєм тут (внизу сторінки)...

Smutok

Повідомлення: 671

» 11.03.2009 01:38 pm

Ну вот видите- мы понемногу стаем опознаными в этой весьма актуальной теме. Информация выложеная выше меня достаточно просветила - большое спасибо всем участникам.
Далее также предлагаю излагать - где и с какими болезнями мы ловим рыбу ну и естественно чем это нам грозит. Потому что все знать просто не возможно, а на форуме мы сможем пролить свет на это темное пятно.
Знаю что некоторые платные водоемы грешат тем что за состоянием рыбы не смотрят, а вернее при возникновении каких либо заболеваний, кроме как подсыпкой извести, мер не принимают хотя плату берут как за нормальные условия ловли(для меня, да и уверен не только, поймать больную рыбу, а тем более несколько из одного и того же водоема- удовольствия от такой рыбалки нет). Может это уже другая тема - так давайте ее создадим типа "Осторожно грязный водоем (или больная рыба)" чтобы наш брат бойкотировал подобных хозяев водоемов :!:

Игорь

» 12.03.2009 12:01 am

Поглянув по книжці Л.П.Сабанеева.
чуток невнятно пояснено, але дещо є -Карпоїд (Argulus), перш за все обглодує плавники риби, і риба помирає в силу того що позбавлена можливості руху, вспливає на поверхню і стає жертвою інших дрібних хижаків.
А Кроваві язви на тілі риби виникають виключно внаслідок зараження риби Лернеоцерою ,яка проникає в мязи риби і служить, в свою чергу, причиною її смерті.
Чи можна рибу вживати в їжу - невідомо. А от випускати її, точно неварто.

mdendyuk

Повідомлення: 120

» 12.03.2009 12:31 am

Игорь написав:Далее также предлагаю излагать - где и с какими болезнями мы ловим рыбу ну и естественно чем это нам грозит. Потому что все знать просто не возможно, а на форуме мы сможем пролить свет на это темное пятно.
Знаю что некоторые платные водоемы грешат тем что за состоянием рыбы не смотрят, а вернее при возникновении каких либо заболеваний, кроме как подсыпкой извести, мер не принимают хотя плату берут как за нормальные условия ловли(для меня, да и уверен не только, поймать больную рыбу, а тем более несколько из одного и того же водоема- удовольствия от такой рыбалки нет). Может это уже другая тема - так давайте ее создадим типа "Осторожно грязный водоем (или больная рыба)" чтобы наш брат бойкотировал подобных хозяев водоемов :!:

Вот, оголошення такого списку цікавих водойм буде нам корисно. Ми зможемо конкретно подивитися іншими очима на ті чи інші водойми і зробити свої висновки.
Игорь +1

serhij
Львівська поплавочна ліга

Повідомлення: 367

» 12.03.2009 10:30 am

Ок, давайте складем список "хворих" водойм, симптоми, назву захворювання і збудника (по можливості), небезпека вживання в їжу... :) . І попросимо потім адміна обєднати усі пости в один список...
1. Задорожнє (Байкал, малий Байкал), Грушів, Наварія (останнє не перевірено) - плотва (біла риба) заражена плоскими червами - солітером (ЛІГУЛЕЗ). Вживати рибу в їжу можна, але смакові властивості знижуються;
2. ...

П.С. Наразі все інфо скидаю в одне повідомлення. Діліться активніше інформацією - це задля власної безпеки :)
Востаннє редагувалось Smutok в 12.03.2009 11:21 am, всього редагувалось 1 раз.

Smutok

» 12.03.2009 11:16 am

Грушів 100% і Наварія (сам такої не ловив, але мені казали що є)
Тесаме що й на Байкалі

giorgio

Повідомлення: 762

» 12.03.2009 12:36 pm

(сам такої не ловив, але мені казали що є)

Мені на наварії з такими симптомами ще ні разу не попадалась.А про хвору рибу там говорять кожен рік напевно хворі рибаки або ті хто не вміє ловити :wink: :D

ORKO

Повідомлення: 1181

» 12.03.2009 01:29 pm

В наварії вся риба хвора, їсти її взагалі заборонено, хто хоче ризикувати повинен добре її прожарювати і пропарювати але 100% грантії це не дасть.... Нормальні рибаки в Наварії ловлять і випускають.

Solt

Повідомлення: 308

» 12.03.2009 02:17 pm

Solt написав:В наварії вся риба хвора, їсти її взагалі заборонено, хто хоче ризикувати повинен добре її прожарювати і пропарювати але 100% грантії це не дасть.... Нормальні рибаки в Наварії ловлять і випускають.

Цього року і на річках риба хвора буде, тому випускати- обовязково! :)

mishka

» 12.03.2009 02:49 pm

Ну на річках не знаю, скорше за все хвору рибу зносить до моря, якщо по дорозі її не виловлять аборигени сіткою і не з'їдять.
А та риба що тільки починає хворіти робить собі промивання на струї, і їсть всяку лікувальну травку, ну тобто пробує самовилікуватись %)...
Ну ти всеодно правий з річок також треба випускати, бо істи її небезпечно для власного організму...
Ну а в озерах просто дуже небезпечно, особливо в Наварії, особливо весною, коли з переповнених гівном корівників, виливають відходи неподалік Наварії, крім того всі гівна з прибережних сіл, і тих сіл що понад потічками що впадають в Наварію (починаючи з калабані Стрийська-Наукова - Сокільники....) також там плавають, ну і риба звісно така.
Я воду з Наварії в лабораторію здавав, для того щоб порівняти зі своєю з криниці (так для сміху задав) Так мені в Пустомитах прийшлось взятку давати щоб дозвіл дали на будівництво із за екології.....
Вот тобі і сміх і гріх %)

Solt

Повідомлення: 308

» 12.03.2009 03:08 pm

Относительно употреблять или нет, в пищу больную рыбу и нашей с вами, да и наших близких :!: :!: :!: безопасности могу сообщить следующее.
Впервые увидел селитерную рыбу на Волге, в Цымлянском водохранилище, лещи по 2-3 кг плавали по поверхности бочком, из за огромнейших селитеров в пузе(их как будто раздуло) эти черви были по 3-4 метра, а кроме этого вокруг туча маленьких белых крупинок(это яйца селитера)которые рыбы розносили по водоему как свою икру.
Три- четыри года назад селитерную рыбу(подлещиков) выловил в Грушево с тех пор туда не езжу.
Употреблять в пишу селитерную рыбу категорически :!: :!: :!: запрещено, если конечно не желаете стать инкубатором этих паразитов.Людей зараженых подобной гадостью я видел- зрелище не для всех- банальные глисты как насморк по сравнению с этим.
Кроме этого большинство наших болезней напрямую связано со степенью насыщенности организма и органов всякими паразитами, попадающими через пищу(как правило с мясом, рыбой, немытыми фруктами ну и т.п.)только в нашем организме они видоизменяются, стают меньше в размерах но не менее опасны.
Так что давайте себя защитим сами или как можно больше для этого сделаем в виде осветления даной проблемы.

Игорь

Далі

Повернутись в Риби нашого регіону

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей