Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Безпека судноплавства маломірних суден

Все, що пов'язано з охороною навколишнього середовища, боротьбою з браконьєрством

Re: Безпека судноплавства маломірних суден

» 11.04.2011 08:12 pm

спробую зареєструвати свою посуду)) мені самому вже цікаво пройти сім кіл пекла, але вже спробую. інакше більше головняку буде з рибінспектором, який спробує зняти з річки через дурнуватий наказ про заборону рибалки. так хоч кат не заберуть. та й взагалі, хотілося б зробити все по-правильному, хоча жопою чую, що все одно легше не заморочуватися)))

yuraq

Повідомлення: 13

» 12.04.2011 08:29 am

yuraq написав:спробую зареєструвати свою посуду)) мені самому вже цікаво пройти сім кіл пекла, але вже спробую. інакше більше головняку буде з рибінспектором, який спробує зняти з річки через дурнуватий наказ про заборону рибалки. так хоч кат не заберуть. та й взагалі, хотілося б зробити все по-правильному, хоча жопою чую, що все одно легше не заморочуватися)))

Удачі! :)

Нестор

Повідомлення: 16

» 04.09.2011 12:43 am

доброго вечора
прочитавши цю тему форуму, ще раз пересвідчуюсь що не ту країну назвали гондурасом. Знаючи яка катавасія з реєстрацією і всім іншим на авто, як це все буде проводитись з човнами. На рахунок безпеки в човні , то кожна людина сама повинна слідкувати за своїм човном, двигуном і тд. Тут ще читав що сплачені кошти за човни їдуть на відтворення водних ресурсів України, скажіть мені тоді коли останній раз було таке що зариблювались озера чи річки?? В цій темі я повність згідний з Oleh-ом. Наші закони писані так само , як зроблений запорожець: "Чим думали то і зробили"
дайте таку відповідь:
Купив собі човен 2.80 довжиною гребний без транця , 320кг вантажепідйомністю , є документи на нього ( http://www.bark.net.ua/catalog/documenty/sertifikati/ ), чи треба мені проводити ще якусь реєстрацію, бо по вашим параметрам це потрібно.

Bellicose

Повідомлення: 90

» 19.01.2012 02:28 pm

Шановний Держфлотнагляд,скажіть чи потрібно реєструвати гребний надувний човен :вантажопідємність-197кг,довжина-260,ширина-130см.
http://www.bark.net.ua/catalog/naduvnie-lodki-grebnie/naduvnie-lodki-grebnie-dvuhmestnie/b-260

yssiir

Повідомлення: 6

» 19.01.2012 02:53 pm

to yssiir А прочитати першу сторінку теми слабо? 4-й пост :D

mark0098
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 91

» 19.01.2012 03:27 pm

колега телефонував на Наукову -там ніби сказали що довжина 2,60-потрібно реєструвати :)
Вантажопідємність до 225 кг-це ясно,незрозуміло чи довжина човна якось впливає? ніде не знайшов про це.

yssiir

Повідомлення: 6

» 23.02.2012 11:28 pm

yssiir написав:колега телефонував на Наукову -там ніби сказали що довжина 2,60-потрібно реєструвати :)
Вантажопідємність до 225 кг-це ясно,незрозуміло чи довжина човна якось впливає? ніде не знайшов про це.

yssiir В Законі України ясно вказано що маломірними судами "слід розуміти самохідні судна з головними двигунами потужністю менш як 75 к.с. (55 кВт) і несамохідні судна та парусні судна валовою місткістю менш як 80 регістрових тонн (або одиниць), а також моторні судна незалежно від потужності двигунів, але валовою місткістю не більш як 10 регістрових тонн (або одиниць) та несамохідні судна (гребні човни вантажопідйомністю 100 і більше кілограмів, байдарки - 150 і більше кілограмів та надувні судна - 225 і більше кілограмів), що належать громадянам". Тобто в тебе лодка може бути хоч 3 метри але вантажопідйомністю неперевищувати 225 кг. (це мабуть якісь китайські можуть бути :D )вона не попадає під назву маломірне судно і не підлягає реєстрації, але якщо ти навішаєш мотор, тоді піпєц реєстрація обовязкова щей права потрібно робити! Можеш ще тут почитати.

Maestro

Повідомлення: 34

» 15.03.2012 03:17 pm

"Уточнен перечень маломерных судов, не подлежащих техническому надзору Регистра судоходства Украины....
...Согласно принятым изменениям технический надзор за судами и плавсредствами с наибольшей длиной корпуса до 2,5 м (кроме водных мотоциклов) водными аттракционами; досками для серфинга (в частности с парусом или приводом) Регистром судоходства не осуществляться"
Взято тут: http://portnews.ru/news/75898/
Байдарочники можуть ходити спокійно УРА! :D

Що пише народ про реєстрацію саморобок в Росії:
"Это же не под Регистр, а под ГИМС. А в ГИМСе веще такого понятия нет. Предоставил лодку, чертежи, кое где ещё по старинке чеки из магазина требуют, у нас такого уже лет десять нет. Если лодка большая, как Спрей, то проведут ходовые испытания. И то больше из интереса. А небольшие лодки просто измерят рулеткой и заносят данные в судовой билет. И всё, в путь."

В білорусів приблизно те саме. Видно по маразму "мы впереди планеты всей" :twisted:

Нестор

» 23.03.2012 12:34 am

Перечитав купу нормативних документыв так як хочу придбати лодку і таким джерелам як http://portnews.ru/news/75898/ не довіряю, є сайт http://zakon2.rada.gov.ua/laws/main Верховної Ради, зібрано все, і там я, ніде ненайшов згадку про довжину плав засобую. Вірю Законодавству хоч воно у нас туп.риле... :(

Maestro

» 23.03.2012 11:06 am

Доброго дня.
Трохи пошукав на сайті Верховної Ради. Ось вони зміни:

“Військові судна та судна Держрибагентства (самохідні - з головними двигунами потужністю менш як 55 кВт, несамохідні - валовою місткістю менш як 80 регістрових тонн, спортивні судна, а також судна та плавзасоби з найбільшою довжиною корпусу до 2,5 метра, крім водних мотоциклів; водні атракціони; дошки для серфінгу, зокрема з вітрилом або приводом; антикварні та історичні судна та їх копії, позначені як такі виробником; каное, байдарки, гондоли і водні велосипеди) технічному нагляду Регістру не підлягають.”;

Ось тут:
[url]http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/157-2012-п#n7[/url]

Нестор

» 08.04.2012 03:31 am

"Нестору" велика вдячність і респект.
Сам я турист-водник. Свого плавзасобу не маю, позичаю в друзів, думаємо навіть самостійно собі поклеїти з ПВХ.
Так от: одного разу зустрілись флотнглядом (і треба було нам, полізти зі своєю посудою на озеро, де повно рибаків?). Довго вони нудили, що реєстрації нема, що це небезпечно, що в нас виявляється повинні бути підписані всі весла, спасжилети, і взагалі що на судні мають бути колективні рятувальні засоби, типу рятувального кола чи ПСН. Цікаво тільки для чого рятувальне коло на гірській воді, по якій ми найчастіше ходимо, там скоріше можна ребра і голову об каміння порозбивати. Коротше, ми сказали що є спотсменами, а катамаран спортивний, і тихо киваючи головами від розмови усунулись. Тепер навіть знаю як це вдалося. Варто віддати належне інспекторам флотнагляду: про якийсь хабар мова навіть не йшла. Тобто працюють на совість, але як і всюди в Україні пробують лізти не в свою юрисдикцію.

Тим не менше реєстрація на споривні судна необхідна, питання як? Адже у всіх відділах мінсімямолдьспорт...і т.д. (в 5 західних областях- Льв, І-Ф, Зак, Черн, Терн.) чиновники ні сном ні духом. Їм показуєш закон, де чітко написано, що за реєстрацію відповідають вони, а вони: " ....я нє в курррррсє, рррєбята...."
Так от питання до всіх: якщо хтось таке вже робив, то поділіться досвідом як.

P.S. А для того щоб вас можна було вважати спортсменом, вам необхідно мати "залікову книжку спортсмена", зі затвердженими печаткою спотивними розрядами, наприклад, з яхтового спорту, спортивного туризму, гребного слалому і т.п. Не знаю чи підходить сюди спортивна риболовля.

Також не путайте регістр і флотінспекцію. Як я розумію, перші реєструють тільки ті посудини, які їм положено реєструвати, а другі перевіряють всі плавзасоби, і всім можуть давати по шапці. Правда, якщо зможуть.

hmara076

Повідомлення: 1

» 10.04.2012 02:20 pm

А ще був державний реєсторатор... Тепер їх, я так зрозумів об"єднали в одну контору: Державна інспекція України
з безпеки на морському та річковому транспорті Укрморрічінспекція.
Ось їх сайт: http://sismit.gov.ua/
Гарно скорочується Укрморрічінспекція- УМРі :lol:
Десь пропав топікстартер.Шановний Держфлотнагляд де Ви ?

Нестор

» 25.04.2012 10:42 pm

Можливо я помиляюсь але реєстрація плав засобу і
Нестор написав:технічному нагляду Регістру не підлягають.”;
це мабуть різні речі, в першому випадку мабуть головною метою є облік плав засобів (тобто отримання номер), а в другому їх безпечнісь використання тобто проведення якогось ТО! Короче маразми в нашому законодавстві!

Maestro

» 26.04.2012 08:53 am

Українське законодавство треба читати обережно- можна отримати вивих мізків :D :( На форумі "Катера и яхты" про нестиковки в законодавстві вже переписано не один десяток сторінок людьми,які реєстрували не одну лодку- так до єдиної думки не дійшли. Я ж запитував в темі Держфлотнагляд що таке дошка з приводом :lol: - відповіді не отимав. І таких ляпів там повно. А на рахунок методики розрахунку саморобних плавзасобів професійні суднобудівники писали, що її використовувати навідь небезпечно, писали офіційне звернення- від тодішнього Регістра відповіді не було.
Як на мене , зсилатись на ті пункти , де нагяду не підлягають- інспектори в більшості своїй самі погано розбираютья в законодавстві

Нестор

» 15.05.2012 09:44 am

Знайомий придбав ПВХ -2.8м то ж попросив зробити витяг з закону про реєстрацію судна (на http://zakon1.rada.gov.ua), глянути чи закон помінявся...
Читаючи його я зрозумів шо ми живемо не в 2012 а як мінімум 1990-му. ....
"2. Державна інспекція по маломірних суднах Української РСР здійснює свої обов'язки відносно:....Згідно з Постановою Ради Міністрів УРСР N 224N 224"
Можливо я не читав з самого початку (а це можливо ВЗАГАЛІ, НЕ ПОЛАМАВШИ ГОЛОВУ?) де є примітки про зміни статуса УРСР? А чи він помінявся крім зміни прапора?
Невже так важко з 90го року внести зміни до закону а не приписувати поправки на поправку?

Єдине шо вдалось вичитати дякуючи нашому форуму, що обмеження по грузопідйомності надувних човнів відмінено і натомість вказується довжина від 2500см... Я правильно зрозумів? :?

Петрович

Повідомлення: 114

Поперед.Далі

Повернутись в Еконагляд, рибінспекція

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей